anetka303
Fanka BB :)
Równo 36 godzin przed punkcjaDziewczyny kiedy robiłyście zastrzyk z ovitrelle a kiedy byla punkcja? Ile godzin?
[emoji127] 28.10.2017
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Równo 36 godzin przed punkcjaDziewczyny kiedy robiłyście zastrzyk z ovitrelle a kiedy byla punkcja? Ile godzin?
lekarz ogolnie nie poruszal tego tematu przed in vitro. nic nawet nie mowil ze mam rzucic czy ograniczac.nic kompletnie..... a wie ze pale papierosy bo niczego przed nim nie ukrywamO Kurde nie doczytalam ;(((
Szok ,szczerze co na to lekarze?? Tutaj przed ivf sprawdzano mi czy mam w sobie nikotyne specjalnym urzadzeniem
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
ja jestem juz po transferze,w sobote mialam transfer....
szczerze to wiem ze palenie szkodzi nam i dziecku,ale jakos nigdy nie zastanawialam sie nad tym ze przez palenie moze sie nie udac.przeciez wlasnie tyle par pali i zachodzi,wiec nie moge rzucic to chociaz ograniczam na tyle na ile mogeWiem jak ciezko jest Nie palic bo Ja to mam za soba jednak nie myslalas nigdy ani razu ze poprzez fajki tranfer moze Sue nie udac?mi ta mysl pomogla
Wiem ze jest wiele par ktore zachodza I pala Ale my to inny gatunek ,my co musza podejsc do ivf
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
lekarz ogolnie nie poruszal tego tematu przed in vitro. nic nawet nie mowil ze mam rzucic czy ograniczac.nic kompletnie..... a wie ze pale papierosy bo niczego przed nim nie ukrywam
Na razie Vinszka się zgłosiła (dzięki!!!), ale być może będzie potrzebowała trochę pomocy, to już się dogadacie. Wysłałam jej instrukcję krok po kroku jak wrzucić kalendarz ze screenami - mam nadzieję, że jasno i czytelnie.M@gda kiedy wracasz i od kiedy Cię nie ma? Mnie w połowie lipca nie bedzie. Ja prowadzę jeszcze kalendarz na styczniowkach. Postaram się wrzucam u nas jak dziewczyny beda wpisywaly wizyty ale nie wiem czy dam radę codziennie. Trudno jak nie ma chętnych to wytrzymamy chwilę [emoji6] latem i tak będzie mnkejszy ruch i na forum i może w kalendarzu [emoji6]
24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]
Kurcze nie chodzi o to żeby sprawić Ci przykrość a o to żebyś może trzezwym okiem spojrzała na ta sytuację. Sama palilam blisko 13 lat i wiem o czym mówię. Ale dla dziecka a jak się w konsekwencji okazało dla dzieci byłam w stanie zrobić wszystko. Oczywiście ze nie było lekko ale bez przesady. Wiedząc że będziesz podchodzila do transferu powinnaś stanąć na rzesach żeby rzucić. Ja brałam desmoksan i on mi bardzo pomógł a moja znajoma poszła na akupunkture i tez rzuciła. Liczy się efekt. Pomysł ile substancji chemicznych dostarczysz dziecku o ile uda Ci się utrzymać ciążę. Niestety ale fajki baaardzo zwiększają ryzyko poronienia. Zadaj sobie pytanie jak bardzo Tobie zależy i czy starasz się o dziecko bo to twój życiowy (aktualnie ) cel czy z innego powodu?
- no hej dziewczynki powiedziałam ze pale papierosy i rozlała sie fala krytyki,Tak wiem ze nie powinnam palic,tak wiem ze nie jest to niewykonalne,ale mam zbyt słaba silna wole bu rzucic palenie.Dlatego staram sie ograniczac do 3,4 lub max 5 dziennie.czasem zapale sobie tak z 5 razy w ciagu dnia,ale za to pale po pół papierosa...
- wiem,ze to wstretne ze pale papierosy ale nie spodziewalam sie az takiej krytyki z waszej strony
- no hej dziewczynki powiedziałam ze pale papierosy i rozlała sie fala krytyki,Tak wiem ze nie powinnam palic,tak wiem ze nie jest to niewykonalne,ale mam zbyt słaba silna wole bu rzucic palenie.Dlatego staram sie ograniczac do 3,4 lub max 5 dziennie.czasem zapale sobie tak z 5 razy w ciagu dnia,ale za to pale po pół papierosa...
- wiem,ze to wstretne ze pale papierosy ale nie spodziewalam sie az takiej krytyki z waszej strony
szczerze to wiem ze palenie szkodzi nam i dziecku,ale jakos nigdy nie zastanawialam sie nad tym ze przez palenie moze sie nie udac.przeciez wlasnie tyle par pali i zachodzi,wiec nie moge rzucic to chociaz ograniczam na tyle na ile moge