reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

palu - lekarz w Polsce z uwagi na plamienia kazal mi zrobic dzisiaj bete, wyszla podwojna czyli 188 a wiec poki co jest ok, wiec mam nadzieje ze z moimi babelkami wszystko ok
za 2 dni znowu mam zrobic bete, czy dobrze przyrasta i powiem Wam, ze za kazdym razem to jest duzy stres
maz 10 razy wzdycha zanim pojedzie po odbior;)
wszystko przez te plamienia
jutro dzownimy do naszego lekarza w Ostrawie,mam nadzieje ze wleje w nas nadzieje ze wszystko jest ok...

reklama
ika9 - jestem pewna ze jest ok tym bardziej ze betka ładnie przyrasta. A Tobie tak jak i mnie zacznie się 5 tydzień a w 4 tygodniu mogą wystąpić plamienia tak gdzieś wyczytałam i raczej nie ma powodów do obaw. Wiem ze to stresujące bo pewnie sama bym panikowała gdybym ja miała plamienia ale na pewno wszystko jest ok. Zycze dużo spokoju.

lekarz w Polsce z uwagi na plamienia kazal mi zrobic dzisiaj bete, wyszla podwojna czyli 188 a wiec poki co jest ok, wiec mam nadzieje ze z moimi babelkami wszystko ok

no to super, że ładnie przyrasta!!! Gratulacje :-)
Kurcze, jak tak sobie podczytuję to zaczyna mi sie roić głupia myśl... skoro tylu osobom sie udało, to my na to szczęście sie nie załapiemy..... echhh @@ nadal nie ma, więc pewnie stąd to czarnowidztwo...
Miłego dnia dziewczyny!

marcikuk - lekarz z Ostrawy powtarza, ze to normalne, ze moze wystapic plamienie, ale tutaj w Polsce lekarz ma juz inne zdanie; i komu wierzyc?
jednak mam glebokie przekonanie, ze wszystko bedzie dobrze i doczekam sie maluchow,

agavva - ja wierze, ze Tobie tez sie uda i ze nie ma znaczenia ilu sie udalo; natomiast im wiecej dziewczyn pisze, ze sie im udalo, tym wieksza nadzieja, ze im tez sie uda, bo teraz in-vitro jest na coraz lepszym poziomie i coraz czesciej sie udaje; moja jedyna rada - wybierz sobie dobrą klinikę i uzbrój się w cierpliwość i dużą dawkę nadziei; poza tym jak ma sie nie udac tym wszystkim mlodym dziewuszkom, kiedy udaje sie takim wiekowym jak ja;)

Ika- musisz wierzyć i być dobrej myśli!!!!!:tak: Magdusia też miała plamienia i jak się okazało była to implantacja zarodka!!!!

Ja byłam wczoraj u ginia, ze względu na zielonkawy śluz, który od czasu do czasu sie u mnie pojawia, ale UFFF odpukać wszystko OK. Ale wizytę poświąteczną miałam gratis i w ogóle takie pustki wczoraj były:-D, że przed czasem weszłam

sylha no to miałaś niezłe szczęście... a może to ja mam takiego pecha, że ZAWSZE trafiam na tłok!
ika9 ja już klinikę mam wybraną - ta sama co sylha i póki co jestem bardzo zadowolona. Mam nadzieję, że za miesiąc zdania nie zmienię :-)

sylha - u mnie lekarz tez mowil, ze to moze byc po implantacji, ale wg moich wyliczen implantacje mialam ponad tydzien temu, to jak dlugo bedzie to plamienie implantacyjne;(
agavva - jesli masz dobra klinikę to połowa sukcesu, w takim razie pozostaje mi życzyć Ci powodzenia!

sylha - u mnie lekarz tez mowil, ze to moze byc po implantacji, ale wg moich wyliczen implantacje mialam ponad tydzien temu, to jak dlugo bedzie to plamienie implantacyjne;(
agavva - jesli masz dobra klinikę to połowa sukcesu, w takim razie pozostaje mi życzyć Ci powodzenia!

A może teraz jest implantacja drugiego zarodka:) czy tylko jeden mialas podany ? Np ja jak byłam w 6 tyg to widziałam jeden zarodek a juz w 7,5 widziałam 2 i ładnie serduszka bily w obu tyle , ze różnica w wielkości ok 5 dni. Teraz czekam na 3 maja bo wtedy mam kolejne USG i dowiem się czy nadal bedą oba;)))
A może te plamienia tez są od niedoboru progesteronu? Czy bierzesz jakas luteine albo Duphaston i czy kontrolowalalas ten wynik teraz? Mi od razu po in vitro kazał lekarz zbadać i co tydz musiałam kontrolować bo na tej podstawie dobieral dawkę progesteronu . Jak się okazało mam tak niski, ze bez tego bym nie utrzymała ciąży. Teraz juz powoli zmniejszam dawkę i luteine mam juz odstawić .

reklama
ika9 - ja również wyczytałam ze plamienie może pokazać się jeszcze w 4 tygodniu bo wtedy następuje ostateczne zagnieżdżenie się zarodka. A poza tym może być tak jak Lola pisze ze następne zarodki się zagnieżdżają, przecież z tego co pamiętam 3 miałaś podane:-) Kiedy jedziesz na USG???

Do góry