reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jesli chcesz poznać moje zdanie to ja w zyciu nie poszlabym na amino po 1 badaniu .
Najpierw poszlabym do specjalisty z najlepszym sprzętem to skonsultowac .Sa jeszcze badania nieinwazyjne z krwi .
Po 1 badaniu kierowac na amino ...... troche jestem w szoku .
Ile masz lat ?

Dokladnie.
Niestety lekarze czesto do amino podchodza rutynowo, a dla nas przeciez ten 1% prawdopodobienstwa poronienia to ogromnie duzo.
Jesli tylko masz mozliwosc - skonsultuj to jeszcze. Chyba, ze ufasz lekarce i wiesz, ze na podstawy, zeby podejmowac taka decyzje.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
pappa wyszedl dobrze...powiedziala ze w zespole edwardsa jest zwiekszona akcja serca i zeby to wykluczyc amniopunkcja...dodatkowo martwi ja ten maly wzrost...jestem zalamana...
Aniu czy ty nie jesteś przypadkiem z Warszawy!? Ja ci mogę polecić lekarza od prenatalnych. Ginekolog radiolog. Byłam u niego w poniedziałek na usg genetycznym i omówieniu pappa. Zajmuje się diagnostyka i terapia płodu itp. Jakby co to pisz to dam ci namiar...

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

pappa wyszedl dobrze...powiedziala ze w zespole edwardsa jest zwiekszona akcja serca i zeby to wykluczyc amniopunkcja...dodatkowo martwi ja ten maly wzrost...jestem zalamana...
Ania, fakt że taka jest kolejność u lekarzy,że jak pappa wychodzi coś źle lub z lekkim ryzykiem sugerują amniopunkcje. Stąd zapewne skierowanie Cię przez Twoja dr.
Ja mam pytanie, czy w ogóle lekarka skierowała Cię w pierwszej kolejności na ktg?? Który to tc?
Przede wszystkim pamiętaj, i wszystkie musimy pamiętać,że nie każdy lekarz ma certyfikat do wykonywania usg prenatalnego. Trzeba zwracać na to szczególną uwagę,bo czasami idzie się do ginekologa który nie posiada certyfikatu FMF i niepotrzebnie straszy.
Tu możesz sprawdzić czy Twój lekarz ma uprawnienia do wykonywania badań prenatalnych:

Link do: The Fetal Medicine Foundation /

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mi lekarz kazał je zrobić po ciąży biochemicznej - podejrzewał, że zarodek, który się przyjął, przestał się rozwijać, bo mój organizm go zwalczył. Czekam jeszcze na jego interpretację wyników badań i dalsze pomysły, bo na moje oko te badania wyszły ok. A badasz w uproszczeniu mówiąc to czy Twój organizm nie traktuje zarodka jako intruza i czy go nie zwalcza
A bralas encorton podczas stymulacji zeby organizm nie zwalczal zarodka? ja brala ponoc mialo pomoc ale i tak sie nie udalo.

Do góry