reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Rozumiem to twoj pierwszy transfer? Twoj maz tez nic na to ze palisz? A powiedz skoro JuZ mowa,zaluzmy udalo ci Sie jestes w ciazy I co dalej? Dalej pol papierosa?jrstes pierwszym przypadkiem tu ktory pali... a ribisz /robilas jakies diety ? Przeciez bierzesz duzo lekarstw teraz razem z nikotyna chyba zle wplywa to .... jedno pewne rowniez jestem negatywnie nastawiona na to

Wiesz ze szkodzi Ale nie zastanawialas Sue ze moze siebie udac ehh;//
Pozdrawiam

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
ale ze niby jaka diete?

reklama
tak macie racje to ze pale jest zle i powinnam rzucic,ale to nie powod zeby tak mnie tyrac.zapisalam sie na to forum zeby moc powiedziec o swoich zmartwieniach i troskach i zeby ktos ze mna pogadal anie po to zebyscie zrobily ze mnie wyrodna i nieodpowiedzialna babe bo pale papierosy.gdybym wiedziala jaka bedzie reakcja nie pisnelabym slowa o moim nalogu.....
dobra dziewczyny ja mimo wszystko wszystkim Wam razem i kazdej z osobna zycze szczescia i powodzonka...

tak macie racje to ze pale jest zle i powinnam rzucic,ale to nie powod zeby tak mnie tyrac.zapisalam sie na to forum zeby moc powiedziec o swoich zmartwieniach i troskach i zeby ktos ze mna pogadal anie po to zebyscie zrobily ze mnie wyrodna i nieodpowiedzialna babe bo pale papierosy.gdybym wiedziala jaka bedzie reakcja nie pisnelabym slowa o moim nalogu.....
dobra dziewczyny ja mimo wszystko wszystkim Wam razem i kazdej z osobna zycze szczescia i powodzonka...
Wyrodna matka to taka która pali w ciąży. I na ten temat nie ma żadnej dyskusji. Skazuje sie na poronienie albo dziecko na choroby. Nie ma na to wytlumaczenia. To swiadome szkodzenie dziecku. A przed transferem-jak dla mnie czysta głupota a nie potepienie. Marnowanie własnych pieniędzy i marzeń. Ostro, ale uczciwie. Dla mnie palenie w ciąży to zachowanie patologiczne.
1497262979-aaaaaa.png

To forum jest tez po to zeby otworzyć oczy na niektóre sprawy
24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

Rzadko się wtrącam w takie dyskusje ale myśle ze nikt Cie tu nie tyra. Musisz zrozumieć ze na tym forum każda z nas stoczyła walkę życia o dziecko , stymulacje i masę leków które przyjmujemy są masakra dla naszego organizmu i nikt nie da nam gwarancji ze nic nam po nich nie będzie i większość robi wszystko by w okresie gdy podchodzi do in vitro dbać o siebie jak nigdy wcześniej . Radzimy sobie wzajemnie czego unikać a co brać by jajeczka lub endo było lepsze . To ze negują papierosy to tylko dlatego ze każda wie ze zmniejsza się przez to skuteczność , ma to wpływ na jakość twoich jajeczek .Po za tym jeśli znalazłaś się w tej grupie to odgórnie jesteś skazana na niepowodzenie przy naturalnych staraniach i każde używki muszą zniknąć i nie możesz się porównywać z normalnymi parami które maja dzieci a palą lub paliły . Musisz sobie poprostu odpowiedzieć jak ważne jest dla Ciebie dziecko i wtedy myśle ze przyjdzie Ci to dużo łatwiej . Trzymam za Ciebie kciuki i wiem ze rzucisz to z dnia na dzień bo to tylko nasza głowa .

Ja mam koleżankę która palila w ciąży i jej dziecko wyladowalo z zaburzeniami krazenia na iomie po urodzeniu

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

To najczesciej Sue zdaza;/

Aniu jestesmy z toba mimo wszustko zle chyba nas odebralas;/ nie stresuj Sie ,pij soczki i skoro sezon na truskawki jesli lubisz musy teuskawkowe;)

Właśnie zadzwonił do mnie nasz lekarz z informacją, że mamy tylko dwa zarodki i rozwijają się prawidłowo , w związku z czym przekładamy transfer na jutro ...
Stres sięga zenitu ...

Ah dziewczyny, bardzo często na tematy kontrowersyjne odpowiadacie ostro i dobitnie zrażając do forum inne starające się dziewczyny.
Ja wiem, że palenie i alkohol są niewskazane. Tak samo jak kofeina, odstawiłam ją już przed stymulacją. Ciągnęło mnie jak cholera, ale ja się nie liczę, moje zachcianki również. Wszystko co przetworzone odstawione, o chipsach już nie wspomnę, które lubiłam sobie do filmów pochrupać.
Na mnie papierosy i dym działają jak płachta na byka, a widok kobiety z małym dzieckiem na spacerze i paląca papierosa... no otwiera się nóż w kieszeni.
Tylko to nie jest nasza decyzja, a tej właśnie kobiety. Świadomość robienia krzywdy.
Także @annnna_86 musisz sama zdecydować na czym Ci bardziej zależy. Moja kuzynka ma przez otoczenie z nikotyną problemy z sercem, a jej siostra zmarła mając zaledwie 2 dni życia. :(

reklama
Ah dziewczyny, bardzo często na tematy kontrowersyjne odpowiadacie ostro i dobitnie zrażając do forum inne starające się dziewczyny.
Ja wiem, że palenie i alkohol są niewskazane. Tak samo jak kofeina, odstawiłam ją już przed stymulacją. Ciągnęło mnie jak cholera, ale ja się nie liczę, moje zachcianki również. Wszystko co przetworzone odstawione, o chipsach już nie wspomnę, które lubiłam sobie do filmów pochrupać.
Na mnie papierosy i dym działają jak płachta na byka, a widok kobiety z małym dzieckiem na spacerze i paląca papierosa... no otwiera się nóż w kieszeni.
Tylko to nie jest nasza decyzja, a tej właśnie kobiety. Świadomość robienia krzywdy.
Także @annnna_86 musisz sama zdecydować na czym Ci bardziej zależy. Moja kuzynka ma przez otoczenie z nikotyną problemy z sercem, a jej siostra zmarła mając zaledwie 2 dni życia. :(
I ta kobieta ma prawo decydować o czyimś zdrowiu? Dziecko to nie wlasnosc, ze możesz zdecydować czy je trujesz czy nie

Do góry