reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jesli chcesz poznać moje zdanie to ja w zyciu nie poszlabym na amino po 1 badaniu .
Najpierw poszlabym do specjalisty z najlepszym sprzętem to skonsultowac .Sa jeszcze badania nieinwazyjne z krwi .
Po 1 badaniu kierowac na amino ...... troche jestem w szoku .
Ile masz lat ?

Dokladnie.
Niestety lekarze czesto do amino podchodza rutynowo, a dla nas przeciez ten 1% prawdopodobienstwa poronienia to ogromnie duzo.
Jesli tylko masz mozliwosc - skonsultuj to jeszcze. Chyba, ze ufasz lekarce i wiesz, ze na podstawy, zeby podejmowac taka decyzje.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
pappa wyszedl dobrze...powiedziala ze w zespole edwardsa jest zwiekszona akcja serca i zeby to wykluczyc amniopunkcja...dodatkowo martwi ja ten maly wzrost...jestem zalamana...
Aniu czy ty nie jesteś przypadkiem z Warszawy!? Ja ci mogę polecić lekarza od prenatalnych. Ginekolog radiolog. Byłam u niego w poniedziałek na usg genetycznym i omówieniu pappa. Zajmuje się diagnostyka i terapia płodu itp. Jakby co to pisz to dam ci namiar...

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

pappa wyszedl dobrze...powiedziala ze w zespole edwardsa jest zwiekszona akcja serca i zeby to wykluczyc amniopunkcja...dodatkowo martwi ja ten maly wzrost...jestem zalamana...
Ania, fakt że taka jest kolejność u lekarzy,że jak pappa wychodzi coś źle lub z lekkim ryzykiem sugerują amniopunkcje. Stąd zapewne skierowanie Cię przez Twoja dr.
Ja mam pytanie, czy w ogóle lekarka skierowała Cię w pierwszej kolejności na ktg?? Który to tc?
Przede wszystkim pamiętaj, i wszystkie musimy pamiętać,że nie każdy lekarz ma certyfikat do wykonywania usg prenatalnego. Trzeba zwracać na to szczególną uwagę,bo czasami idzie się do ginekologa który nie posiada certyfikatu FMF i niepotrzebnie straszy.
Tu możesz sprawdzić czy Twój lekarz ma uprawnienia do wykonywania badań prenatalnych:

Link do: The Fetal Medicine Foundation /

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mi lekarz kazał je zrobić po ciąży biochemicznej - podejrzewał, że zarodek, który się przyjął, przestał się rozwijać, bo mój organizm go zwalczył. Czekam jeszcze na jego interpretację wyników badań i dalsze pomysły, bo na moje oko te badania wyszły ok. A badasz w uproszczeniu mówiąc to czy Twój organizm nie traktuje zarodka jako intruza i czy go nie zwalcza
A bralas encorton podczas stymulacji zeby organizm nie zwalczal zarodka? ja brala ponoc mialo pomoc ale i tak sie nie udalo.

Do góry