Peugeotka36
szczesliwa mamusia !!!!
Moka, a jeśli na laparo miała pozrastane jajowody itp to nie orzekli ci endometriozy?
Ja jestem po pierwszym podejściu, u mnie niby wszystko ok, tez mam piękne owulacje, endometrium ok, duże amh, ale jak tylko zmieniLam klinikę to mi pierwsze co lekarz powiedział to ze mam endometriozę (usuwana pół roku temu torbiel czekoladowa, zrosty, płyn w zatoce douglasa). Wszystkie te 3 objawy znałam, nie były dla mnie odkryciem, ale nadanie etykiety endometrioza było nowością. Zmienia to może niewiele, ale może to jest kluczowa zmiana = protokół długi zamiast krótkiego! Endomenda oznacza słaba jakość jajeczek i ja właśnie to uważam za problem naszej niepłodności. Plemniory jakoś podciagnelismy suplementami. A jaja nie dają rady. W pierwszej próbie w krótkim protokole uzyskałam 3 pecherzyki, 3 jajka, 2 dojrzałe i 2 zapłodnione, ale 0 zarodków w dniu 3.
Długi protokół daje ponoć lepsza jakość jajeczek. Stosuje się go właśnie przy endomendzie.
W jakiej klinice jesteś?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Czy przy nieplodnosc idiopatycznej jesli powiem lekarzowi ze chce dlugi protokol bo da mi lepsze jajka , nie popatrze na mnie zle ?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom