reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej,
Jestem pierwszy raz po in vitro i to jest moj 8 dpt. Potrzeboje rady;) po pinkcji bardzo bolaly mnie jajniki podczas transferu tez pozniej poszlam w 3 dniu po transferze do ginekologa aby zapytac czy to normalne. Dowiedzialam sie ze mam lekki syndrom hiperstymulacji. Ginekolog zalecil diete lerzenie w lozku i duzzzo wody. Powiedziala tez ze jezeli ciazy nie bedzie to hiperstymulacja sama opadnie a jak bedzie to moze wzrosnac i sie poglebic. Wiec do zalecen sie stosowalam. Lezec 24 h plackiem ciezko. Cos tam chodzilam ale z umiarem. Kazdego dnia czulam sie coraz lepiej i jajniki mnie mniej bolaly jest juz 8 dpt a ja nie odczuwam bolu jajnikow zadnych syndromow ciazy no casem coz zakuje. Jedynie boli mnie żołądek juz od 4 dni. Czy to normalne ? I czy jak hiperstymulacja nie wzrosla to znaczy ze ciaza sie nie przyjela juz nie mam nadziei ;(

reklama
Kochane chyba juz zaczynam.wariowac :D:D:errr: 3 dzien po transferze a tu zadnych objawow oprocz bolu kregoslupa ledzwiowego jalies tam.cmienie od czasu do czasu jajnikow i ciagniecie w pachwinach ktorych moglabym nawet nie zauwazyc :) a poza tym nic.
Ahh jednak nam.nigdy nie dogodzisz sa objawy zle :szok: nie ma tez zle :szok:do dupy z ta glowa po transferze :) :rofl::rofl:
Gosia, mam podobnie ;) Miałam nadzieję, że jak zacznę więcej się ruszać to plecy wrócą do normy. Jak na razie ta metoda zawiodła - oby to był dobry znak:p

Miałam to samo...ale wkońcu w którymś opakowaniu jakby lepsze i tylko z tych korzystalam. Teraz zastrzyki przeciwzakrzepowe biorę i stwierdzam, że to są dopiero tępe igły :wściekła/y:
U mnie clexan.ma ostre tylko strasznie boli zastrzyk. A i nie trzymajcie clexanu w lodowce zreszta reszya przeciwzakrzepowych chyba tez nie musi byc w lodowce. Wtedy jeszcze bardziej gestnieja i bola

Dziewczyny, a jak to z seksem? We wtorek miałam punkcje, transfer mam odroczony, teraz mam odstawić luteine w poniedzialek i okres pozniej jeden cykl naturalny i wtedy dostane okres i zaczynam od 2dc estrofem czyli gdzies w sierpniu dopiero. Nie zapytalam lekarza :zawstydzona/y:

reklama
Wiarygodne kwas foliowy sprawdza sie tylko jednym badaniem. Musialas miec bardzo niski poziom ze mimo suplementacji nie masz nadmiaru. Tusiaczku nie przejmuj sie pamietaj ze jest to.mutacja ktora kiedys wogole nie byla leczona. Gdy jest nadmiar kwasu foliowego to nie jest dobrze dla nas posiadaczy tej mutacji.
Sprawdzaj sobie poziom.homocysteiny
Wystraszyłam się i poszłam dziś na badanie homocysteiny i b12. Zrobiłam też ponownie kwas foliowy. W tym samym labie. No i homocysteina wyszła 6,95umol/l - niestety nie ma norm :/. witamina b12 w połowie normy a kwas foliowy jakby spadł! Badałam w środę i było 27,9 a dziś jest 22,2. Wczoraj nie wzięłam specjalnie Femibionu. To może po prostu nie będę brała kilka dni kwasu foliowego? Pójdę do lekarza i zapytam czy powinnam brać metylowany...Już zgłupiałam.

Do góry