reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
O Kurde nie doczytalam ;(((
Szok ,szczerze co na to lekarze?? Tutaj przed ivf sprawdzano mi czy mam w sobie nikotyne specjalnym urzadzeniem

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
lekarz ogolnie nie poruszal tego tematu przed in vitro. nic nawet nie mowil ze mam rzucic czy ograniczac.nic kompletnie..... a wie ze pale papierosy bo niczego przed nim nie ukrywam

M@gda teraz dopiero zobaczyłam ze @Vinszka sie zglosila [emoji6][emoji106]

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

ja jestem juz po transferze,w sobote mialam transfer....

Wiem jak ciezko jest Nie palic bo Ja to mam za soba jednak nie myslalas nigdy ani razu ze poprzez fajki tranfer moze Sue nie udac?mi ta mysl pomogla
Wiem ze jest wiele par ktore zachodza I pala Ale my to inny gatunek ,my co musza podejsc do ivf

Wiem jak ciezko jest Nie palic bo Ja to mam za soba jednak nie myslalas nigdy ani razu ze poprzez fajki tranfer moze Sue nie udac?mi ta mysl pomogla
Wiem ze jest wiele par ktore zachodza I pala Ale my to inny gatunek ,my co musza podejsc do ivf

szczerze to wiem ze palenie szkodzi nam i dziecku,ale jakos nigdy nie zastanawialam sie nad tym ze przez palenie moze sie nie udac.przeciez wlasnie tyle par pali i zachodzi,wiec nie moge rzucic to chociaz ograniczam na tyle na ile moge:(

lekarz ogolnie nie poruszal tego tematu przed in vitro. nic nawet nie mowil ze mam rzucic czy ograniczac.nic kompletnie..... a wie ze pale papierosy bo niczego przed nim nie ukrywam

Hmmm mi tu od dnia stymulacji wpajano ze nie wolno palic i organiczyc alkohol (maz)Ja najlepiej nic i tak ribilam zreszta o fajkach to JuZ dawno wiedzialam ze zle wplywaja na uklad rozrodczy i tak samo na plemniki ,wyec oboje rzucilismy saszac ze to winowajca naszych niepowodzen zajscia w ciaze

M@gda kiedy wracasz i od kiedy Cię nie ma? Mnie w połowie lipca nie bedzie. Ja prowadzę jeszcze kalendarz na styczniowkach. Postaram się wrzucam u nas jak dziewczyny beda wpisywaly wizyty ale nie wiem czy dam radę codziennie. Trudno jak nie ma chętnych to wytrzymamy chwilę [emoji6] latem i tak będzie mnkejszy ruch i na forum i może w kalendarzu [emoji6]

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]
Na razie Vinszka się zgłosiła (dzięki!!!), ale być może będzie potrzebowała trochę pomocy, to już się dogadacie. Wysłałam jej instrukcję krok po kroku jak wrzucić kalendarz ze screenami - mam nadzieję, że jasno i czytelnie.

Jadę do Hiszpanii. To nie są takie typowe wczasy z biura, jedziemy odwiedzić mojego wujka. Pokręcimy się po okolicy, może na kilka dni skoczymy do Portugalii.

@Ewunka, jakbyś chciała, żeby ci coś przywieść (no, może poza czymś mega śmierdzącym) to daj znać, w czwartek lądujemy w Madrycie.

1. no hej dziewczynki:) powiedziałam ze pale papierosy i rozlała sie fala krytyki,Tak wiem ze nie powinnam palic,tak wiem ze nie jest to niewykonalne,ale mam zbyt słaba silna wole bu rzucic palenie.Dlatego staram sie ograniczac do 3,4 lub max 5 dziennie.czasem zapale sobie tak z 5 razy w ciagu dnia,ale za to pale po pół papierosa...
  2. wiem,ze to wstretne ze pale papierosy ale nie spodziewalam sie az takiej krytyki z waszej strony:(
Kurcze nie chodzi o to żeby sprawić Ci przykrość a o to żebyś może trzezwym okiem spojrzała na ta sytuację. Sama palilam blisko 13 lat i wiem o czym mówię. Ale dla dziecka a jak się w konsekwencji okazało dla dzieci byłam w stanie zrobić wszystko. Oczywiście ze nie było lekko ale bez przesady. Wiedząc że będziesz podchodzila do transferu powinnaś stanąć na rzesach żeby rzucić. Ja brałam desmoksan i on mi bardzo pomógł a moja znajoma poszła na akupunkture i tez rzuciła. Liczy się efekt. Pomysł ile substancji chemicznych dostarczysz dziecku o ile uda Ci się utrzymać ciążę. Niestety ale fajki baaardzo zwiększają ryzyko poronienia. Zadaj sobie pytanie jak bardzo Tobie zależy i czy starasz się o dziecko bo to twój życiowy (aktualnie ) cel czy z innego powodu?

[emoji127] 28.10.2017

1. no hej dziewczynki:) powiedziałam ze pale papierosy i rozlała sie fala krytyki,Tak wiem ze nie powinnam palic,tak wiem ze nie jest to niewykonalne,ale mam zbyt słaba silna wole bu rzucic palenie.Dlatego staram sie ograniczac do 3,4 lub max 5 dziennie.czasem zapale sobie tak z 5 razy w ciagu dnia,ale za to pale po pół papierosa...
  2. wiem,ze to wstretne ze pale papierosy ale nie spodziewalam sie az takiej krytyki z waszej strony:(

Nie dawno byłam w szpitalu, po kilku dniach przyjęto dziewczynę, z plamieniami i ogółem była bardzo slaba, była w 15tc, dziewczyna może miała między 18-20lat co się okazało po USG że ma tak poszarpane łożysko że sam lekarz był w szoku, nie widząc nic o dziewczynie od razu jej powiedział to przez papierosy i faktycznie dziewczyna przyznała się że pali papierosy... Widać było że dziewczyna nie zdawała sobie sprawy z powagi sytuacji i mimo złego samopoczucia i plamien i nakazu lezenia przez lekarza, ciągle gdzieś łaziła i jak przychodziła to śmierdziało fajkami... Ja nikogo nie krytykuje ale w ciąży mimo wszystko ograniczyłaby palenie do 0 papierosów. Ale to jest każdego indywidualna sprawa.

reklama
szczerze to wiem ze palenie szkodzi nam i dziecku,ale jakos nigdy nie zastanawialam sie nad tym ze przez palenie moze sie nie udac.przeciez wlasnie tyle par pali i zachodzi,wiec nie moge rzucic to chociaz ograniczam na tyle na ile moge:(

Rozumiem to twoj pierwszy transfer? Twoj maz tez nic na to ze palisz? A powiedz skoro JuZ mowa,zaluzmy udalo ci Sie jestes w ciazy I co dalej? Dalej pol papierosa?jrstes pierwszym przypadkiem tu ktory pali... a ribisz /robilas jakies diety ? Przeciez bierzesz duzo lekarstw teraz razem z nikotyna chyba zle wplywa to .... jedno pewne rowniez jestem negatywnie nastawiona na to

Wiesz ze szkodzi Ale nie zastanawialas Sue ze moze siebie udac ehh;//
Pozdrawiam

Do góry