reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

kurcze dziewczyny ja właśnie zaczęłam krwawic:-( od wczoraj pobolewa mnie podbrzusze tak jak na @ a teraz jak poszłam do toalety to na papierze miałam trochę krwi. Wiem ze niby sie tak zdarza ale oczywiście strasznie się przestraszyłam.
Ika9 - czy ciebie tez brzuch pobolewa???

reklama
Marcikuk- może to krwawienie to tak jak w przypadku bólu brzucha co miesiąc w terminie@. Moja Tesciowa mówi , ze miała przez 3 mies @.
Wiesz znowu tez zapytam o ten progesteron bo jestem na tym punkcie bardzo przewrazliwiona . Wiem , ze mieszkasz w UK a tam nie bardzo podtrzymują ciążę i nie dają progesteronu w tabletkach. Ja tez mieszkam w UK ale in vitro miałam w Polsce i wiem, ze tu nie miałabym szansy na utrzymanie ciąży z moim niskim progesteronem. Nawet jak poszłam do GP i powiedziałam , ze muszę kontrolować itd to on powiedział , ze do 12 tyg oni nic nie robią . Leki wysylala mi mama z Polski. Objawem niedoboru progesteronu są plamienia itd. Czy Ty bierzesz progesteron? Ja biorę luteine 3*4 oraz Duphaston 3*2 wiec max dawki. Do tego ciagle biorę zastrzyki Clexane na rozrzedzenie krwi.
Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze.

Lola - biorę progesteron w postaci czopków cyclogest 400mg. teraz jak sobie zapodałam czopka to miałam krew na palcu, czerwonawa jakby ze śluzem. wiem ze do lekarza nie mam co iść.

Marcikuk- no jak brązowawy to często czytałam dziewczyny taki miały i było git, ale się oszczędzaj!!!!!Qrcze żeby tylko wszystko było dobrze!!!!!&&&&&&&&&I mam nadzieję, że jutro nic już nie będzie!!!!

sylha - najgorsze jest to ze ja się oszczędzam, do pracy jeszcze nie wróciłam, w domu wyleguje się na kanapie, wstaje tylko żeby coś upichcić. kurcze no. najgorsze jest to ze ta krew jest.

reklama
Marcikuk- a nie masz w pobliżu żadnej polskiej kliniki ?? Ja tez byłam na początku ciąży tylko ze mieszkam w Londynie a tu jest pełno polskich klinik.
Druga opcja to zadzwoń jutro do swojej kliniki gdzie mialas in vitro to może cię zbadaja.
Trzecia to w większości szpitali w UK jest coś takiego jak Early pregnancy unit. Mamy z koleżankami to juz wyprobowane i warto iść. Najlepiej w godz porannych miedzy 8-11 bo potem to tylko przez emergency i trzeba długo czekać . Idziesz tam i mówisz , ze jesteś w ciąży, boli Cię brzuch i krwawisz po czym wypelniasz ankietę i robią Ci USG. Ja tak byłam 2 tyg temu bo chciałam zobaczyć czy jest serduszko a nie chciałam płacić znowu w polskiej klinice. Sklamalam , ze mam takie objawy jak wyżej napisałam i miałam USG.

Do góry