reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja juz po troche pospalam.wiec dopiero teraz daje znac :)
Mamy 17 kumuloswo niektore male wiec cos na pewno odpadnie. Po rozmowie i ogladnieciu na ekranie wynikow nasienia korzystamy ze swojego nie jest tak tragicznie morfologia spok ruch maly ale jest. Embriolog powiedzial ze z gorszych robil i sa dzieci
smile.gif
gdyby on mial przez to przechodzic to z doswiadczenia powiedzial ze on robil by z takiego i nie korzystal z dawcy. I po tych slowach zaufalismy mu :* Na moja prosbe plemniki wybierze imis i sam sie zaoferowal ze jutro do nas zadzwoni i da znac co i jak. Cieply czlowiek :*
Teraz modle sie i trzymam kciuki za ladne zaplodnienie i piekny rozwoj :* ✊✊❤❤❤

Trzymajcie teraz kciuki za piekne zaplodnienie i rozwoj
Jajniki zaczynaja dawac o sobie znac chyba beda 2 dni na apapie :)
Teraz razem trzymamy kciuki z swoje kropki!!! :D:D:D

reklama
No właśnie a od czego to zależy kropeczko ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Niektórzy lekarze mowia że jesteś w 6tygodniu a inni rozkładają to jeszcze na poszczególne dni czyli 5tydzien i 3dni ( czyli skończyłas 5 tydzień + 3 dzień oznacza że trwa Twój 6tydzien ciazy) określenia są zamienne i oznaczają ten sam tydzien :)

Hehe, mnie powiedzieli, że następnym razem zadzwonią w poniedziałek. Troszkę szkoda, bom ciekawa strasznie. Stresujesz się rozwojem? Ja trochę się martwię, ale mam nadzieje, że będą silne i chętne do mamusi :)
Ile przyjmiesz? Bo ja mogę tylko jeden.

No ja się bardzo stresuję bo mam tylko (albo aż :D ) dwa i jutro mija 3-cia doba i po tej podobno może być wszystko jasne, tzn jak 3 -cią dobę przetrwają to jest zajebiście :D
Na dzisiaj i na jutro mam umówioną tzw konsultację czyli zadzwonią do mnie i przekażą mi dobre wieści odnośnie moich 2 kropeczków :D:D:D
W pon mam wziąć dwa :D:D od samego początku chciałam dwa robaszki :D:D
bo chcę bliźniaki za te wszystkie stracone moje lata (35 lat) chciałabym bliźniaki :D:D

Mamy 17 kumuloswo niektore male wiec cos na pewno odpadnie. Po rozmowie i ogladnieciu na ekranie wynikow nasienia korzystamy ze swojego nie jest tak tragicznie morfologia spok ruch maly ale jest. Embriolog powiedzial ze z gorszych robil i sa dzieci
smile.gif
gdyby on mial przez to przechodzic to z doswiadczenia powiedzial ze on robil by z takiego i nie korzystal z dawcy. I po tych slowach zaufalismy mu :* Na moja prosbe plemniki wybierze imis i sam sie zaoferowal ze jutro do nas zadzwoni i da znac co i jak. Cieply czlowiek :*

Wspaniale wiadomości! Trzymam kciuki!!!!

MNie lekaż liczył tak: termin transferu - wiek podanych zarodków (czyli np 5 dla blastek) - 14 = obliczony pierwszy dzień "ciąży".Mnie wyszło 9 marca i tą datę podaję jako data mojej ostatniej miesiączki. Orzeszek idzie niemal równo z tą datą, ostatnio był +1dzień z usg.

Aha no tak przepraszam zapomniałam że liczy się też jaki protokół miałaś.

A skąd wiesz, że masz endometrioze? Zrobili Ci laparoskopie w uk? Chyba lekarz mi mówił , że endometrioze na pewno można wykryć tylko badaniami jak np laparoskopia. Ja miałam diagnostyczną podczas której usunięto ogniska endometriozy. Płaciłam chyba ok 4tys zł, ale na 100% nie pamiętam. Też mieszkam w UK.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Bede podchodzic do drugiej proby i poszlam na rozmowe i mowie do lekarki ze uwazam ze moge ja miec. Poszperala w papierach i znalazla. Nie mam pojecia jak mi wybadali bo przeciez ru nic nie mowia. Strasznie mnie to wkurza

@Alfistka aleś Ty pozytywna ;) Już Ciebie lubię.

My niestety możemy przyjąć tylko jeden, z racji mojego wieku, a i mnie mówią, że ciąża bliźniacza jest ciężka w utrzymaniu. Też bardzo chciałam bliźniaki, ale mimo nagadywania, powiedzieli mi nie.
Także... ile będzie blastek, tyle będzie prób i podejść :) Może być i 5, chcieliśmy mieć trójkę, ale i większą ilością pociech nie pogardzę. :biggrin2:

smile.gif

To ja trzymam kciuki! Niech nasze kropeczki pięknie się rozwija! Czekacie do 5 doby? Uhh... powiem Ci szczerze, że cały czas w głowie mam jak się rozwijają. Oszaleję! :)
Ale cieszę się, że coś już rusza.
Gratuluję jajeczek. Niedługo będę gratulować kropeczek, a zanim się obejrzę, będą pewnie kolejne piękne i pozytywne wiadomości

@Alfistka aleś Ty pozytywna ;) Już Ciebie lubię.

My niestety możemy przyjąć tylko jeden, z racji mojego wieku, a i mnie mówią, że ciąża bliźniacza jest ciężka w utrzymaniu. Też bardzo chciałam bliźniaki, ale mimo nagadywania, powiedzieli mi nie.
Także... ile będzie blastek, tyle będzie prób i podejść :) Może być i 5, chcieliśmy mieć trójkę, ale i większą ilością pociech nie pogardzę. :biggrin2:
Ja Ciebie też lubię :D:D:D
grunt to dobra energia, nie możemy płakać i żalić się na rzeczami na które nie mamy w ogóle wpływu, gdybyśmy mogły tam pochuchać, pomiziać, pocałować...., ale nie możemy nic, możemy tylko czekać....
"głową muru nie przebijemy"... głowa do góry i lecimy z tym do przodu :D:D:D
Ja też słyszałam, że bliźniaki są od razu ciążą zagrożoną z góry i na początku i przez całe m-cy, ale z drugiej strony większe prawdopodobieństwo jest na zajście w ciążę :D
Myślę, że tak do końca to w poniedziałek jak mojej gin posłucham co mam mi do powiedzenia, to będę wiedziała co robić..., bardzo Jej ufam i wiem, że chce dla mnie dobrze, a więc zobaczymy w poniedziałek i albo :D albo :D:D a i to i to suuuper :tak::tak:

reklama
smile.gif
Teraz modle sie i trzymam kciuki za ladne zaplodnienie i piekny rozwoj :* [emoji110][emoji110][emoji173][emoji173][emoji173]

Dobry wynik, będzie z czego wybierać:) 3mam kciuki za 6 pięknych zarodków.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry