reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Zazdroszcze bo ja jestem tak cholernie zawiedziona,ze nie mam sily dzis myslec o tym,ze przeciez jeszcze przede mna min 2 proby.Skoro pierwsza sie nie udala to dlaczego niby kolejna mialaby sie udac??Mysle co zle zrobilam.....ze moglam nie pracowac,nie przemeczac się,lezec do gory tylkiem i czekac,a nie mnie muchy w dupe gryzly ma takie wrazenie,ze to moja wina ze sie nie udalo.......
Ja też tak sie czulam... ja tez wierzylam w moj pierwszy magiczny raz. Niestety nie udany... tez płakałam. Tez pytalam ci zrobilam zle. ALE to nie nasza wina, dziewczyny mi tu napisaly ze to loteria... ze zdrowy piekny zarodek to niestety jeszcze nie ciąża. Ale kazda proba zwieksza nasze szanse! Mi tez zostaly jeszcze minimum dwie proby i odpo zywam aby po nie wrocic w pelni sil. Zastanawiam sie tylko na raz czy oddzielnie... nie martw sie. Uda sie. Zobaczysz ze juz niedlugo napiszesz nam o becie w okicach 500

reklama
Wiem wiec mysle ze w 10 dniu to juz nie ma po co zaczynac go brac

Ja tam wychodzę z założenia, że jak nie zaszkodzi tzn że może pomóc. Raz w przeddzień IUI rano miałam endo 7,2 mm więc prawie cały dzień co ok godzinę żarłam 3 migdały, 3 orzechy laskowe, 3 morele i łyk wina :D Po 36h przy IUI endo 10mm hehe - nie wiem co z tego miało największy wpływ ale urosło w oczach :D No, chyba, że lekarka jakoś inaczej zmierzyła, ale nie sądzę :D

Cześć dziewczynki,
też dokładam dzisiaj do tych co po wizytach :)
U mnie ok, w środę punkcja o 8:00, jest takich 6 albo 7 ładniusich w których największa nadzieja :)
Jak wszystko będzie dobrze (mam nadzieję) to w poniedziałek by był (a raczej będzie na pewno :D ) transfer :D bo w Inviccie zawsze jest transfer 5-cio dniowej blastki - takie zasady mają i mam nadzieję, że szczęśliwe te Ich zasady :D:D:D
Już po Pregnylu jestem, o 20:00 wstrzyknięty i teraz co..., czekamy do środy :D:D:D

Wszystkim dziewczyna którym dziś się nie powiodło bardzo współczuje .Jest kilka dziewczyn którym się udało za pierwszym razem ale większość z nas zna to uczycie kolejnej porażki . Pamiętajcie ze to czasami jak loteria a czasami trzeba przemyśleć co można poprawić i walczyć . Dziś są emocje żal , złość , smutek ale to minie a Wy się obudzicie jeszcze silniejsze do walki o upragnione dziecko .

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Dokładnie. Mi udała się pierwsza procedura ivf ale smak porażki znam doskonale. Poronilam 4 naturalne ciąże, bez wyraźnej przyczyny, bałam się ze nigdy nie doczekam się własnego dziecka. Straszne myśli przychodziły mi do głowy. Jedno co miałam to wspaniałego męża, który nie pozwolił mi się poddać, rodziców wspierających w najtrudniejszych chwilach i wielu przyjaciół którzy nie do końca rozumieli ale zawsze słuchali. Dziś czekam na dwoje swoich wymarzonych dzieci. Nigdy nie możemy się poddać. Jest ciężko, wiele razy upadamy ale trzeba wstać, otrzepac kolana i iść dalej z tarczą.

[emoji127] 28.10.2017

Zazdroszcze bo ja jestem tak cholernie zawiedziona,ze nie mam sily dzis myslec o tym,ze przeciez jeszcze przede mna min 2 proby.Skoro pierwsza sie nie udala to dlaczego niby kolejna mialaby sie udac??Mysle co zle zrobilam.....ze moglam nie pracowac,nie przemeczac się,lezec do gory tylkiem i czekac,a nie mnie muchy w dupe gryzly ma takie wrazenie,ze to moja wina ze sie nie udalo.......
To nie twoja wina, każdy transfer to loteria. Najpewniej mogłabyś leżeć i nie wstawać nawet do toalety a nic by to nie zmieniło. Zrobiłaś wszystko, WSZYSTKO tak jak trzeba.

[emoji127] 28.10.2017

Wiesci z wizyty
Estradiol 2015
Progesteron 0.36
Endometrium 7.2 ( kuzwa co z nim zrobic zeby bylo wieksze :) winko pije orzechy i migdaly jem witamina e200 magnez 400 a tu takie kwiatki)
Prawy jajnik 17,16,15, 17, 17,17
Lewy jajnik 18,18,16,17,17,17,18
Stymulacja przedluzona do jutra :)

Małgoniu!! Z tego bedą dzieci [emoji1303][emoji1303][emoji1303][emoji1303][emoji1303][emoji1303]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mi się udało za pierwszym i M@gdzie też i jesteśmy tu z Wami

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]
Mi tez sie udalo za pierwszym razem...nie mam duzo czasu na udzoelanie sie bo corka zajmuje moj czas ale zawsze czytam i w razie co pomoge. I wiem co to porazka...bo nieudane iui tez choleeernie bola...

Ja tam wychodzę z założenia, że jak nie zaszkodzi tzn że może pomóc. Raz w przeddzień IUI rano miałam endo 7,2 mm więc prawie cały dzień co ok godzinę żarłam 3 migdały, 3 orzechy laskowe, 3 morele i łyk wina :D Po 36h przy IUI endo 10mm hehe - nie wiem co z tego miało największy wpływ ale urosło w oczach :D No, chyba, że lekarka jakoś inaczej zmierzyła, ale nie sądzę :D
Wino pewnie[emoji13]

reklama
Do góry