reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

I ta kobieta ma prawo decydować o czyimś zdrowiu? Dziecko to nie wlasnosc, ze możesz zdecydować czy je trujesz czy nie

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

Szczerze? Nie zabronisz jej. Tak samo jak kobiecie, która wyrzuci dziecko do śmietnika (bo takie historie się zdarzały). To jest bardzo przykre, ale nie zmienimy tego.

Ja nie popieram, sama robię wszystko co mogę, aby zajść w ciążę i urodzić zdrowe dziecko. Nawet zgadam się z tym co piszesz, bo mam podobne zdanie. Tylko, chodzi mi o fakt, że to nie Ty decydujesz.
Sama się stresowałaś? Pamiętasz? A też dziewczyny Ci pisały, że możesz zaszkodzić.

Chodzi mi o fakt, że nikt nie jest idealny. To wszystko.

Tłumaczenie, a najeżdżanie na inne dziewczyny to różnica. Nigdy tego tutaj nie pisałam, ale czasami przykro się czyta opinie, które lecą jak pociski z karabinu maszynowego.

reklama
Szczerze? Nie zabronisz jej. Tak samo jak kobiecie, która wyrzuci dziecko do śmietnika (bo takie historie się zdarzały).

Ja nie popieram, sama robię wszystko co mogę, aby zajść w ciążę i urodzić zdrowe dziecko. Nawet zgadam się z tym co piszesz, bo mam podobne zdanie. Tylko, chodzi mi o fakt, że to nie Ty decydujesz.
Sama się stresowałaś? Pamiętasz? A też dziewczyny Ci pisały, że możesz zaszkodzić.

Chodzi mi o fakt, że nikt nie jest idealny. To wszystko.

Tłumaczenie, a najeżdżanie na inne dziewczyny to różnica. Nigdy tego tutaj nie pisałam, ale czasami przykro się czyta opinie, które lecą jak pociski z karabinu maszynowego.
Jesli społeczeństwo będzie to tolerować i będzie społeczne przyzwolenie na takie zachowanie to tak potem jest... porównywanie palenia papierosów o stres czy masz puste jajo plodowe? Powstrzymam się od komentarza. To tak jakby pozwolic prowadzić pijanemu kierowcy bo to rzekomo jego wybór i on poniesie konsekwencje. A potrącony człowiek? Nie ma spolecznej odpowiedzialności kazdy chce być super cool i poprawnie niczego nie komentowac. Kiedyś można było palic wszędzie potem zakazano. Mam nadzieję, ze palenie i picie w ciąży też będzie karnie zabronione.

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

Wolę sama odejść z forum, na którym tłumaczy się takie zachowania

Jesli społeczeństwo będzie to tolerować i będzie społeczne przyzwolenie na takie zachowanie to tak potem jest... porównywanie palenia papierosów o stres czy masz puste jajo plodowe? Powstrzymam się od komentarza. To tak jakby pozwolic prowadzić pijanemu kierowcy bo to rzekomo jego wybór i on poniesie konsekwencje. A potrącony człowiek? Nie ma spolecznej odpowiedzialności kazdy chce być super cool i poprawnie niczego nie komentowac. Kiedyś można było palic wszędzie potem zakazano. Mam nadzieję, ze palenie i picie w ciąży też będzie karnie zabronione.

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko
emoji171.png
10.01.2018 czekamy na Ciebie
emoji188.png

Okej, nie chcę się kłócić. Palenie niby zabronione w miejscach publicznych, a wciąż ludzie mają to w nosie. Denerwuje mnie to. Tak jak pisałam, zgadzam się z Tobą, a być może moje porównanie mogło Ciebie obrazić.
Chodziło mi tylko o to, żebyśmy nie najeżdżały na siebie. Być może źle zrozumiałaś moje intencje.

Okej, nie chcę się kłócić. Palenie niby zabronione w miejscach publicznych, a wciąż ludzie mają to w nosie. Denerwuje mnie to. Tak jak pisałam, zgadzam się z Tobą, a być może moje porównanie mogło Ciebie obrazić.
Chodziło mi tylko o to, żebyśmy nie najeżdżały na siebie. Być może źle zrozumiałaś moje intencje.
Nie chcę najezdzac na dziewczyny. Ale chcę mieć spokojne sumienie, że powiedziałam prawdę jakie są konsekwencje. Co do palenia w miejcach publicznych...Maja to w nosie bo inni nie reagują....a trzeba reagować. Wiem, ze masz takie poglądy jak ja. I wyraź je. Moze to da komuś do myślenia. Jak ktoś bije dziecko też nie można reagować bo to jego dziecko i jego wybór? Granica jest cienka między poprawnością a ignorancją. Nikogo nie obrazam nie obrzucam błotem mówię prawdę czym szkodzi palenie i ze jest to swiadome dzialanie na niekorzysc dziecka. Juz więcej nic nie piszę. Jeśli kogoś urazilam formą wypowiedzi to przepraszam. Treść wypowiedzi to moja opinia o takim postępowaniu i jej nie zmienię

dziekuje za zrozumienie.wiem ze powinnam rzucic ale ja osobiscie nie potrafie.moj maz tez rzucil palenie a zawsze sadzilam ze predzej ja to zrobie niz on.juz nie pali okolo4 lat.ja nie potrafie poki co tego zrobic.popalam kilka dziennie i wcale nie czuje sie z tym dobrze,ale ciesze sie ze ktos mnie wspiera i nie robi ze mnie tej strasznej baby co sie dla niej dzieciatko nie liczy....
dziekuje kochana

Owszem wsparcie masz w tym, ze pewnie obie zle robimy, nie rozgrzeszam Cię tylko jestem współwinna. Ja na ten moment jestem przed transferem. Nie wiem jak bedzie ale planuje po nie palić. Teraz z nerwów nie mogę wytrzymać.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Owszem wsparcie masz w tym, ze pewnie obie zle robimy, nie rozgrzeszam Cię tylko jestem współwinna. Ja na ten moment jestem przed transferem. Nie wiem jak bedzie ale planuje po nie palić. Teraz z nerwów nie mogę wytrzymać.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
rozumiem ze robie zle.staram sie nie palic ale kiedy juz nie moge wytrzymac to pale choc pol papierosa.rozumiem ze to zle,ale dobija mnie porownywanie mnie do kobiet ktore wyrzucaja swoje dzieci na smietnik.I nie oczekuje zadnego rozgrzeszenia.mam nadzieje ze tobie po transferze uda sie rzucic palenie.trzymam za to mocno kciuki

reklama
Do góry