reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

L4 2 czyli chłodzone obligacje tylko do zakupów pierwszej potrzeby, wizyt u lekarza, i spaceru. Niestety też uważam że to głupie ale mam to sprawdzone już i jestem tego pewna. Może Ci oczywiście nie trafić ale nigdy nie wiadomo. Niby jest maszyna losujaca ale jakoś częściej trafia na tych którzy pobiera a wyższe zasiłki. Uważam to za poniżajace. Zapytaj il nawet Pani w ZUS która przyjmuje zwolnienia ja ostatnio ja o wszystko wysyłałam i powiedziala dokładnie to co napisalam
Rozumiem. Głupie to ale cóż...

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

reklama
Rozumiem. Głupie to ale cóż...

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

Po prostu lepiej się pilnować. Chodzą tylko w godzinach pracy urzędu zazwyczaj do południa, chodzi im tylko o podpis jeśli Cię nie ma to zostawiają kartkę w skrzynce. Ja mam założony profil w pue tam są wszystkie decyzje o wypłacie zasiłków jeśli decyzja już zapadła to nie przychodzą. Uważam że jest to straszne bo człowiek jest więźniem w domu a jeśli lekarz nie każe leżeć to po co siedzieć w domu. Ja mam taką pracę że wiem że będę miała zwolnienie cała ciążę i tak jak teraz od punkcji do transferu i nie chodzi o niezdolność do pracy jestem zdrowa tylko pracę mam szkodliwa. Ale ZUS ma to gdzieś. Zupełnie nie mówię żebyście siedziały w domach tylko miejcie na uwadze:)

Dziwne to skoro możemy wychodzić...

Ja chodzilam cala ciaze...nawet poerwsze 4 miesiace nie mieszkalam w swoim miejscu zamieszkania i ani razu nie mialam kontroli. W sumie to nie znam osoby ktora miala...ale slyszalam ze moga byc...

Niestety tak kolorowo to nie wygląda. Chodzą i sprawdzają jeśli cię nie zostaną to wstrzymują wypłatę zasiłku i musisz się wytłumaczyć - cały proces trwa dość długo zanim zadecydują i wypłaca pieniądze.
Tez nie do końca bo ma l4 mogę chodzić, nigdzie nie jest napisane że mam być w domu i czekać na kontrolę. Co więcej ciągłe wizyty u lekarzy, laboratorium itd. Gdyby w takiej sytuacji wstrzymali mi wypłatę świadczenia to pójdę z nimi do sądu.

[emoji127] 28.10.2017

Po prostu lepiej się pilnować. Chodzą tylko w godzinach pracy urzędu zazwyczaj do południa, chodzi im tylko o podpis jeśli Cię nie ma to zostawiają kartkę w skrzynce. Ja mam założony profil w pue tam są wszystkie decyzje o wypłacie zasiłków jeśli decyzja już zapadła to nie przychodzą. Uważam że jest to straszne bo człowiek jest więźniem w domu a jeśli lekarz nie każe leżeć to po co siedzieć w domu. Ja mam taką pracę że wiem że będę miała zwolnienie cała ciążę i tak jak teraz od punkcji do transferu i nie chodzi o niezdolność do pracy jestem zdrowa tylko pracę mam szkodliwa. Ale ZUS ma to gdzieś. Zupełnie nie mówię żebyście siedziały w domach tylko miejcie na uwadze:)
Popieprzone to wszystko jest

[emoji127] 28.10.2017

@Ewunka mialas może robione wymazy z pochwy i szyjki już w ciąży?

reklama
@Ewunka mialas może robione wymazy z pochwy i szyjki już w ciąży?

Nie nic mi nie mazali :-) :)
Na wizycie 9.06 dostanę 1 skierowanie na badania.
Teraz tylko usg i prog badalam kilka razy w imię nauki zbadam też teraz po odstawieniu prolutexu

Do góry