Cześć Dziewczyny,
jestem u Was pierwszy raz ale zdecydowałam się od razu napisać. Od 1,5 roku staramy się z Mężem o dziecko, mam niedoczynność, dwie macice i prawy jajowód niedrożny ...Mąż wyniki nasienia 0% prawidłowych plemników w morfologii.
Leczymy się od II.2017 w Invimed Wrocław, byliśmy na jednej wizycie gdzie lekarz nakazał starania naturalne i wizytę Męża u urologa, dostał komplet suplementów na poprawę jakości nasienia, ale kolejny miesiąc nic ...
Wczoraj za namową Teściowej wybraliśmy się do bardzo cenionego doktora w prywatnej klinice nie zajmującej się procedurami IVF ... który stwierdził, że nic innego niż zapłodnienie pozaustrojowe nam nie pozostało, przy takiej morfologii plemników Męża. Jestem załamana, On sobie nie potrafi z tym poradzić, nie wiemy kompletnie nic nie temat procedur, leczenia, kosztów..formalności. Mamy 30 lat i każdy kolejny miesiąc w którym pojawia się miesiączka powoduje u nas wojnę w domu, o wszystko..nawet kota, który za głośno domaga się o głaskanie
Dziewczyny, doradźcie proszę, miała któraś podobną sytuację? Ile trwają procedury do momentu próby zapłodnienia ...decydować się, czy jeszcze poczekać?
Trzymam za Was mocno kciuki, marzenia kiedyś się spełniają ...!