reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny. Przepraszam że tak zniknęłam, ale musiałam niestety z powodów osobistych wybyć :hmm:. Ale już jestem . U mnie wszystko ok . Beta rośnie a dziś na usg widziałam pecherzyk ciazowy z ciałkiem żółtym:) Teraz czekam do czwartku na kolejne usg. Mam nadzieję że zobaczę już wtedy (6t 2d) coś "konkretnego";). Pozdrawiam

reklama
Cześć dziewczyny. Przepraszam że tak zniknęłam, ale musiałam niestety z powodów osobistych wybyć :hmm:. Ale już jestem . U mnie wszystko ok . Beta rośnie a dziś na usg widziałam pecherzyk ciazowy z ciałkiem żółtym:) Teraz czekam do czwartku na kolejne usg. Mam nadzieję że zobaczę już wtedy (6t 2d) coś "konkretnego";). Pozdrawiam

Uff to dobrze :)
Ja mam jutro USG właśnie będzie 6t 2d :p

Hey, jestem po wizycie i jakoś mi tak hymmm.... lżej i weselej się zrobiło. Najważniejsze, że walczymy i działamy! Pani doktor posprawdzała badania i potwierdziła, że wystarczy krótki protokół. Mam brać od 2 dc 75 ml Gonalu i 75 ml Menopuru i tak przez 6 dni codziennie. W ostatnim dniu wizyta. Pani doktor stwierdziła, że woli dać mniejszą dawkę by nie doprowadzić do hiperki a i tak zapłodnić można tylko 6 jajeczek więc powiedziała, że byleby 6 ładnych było i będzie dobrze. W sumie jak na razie więc za leki zapłaciłam nieco ponad 500 zł. Dzięki Ci Boże, że jest jeszcze refundacja bo bez niej to wychodziło 2 100.. Trezba się jednak z tym in vitro śpieszyć bo jak zabiorą refundację to będzie masakra.
No nic w każdym razie wlał się we mnie optymizm. Teraz po raz pierwszy tak bardzo czekam na @ żeby już móc zacząć walić sobie zastrzyki w brzuch :)
To super,że zaczynasz teraz pójdzie już z górki.
Z cenami masz rację. Refundacja kończy się... i to po cichu, nasz popieprzony kraj i rząd... od 1 lipca Pregnyl nie jest już refundowany, z 7 zł zrobiło się 42 zł. Tu jest mniejsza kwota więc nie boli, ale myślę, że niestety wszystkie leki będą wycofywać... ;-(

Cudownie!!!

Na wino już mnie namówiłaś :-D mogę chlapnąć nawet ze 3 ;-) i poszukam orzechów brazylijskich ;-)
Podobno brazylijskie są dobre ale ja uważam, że wszystkie - laskowe, migdały i włoskie w połączeniu w winem i suszonymi morelami zdziałały u mnie kiedyś cuda :D prawie 3 mm w 36h :D Ale miałam wolne i dosłownie co 1-2h po łyku wina i garści orzechów :D A byłam taka wkurzona bo dzień przed iui endo nie miało nawet 8 mm a już przy iui ponad 10 :D

reklama
Podobno brazylijskie są dobre ale ja uważam, że wszystkie - laskowe, migdały i włoskie w połączeniu w winem i suszonymi morelami zdziałały u mnie kiedyś cuda :D prawie 3 mm w 36h :D Ale miałam wolne i dosłownie co 1-2h po łyku wina i garści orzechów :D A byłam taka wkurzona bo dzień przed iui endo nie miało nawet 8 mm a już przy iui ponad 10 :D

No to nieźle Ci podrosło :-)) też bym chciała jeszcze ze 3mm ;-)
a wino to wiem,że czerwone ale może być półwytrawne czy musi być wytrawne, bo nie przepadam za nim :p

Do góry