reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Będzie szcześliwa dziewczyny ! Zarówno na betę jak i transfer ;-)

@Vinszka a jak znosisz stymulacje? Samopoczucie ok? Bo jajeczka widzę mają się cudownie ;-)

No z samopoczuciem to było ciężko. Jak widziałam igłę to już mi się robiło ciężko, a u mnie poprzedzający cykl był neoparin i gonapeptyl, a teraz doszedł menopur. Czasami gonapeptyl był dwa razy dziennie. :( Brzuch mam pełen w kropkach, ale cieszyłam się, że nie ma siniaków chociaż.
Łapałam też dosyć często doła i czułam się taka... mega smutna. Myślę, że to właśnie przez te hormony, a zwłaszcza, że jestem raczej cykorek jak mam sobie coś robić ;p także na samym początku, gdy były zastrzyki to dzwoniło mi w uszach i robiło się ciemno przed oczami :D Teraz z tego się śmieję, ale zniosę wszystko dla posiadania dzieciątka. Tak szczerze, w tej kwestii nie liczę się sama ze sobą.

reklama
No z samopoczuciem to było ciężko. Jak widziałam igłę to już mi się robiło ciężko, a u mnie poprzedzający cykl był neoparin i gonapeptyl, a teraz doszedł menopur. Czasami gonapeptyl był dwa razy dziennie. :( Brzuch mam pełen w kropkach, ale cieszyłam się, że nie ma siniaków chociaż.
Łapałam też dosyć często doła i czułam się taka... mega smutna. Myślę, że to właśnie przez te hormony, a zwłaszcza, że jestem raczej cykorek jak mam sobie coś robić ;p także na samym początku, gdy były zastrzyki to dzwoniło mi w uszach i robiło się ciemno przed oczami :D Teraz z tego się śmieję, ale zniosę wszystko dla posiadania dzieciątka. Tak szczerze, w tej kwestii nie liczę się sama ze sobą.
Doskonale to rozumiem ;-) No teraz trzymam kciuki aby było już z górki i aby została przed Tob tylko ta przyjemniejsza część procedury ;-)

A wiesz dokładnie dlaczego tak? Myślałam, że zaraz jak się dostanie @... w takim razie chyba umówię się na czwartek na wizytę... Może w takim razie nie odstawiać leków? kurde wqr*iła mnie ta baba wczoraj... każda gada co innego ;/ a człowiek głupi nic nie wie i musi się prosić z parszywym uśmieszkiem... w d*ę normalnie z nimi... wrrrr

Nie denerwuj się tylko odstaw leki, umów się jak najszybciej na wizytę lekarz wypisze Ci estrofem i od 2dc będziesz miała stymulację endometrium...

Nie wiem jaki jest sens żebyś dalej się faszerowala lekami ja odstawilam odrazu lekarka powiedziała, że prawidłowo bo nic się już nie zadzieje nawet nie kazała mi powtarzać bety tylko biegiem umawiać się na wizytę, a ciebie zwodza za nos jakby miał się zdarzyć cud, a skoro beta spada więc po co to robią? Odstaw bo cel w tym żaden, a swoją drogą to faktycznie jacyś przymarznieci ludzie pracuja w tej klinice....

Napisane na ZTE BLADE V7 LITE w aplikacji Forum BabyBoom
u mnie tez, po 12 dniach po transferze i tylko tescie sikanym lekarz sie zgodzil zebym odstawila leki, rzeczywiscie nie ma sie co faszerowac...

Dzięki dziewczyny za podpowiedzi, tak zrobię. Na wieczór już nie wzięłam lutinusa, teraz odstawiam resztę, zostają tylko witaminki:D
A mam pytanie do dziewczyn, które podchodzą/podchodziły do crio. Kiedy powinnam iść na wizytę? 2-3 dc? Raczej będę chciała podejść na sztucznym cyklu, na naturalny nie mam co liczyć bo przy moim zaawansowanym pco owulacja u mnie nie występuje bez wspomagaczy... Nie wiem też, czy puści nas w tym następnym cyklu, czy każe czekać ale nie chciałabym się wybrać za późno. Na bezpośredni kontakt z doktorkiem raczej nie mam co liczyć a do tych pańci nie będę już dzwonić tylko bezpośrednio na recepcję umówię wizytę i tyle.
Tak najlepiej to skontultuj sie z lekarzem bo zazwyczaj od drugiego dnia cyklu przed crio bierze sie etrofem juz. Moj lekarz normalnie pozwala mi brac estrofem i pojawic sie dopiero na wiziycie ok 10 dc na kontrole endo i wyznaczenie daty crio jak jest wszystko ok.

reklama
Do góry