reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja juz po troche pospalam.wiec dopiero teraz daje znac :)
Mamy 17 kumuloswo niektore male wiec cos na pewno odpadnie. Po rozmowie i ogladnieciu na ekranie wynikow nasienia korzystamy ze swojego nie jest tak tragicznie morfologia spok ruch maly ale jest. Embriolog powiedzial ze z gorszych robil i sa dzieci
smile.gif
gdyby on mial przez to przechodzic to z doswiadczenia powiedzial ze on robil by z takiego i nie korzystal z dawcy. I po tych slowach zaufalismy mu :* Na moja prosbe plemniki wybierze imis i sam sie zaoferowal ze jutro do nas zadzwoni i da znac co i jak. Cieply czlowiek :*
Teraz modle sie i trzymam kciuki za ladne zaplodnienie i piekny rozwoj :* ✊✊❤❤❤

Trzymajcie teraz kciuki za piekne zaplodnienie i rozwoj
Jajniki zaczynaja dawac o sobie znac chyba beda 2 dni na apapie :)
Teraz razem trzymamy kciuki z swoje kropki!!! :D:D:D

reklama
No właśnie a od czego to zależy kropeczko ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Niektórzy lekarze mowia że jesteś w 6tygodniu a inni rozkładają to jeszcze na poszczególne dni czyli 5tydzien i 3dni ( czyli skończyłas 5 tydzień + 3 dzień oznacza że trwa Twój 6tydzien ciazy) określenia są zamienne i oznaczają ten sam tydzien :)

Hehe, mnie powiedzieli, że następnym razem zadzwonią w poniedziałek. Troszkę szkoda, bom ciekawa strasznie. Stresujesz się rozwojem? Ja trochę się martwię, ale mam nadzieje, że będą silne i chętne do mamusi :)
Ile przyjmiesz? Bo ja mogę tylko jeden.

No ja się bardzo stresuję bo mam tylko (albo aż :D ) dwa i jutro mija 3-cia doba i po tej podobno może być wszystko jasne, tzn jak 3 -cią dobę przetrwają to jest zajebiście :D
Na dzisiaj i na jutro mam umówioną tzw konsultację czyli zadzwonią do mnie i przekażą mi dobre wieści odnośnie moich 2 kropeczków :D:D:D
W pon mam wziąć dwa :D:D od samego początku chciałam dwa robaszki :D:D
bo chcę bliźniaki za te wszystkie stracone moje lata (35 lat) chciałabym bliźniaki :D:D

Mamy 17 kumuloswo niektore male wiec cos na pewno odpadnie. Po rozmowie i ogladnieciu na ekranie wynikow nasienia korzystamy ze swojego nie jest tak tragicznie morfologia spok ruch maly ale jest. Embriolog powiedzial ze z gorszych robil i sa dzieci
smile.gif
gdyby on mial przez to przechodzic to z doswiadczenia powiedzial ze on robil by z takiego i nie korzystal z dawcy. I po tych slowach zaufalismy mu :* Na moja prosbe plemniki wybierze imis i sam sie zaoferowal ze jutro do nas zadzwoni i da znac co i jak. Cieply czlowiek :*

Wspaniale wiadomości! Trzymam kciuki!!!!

MNie lekaż liczył tak: termin transferu - wiek podanych zarodków (czyli np 5 dla blastek) - 14 = obliczony pierwszy dzień "ciąży".Mnie wyszło 9 marca i tą datę podaję jako data mojej ostatniej miesiączki. Orzeszek idzie niemal równo z tą datą, ostatnio był +1dzień z usg.

Aha no tak przepraszam zapomniałam że liczy się też jaki protokół miałaś.

A skąd wiesz, że masz endometrioze? Zrobili Ci laparoskopie w uk? Chyba lekarz mi mówił , że endometrioze na pewno można wykryć tylko badaniami jak np laparoskopia. Ja miałam diagnostyczną podczas której usunięto ogniska endometriozy. Płaciłam chyba ok 4tys zł, ale na 100% nie pamiętam. Też mieszkam w UK.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Bede podchodzic do drugiej proby i poszlam na rozmowe i mowie do lekarki ze uwazam ze moge ja miec. Poszperala w papierach i znalazla. Nie mam pojecia jak mi wybadali bo przeciez ru nic nie mowia. Strasznie mnie to wkurza

@Alfistka aleś Ty pozytywna ;) Już Ciebie lubię.

My niestety możemy przyjąć tylko jeden, z racji mojego wieku, a i mnie mówią, że ciąża bliźniacza jest ciężka w utrzymaniu. Też bardzo chciałam bliźniaki, ale mimo nagadywania, powiedzieli mi nie.
Także... ile będzie blastek, tyle będzie prób i podejść :) Może być i 5, chcieliśmy mieć trójkę, ale i większą ilością pociech nie pogardzę. :biggrin2:

smile.gif

To ja trzymam kciuki! Niech nasze kropeczki pięknie się rozwija! Czekacie do 5 doby? Uhh... powiem Ci szczerze, że cały czas w głowie mam jak się rozwijają. Oszaleję! :)
Ale cieszę się, że coś już rusza.
Gratuluję jajeczek. Niedługo będę gratulować kropeczek, a zanim się obejrzę, będą pewnie kolejne piękne i pozytywne wiadomości

@Alfistka aleś Ty pozytywna ;) Już Ciebie lubię.

My niestety możemy przyjąć tylko jeden, z racji mojego wieku, a i mnie mówią, że ciąża bliźniacza jest ciężka w utrzymaniu. Też bardzo chciałam bliźniaki, ale mimo nagadywania, powiedzieli mi nie.
Także... ile będzie blastek, tyle będzie prób i podejść :) Może być i 5, chcieliśmy mieć trójkę, ale i większą ilością pociech nie pogardzę. :biggrin2:
Ja Ciebie też lubię :D:D:D
grunt to dobra energia, nie możemy płakać i żalić się na rzeczami na które nie mamy w ogóle wpływu, gdybyśmy mogły tam pochuchać, pomiziać, pocałować...., ale nie możemy nic, możemy tylko czekać....
"głową muru nie przebijemy"... głowa do góry i lecimy z tym do przodu :D:D:D
Ja też słyszałam, że bliźniaki są od razu ciążą zagrożoną z góry i na początku i przez całe m-cy, ale z drugiej strony większe prawdopodobieństwo jest na zajście w ciążę :D
Myślę, że tak do końca to w poniedziałek jak mojej gin posłucham co mam mi do powiedzenia, to będę wiedziała co robić..., bardzo Jej ufam i wiem, że chce dla mnie dobrze, a więc zobaczymy w poniedziałek i albo :D albo :D:D a i to i to suuuper :tak::tak:

reklama
smile.gif
Teraz modle sie i trzymam kciuki za ladne zaplodnienie i piekny rozwoj :* [emoji110][emoji110][emoji173][emoji173][emoji173]

Dobry wynik, będzie z czego wybierać:) 3mam kciuki za 6 pięknych zarodków.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry