reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny. Przepraszam że tak zniknęłam, ale musiałam niestety z powodów osobistych wybyć :hmm:. Ale już jestem . U mnie wszystko ok . Beta rośnie a dziś na usg widziałam pecherzyk ciazowy z ciałkiem żółtym:) Teraz czekam do czwartku na kolejne usg. Mam nadzieję że zobaczę już wtedy (6t 2d) coś "konkretnego";). Pozdrawiam

reklama
Cześć dziewczyny. Przepraszam że tak zniknęłam, ale musiałam niestety z powodów osobistych wybyć :hmm:. Ale już jestem . U mnie wszystko ok . Beta rośnie a dziś na usg widziałam pecherzyk ciazowy z ciałkiem żółtym:) Teraz czekam do czwartku na kolejne usg. Mam nadzieję że zobaczę już wtedy (6t 2d) coś "konkretnego";). Pozdrawiam

Uff to dobrze :)
Ja mam jutro USG właśnie będzie 6t 2d :p

Hey, jestem po wizycie i jakoś mi tak hymmm.... lżej i weselej się zrobiło. Najważniejsze, że walczymy i działamy! Pani doktor posprawdzała badania i potwierdziła, że wystarczy krótki protokół. Mam brać od 2 dc 75 ml Gonalu i 75 ml Menopuru i tak przez 6 dni codziennie. W ostatnim dniu wizyta. Pani doktor stwierdziła, że woli dać mniejszą dawkę by nie doprowadzić do hiperki a i tak zapłodnić można tylko 6 jajeczek więc powiedziała, że byleby 6 ładnych było i będzie dobrze. W sumie jak na razie więc za leki zapłaciłam nieco ponad 500 zł. Dzięki Ci Boże, że jest jeszcze refundacja bo bez niej to wychodziło 2 100.. Trezba się jednak z tym in vitro śpieszyć bo jak zabiorą refundację to będzie masakra.
No nic w każdym razie wlał się we mnie optymizm. Teraz po raz pierwszy tak bardzo czekam na @ żeby już móc zacząć walić sobie zastrzyki w brzuch :)
To super,że zaczynasz teraz pójdzie już z górki.
Z cenami masz rację. Refundacja kończy się... i to po cichu, nasz popieprzony kraj i rząd... od 1 lipca Pregnyl nie jest już refundowany, z 7 zł zrobiło się 42 zł. Tu jest mniejsza kwota więc nie boli, ale myślę, że niestety wszystkie leki będą wycofywać... ;-(

Cudownie!!!

Na wino już mnie namówiłaś :-D mogę chlapnąć nawet ze 3 ;-) i poszukam orzechów brazylijskich ;-)
Podobno brazylijskie są dobre ale ja uważam, że wszystkie - laskowe, migdały i włoskie w połączeniu w winem i suszonymi morelami zdziałały u mnie kiedyś cuda :D prawie 3 mm w 36h :D Ale miałam wolne i dosłownie co 1-2h po łyku wina i garści orzechów :D A byłam taka wkurzona bo dzień przed iui endo nie miało nawet 8 mm a już przy iui ponad 10 :D

reklama
Podobno brazylijskie są dobre ale ja uważam, że wszystkie - laskowe, migdały i włoskie w połączeniu w winem i suszonymi morelami zdziałały u mnie kiedyś cuda :D prawie 3 mm w 36h :D Ale miałam wolne i dosłownie co 1-2h po łyku wina i garści orzechów :D A byłam taka wkurzona bo dzień przed iui endo nie miało nawet 8 mm a już przy iui ponad 10 :D

No to nieźle Ci podrosło :-)) też bym chciała jeszcze ze 3mm ;-)
a wino to wiem,że czerwone ale może być półwytrawne czy musi być wytrawne, bo nie przepadam za nim :p

Do góry