reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

W pierwszej dobie mamy 5 zapłodnionych. Szósta na obserwacji, może to leniuszek i wystartuje później :)

Teraz tylko razem trzymajmy kciuki, żeby nasze kropki dały radę :D
tylko miastami się różnią, tzn w innych miastach się rozrastają ale w tych samych klinikach, to prawie to samo :tak::yes::tak::yes:
:D:D:D

reklama
Dziewczyny wtorek już nie długo i zaczęłam sobie wkręcać temat pustego jaja [emoji20]tak się boje ze coś będzie nie tak ... w sumie to mam prośbę jeśli któraś z was może oblicz mi dokładnie na jakim etapie jestem ciąży bo z tych kalkulatorów to w każdym inaczej wychodzi . Ostatnia miesiączkę miałam 2.05

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Wg moich obliczeń jesteś w 6tc lub 5tydzien i 3dzien:)

cześć dziewczynki! Trzymamy kciuki za Gochę:) Pogoda bajeczna a mnie już sił brakuje, wiedziałam jak wyglądają mdłości, miałam nieraz, ale nie cały dzień, jestem trochę wycięta z życia, w pracy ledwo żyje, o po powrocie, sypialnia i tak z małymi przerwami do rana. Nie pamiętam kiedy ostatnio byłam na spacerze, nie mam siły i czasu ,bo albo w pracy, albo spie...takie uroki, mam nadzieję ze miną z 12 tygodniem, wróci apetyt :) Chciałam chociaż nad polskie morze jechać na urlopie, ale w takim stanie to ja się nie nadaję, urlop wypada na 13 tydzień także wierzę w książkowe zapisy, i mdłości odejdą w niepamięć
To masz tak jak ja ja tez tylko czekam az 12 tc sie skończy a razem z nim mdłości, juz nie wiem co na obiady gotowac niby cos zrobie bo mam apetyt a jak juz stoi na stole to przełknąć nie moge. Apropo morza to my sobie robimy następnym tygodniu dlugi weekend wyjezdzamy w Boże ciało [emoji4]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a ja jak na szpilkach dzis siedze i chyba zrobie test sikany.
Jestem w 8 dpt... powiedzcie czy ktoras tak miala, ze jej nie wyszedl w 8dpt a wyszedl potem?
Bo mi przy pierwszym transferze wyszla cienka kreska (2 blastki) a przy drugim (1 blastka) nic nie bylo widac... i pierwszy byl udany a drugi nie... i tak sie probuje nastawic, ze jak nie wyjdzie jak zrobie dzis to czy sa jeszcze jakies szanse, ze cos sie pojawi pozniej (ten transfer to tez blaska 5 dniowa) ... ?

Najlepiej byloby na bete ale nie mam gdzie niestety, jestem w "Krainie deszczowcow"
Zrob moze jutro od rana z porannego moczu? Trzymam kciuki [emoji110] [emoji110] [emoji110] to czekanie i ta niepewność przez co my musimy przechodzic...

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny :)

Od kilku dni czytam Wasze posty i odczułam, że z Wami będzie mi znacznie łatwiej .

Od 5 lat bezskutecznie staramy się o dziecko, odwiedziliśmy kilku lekarzy, zrobiliśmy masę badań oraz wydaliśmy fortunę... Niecały rok temu trafiliśmy do wspaniałego lekarza, który jako jedyny oprócz standardowych badań zaproponował wykonanie HSG . Jak się okazało badania te były kluczowe dla nas. Wynik ? Obustronna niedrożność jajowodów, udrożnienie jest niemożliwe w moim wypadku. Jedyna opcja na jaką mogliśmy liczyć to IVF, zdecydowaliśmy się od razu. Za radą Pana doktora wylądowaliśmy w Gdyńskiej Gamecie u doktora Czecha, który okazał się fantastycznym człowiekiem. Po wykonaniu niezbędnych badań doktor zadecydował o zastosowaniu krótkiego protokołu . Wczoraj zakończyłam swoją pierwszą stymulację, a jutro... jutro czeka mnie punkcja .
Jestem przerażona, ale też pełna nadziei :)

Ściskam kciuki za Was wszystkie i ogromnie gratuluję przyszłym i obecnym mamusiom :)

Witaj, trzymam kciuki żeby wszystko się udało.
U mnie w klinice na pierwszej wizycie dostałam skierowanie na HSG i histeroskopie. I masę badań z krwi...
Powodzenia fajnie że do Nas dołączysz :-)

A jakie ma amh? Może nie ma owulacji bo rezerwę jajnikowa ma pod psem.

[emoji127] 28.10.2017

Nie chce jeszcze badać. Mowi ze jak ginekolog bedzie chciała to ja wyślę na to badanie.
Ale ogólnie ona nie chce nigdy mieć dzieci.
Ma swoje powody i nigdy ich nie zmieni.
Nie temat na forum.
Ją akurat rozumiem

Zdziwiona jest jednak tak wczesna menopauza, ona ma 30 lat

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja juz po troche pospalam.wiec dopiero teraz daje znac :)
Mamy 17 kumuloswo niektore male wiec cos na pewno odpadnie. Po rozmowie i ogladnieciu na ekranie wynikow nasienia korzystamy ze swojego nie jest tak tragicznie morfologia spok ruch maly ale jest. Embriolog powiedzial ze z gorszych robil i sa dzieci
smile.gif
gdyby on mial przez to przechodzic to z doswiadczenia powiedzial ze on robil by z takiego i nie korzystal z dawcy. I po tych slowach zaufalismy mu :* Na moja prosbe plemniki wybierze imis i sam sie zaoferowal ze jutro do nas zadzwoni i da znac co i jak. Cieply czlowiek :*
Teraz modle sie i trzymam kciuki za ladne zaplodnienie i piekny rozwoj :* ✊✊❤❤❤

Trzymajcie teraz kciuki za piekne zaplodnienie i rozwoj
Jajniki zaczynaja dawac o sobie znac chyba beda 2 dni na apapie :)

reklama
Do góry