reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Agniesia, Lolitka,

WIELKIE DZIEKI za pociechę, od razu mi lepiej, bo niby sama myślałam że jest ok ale lekarz tego nie powiedział, tylko sobie coś tam mruczał pod nosem rzucając faktami a nie interpretując je (guru kliniki prowadzi sam pacjentki przed zabiegiem od 6dc i mamrocze pod nosem więc dyskusja z nim nie bardzo miała sens :)

Za waszą radą opijam się ogromnymi ilościami wody, i odpukać nie spuchłam jak do tej pory na stymulce. Głupia rzecz ale człowiek sie od razu lepiej czuje jak nie waży po tygodniu 5 kg więcej.

Agniesia, podobno ta rezerwa jest tak kiepska już na 5 lat przed początkiem menopauzy, więc spokojnie powinnaś mieć czas na wyprodukowanie jeszcze paru dorodnych jaj! :) Trzymam kciuki i pisz jak idzie.

Pielęgniarka mi powiedziała że mam się oszczędzać żeby mi jaja nie popękały :)))) Jest w tym coś? przecież na tych dawkach hormonów chyba nic nie strzeli zanim się nie weźmie wspomagania???(pregnylu)

Ściskam was i dzięki jeszcze raz bo mnie naprawdę podbudowałyście!!!!

Wiesz dlaczego miałaś długi protokół? Moja lekarka mi powiedziała, że przy kiepskiej rezerwie jajnikowej nie ma co ryzykowac z długim protokołem, bo mozna przyspieszyć proces menopauzy i można jajniki niechcący uśpić na dobre.
Na pytanie o róznicę między krótkim a tym z antagonistą: juz tylko taki protokół stosują bo efekty są wyraźnie lepsze- porównywalne z długim protokołem. Zapytaj swojego lekarza o te protokoły- co on na to.
Mogę zapytac ile masz lat? ja 35.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Beta
czyżby ten guru mamroczący pod nosem to Dr Lewandowski z Novum? Jeśli tak, to mamrocze pod nosem na 100%, ale koło guru to on nawet nie stał:)

:)))))
Widzę że opis gościa nie pozostawił wątpliwości kto zacz :)
Guru bo właściciel kliniki, szkoda że wszystkie staraczki od 6go dnia prowadzi, bo ja z Taszyckiej byłam bardzo zadowolona. Mówia o niej że humorzasta, ale to dla mnie nieważne. Nie spaliła się w żadnym momencie, a inni lekarze owszem. Mam do niej zaufanie i nie wahała się mnie kiedyś niezle ochrzanić za przyjęcie leków bez konsultacji, a to sobie cenię. U kogo się leczysz?

Hej dziewczonka!
Byłam dziś na odwiedkach u miesięcznego chłopaka. Piękne uczucie trzymać taki drobiazg na rękach. Tak mnie żal za gardło ścisnął................................................................
Ale wspaniale się z tym czułam. Piękne i wyjątkowe uczucie.
Życzę również przyjemnego spędzania wieczorka.

Beta
Oszczedzac sie trzeba bo jajka moga popekac... nie tylko leki... duze wstrzasy i po jajach moze byc, wiec wsio lajtowo rob

Jak się tu oszczędzać jak mam huśtawkę hormonalną... Też jesteście takie wredne na hormonach? Ja to albo sie na męża drę o byle co, a to w płacz o byle co... Każda głupia rzecz mnie z równowagi wytrąca. Jak odstawiłam hormony na 2 m-ce z powodu torbielek to na ten czas 'normalniałam'. Nie na długo niestety, znów mi bije:)
Też tak macie?

Beta
Ja tak ni mam. Wogole przechodze te terapie w miare latwo. Moze troche melancholijna jestem, ale niewiele wiecej niz normalnie. U mnie bardziej tak, ze cycki rosna, takie na maska wypelnione - i to wszystko. Potem jak stymulka to jedyny objaw to zawsze wydete brzucho i tyle....

Ja tam na hormonach pokopana jestem, płaczę i się śmieję na przemian. Ale wiem o tym, więc staram się nie wydzierać się na męża. Moim Prowadzącym jest Dr Szulc. Ale tam wszyscy po jednych pieniądzach - kasa się liczy i nic więcej. Szkoda gadać. Kupa ........ :) Coraz więcej par ma problemy z zajściem w ciążę, a takie kliniki wykorzystują to i zaspakajają popyt jaki wystąpi na rynku. Super biznes. Szkoda tylko że w tym wszystkim zapominają o ludziach, którzy tak wiele przechodzą i cierpia. Zero ludzkiego podejścia - fabryka do robienia pieniędzy. Jak zajdziesz w ciążę to wielki sukces, ale poczekaj tylko jak będziesz miała komplikacje, to zobaczysz jak cię potraktują. Wystawią za drzwi i radź sobie sama. Nigdy nie mogli mnie przyjąć (nawet nie potwierdzili ciąży pozamacicznej) bo terminy odległe. Gdybym czekała na wolny termin to nie wiadomo jakby się to wszystko skończyło. Po wyjściu z Novum natychmiast pojechałam do państwowego szpitala i już tam zostałam - stwierdzono ciążę pozamaciczną i bezposredni stan zagrożenia życia, operowano mnie na drugi dzień rano. Po stymulce nie było inaczej - zostałam przestymulowana, ale nikogo to nie ineteresowało, że umierałam z bólu i wyglądałam jak ciężarna przed porodem. Kolejny przykład wspaniałomyślności kliniki Novum - przed transferem zapomniano do nas zadzwonić i poinformować że zarodek nie przeżył mrożenia. Ale co tam przecież to nic takiego - wedle kliniki. Ale jak jesteś na wizycie wstępnej to tak pieknie mówią, jak to dzieci są mrożone, potem rozmrażane - nigdy nie powiedzieli zarodki tylko dzieci. Ale jak twoje dziecko nie przeżyje mrożenia to okazuje się że był to tylko zarodek. Obłudnicy z Novum są w tym najlepsi - na czele ze "wspomnianym guru".

Ostatnia edycja:
Ewelina,

oj, masz na pieńku z Novum...I zrozumiałe dlaczego. Coż, nie różnią się od innych, a ja i z innymi miałam do czynienia- porażka totalna. Wszędzie widzą tylko twój portfel...

Miałam dziś okazję pogadać z pielęgniarką ze szpitala z centrum Damiana, która mi powiedziała jak wygląda poród w ich boskiej klinice: nie mają nawet inkubatorów i sprzętu przydatnego w razie komplikacji. To samo co w Novum- wystawią cię za drzwi i już...

Ale mamy inne wyjście? Udajemy że tego wszystkiego nie widzimy...Wiesz jak jest w państwowych placówkach? Ja pare razy wyszłam z płaczem, tak zostałam potraktowana. A tu cie za kasę- ale szanują albo chociaż udają...

reklama
hejka dziewki

jesli chodzi o humorki hormonalne to ja podobnie jak Lolitka, mało co odczuwam zmiany jedynie własnie mam piękne cycuszki ale bolące jak cholerka. kazda z nas inaczej przechodzi jak widać. może im starsze tym łagodniej przechodzimy?? chociaz BetBeta tez w moim wieku jesteś i salejesz:)

jesli chodzi o kliniki to ja lecze się w Invimedzie ale o Novum wiem że 'guru" to jak się jest z polecenia to super traktuje pacjętki.

Lolitka kochana jak Twoje samopoczucie?? cycuszki duże?? jak brzuszek po zastrzyczkach??

Do góry