reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

L4 2 czyli chłodzone obligacje tylko do zakupów pierwszej potrzeby, wizyt u lekarza, i spaceru. Niestety też uważam że to głupie ale mam to sprawdzone już i jestem tego pewna. Może Ci oczywiście nie trafić ale nigdy nie wiadomo. Niby jest maszyna losujaca ale jakoś częściej trafia na tych którzy pobiera a wyższe zasiłki. Uważam to za poniżajace. Zapytaj il nawet Pani w ZUS która przyjmuje zwolnienia ja ostatnio ja o wszystko wysyłałam i powiedziala dokładnie to co napisalam
Rozumiem. Głupie to ale cóż...

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

reklama
Rozumiem. Głupie to ale cóż...

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

Po prostu lepiej się pilnować. Chodzą tylko w godzinach pracy urzędu zazwyczaj do południa, chodzi im tylko o podpis jeśli Cię nie ma to zostawiają kartkę w skrzynce. Ja mam założony profil w pue tam są wszystkie decyzje o wypłacie zasiłków jeśli decyzja już zapadła to nie przychodzą. Uważam że jest to straszne bo człowiek jest więźniem w domu a jeśli lekarz nie każe leżeć to po co siedzieć w domu. Ja mam taką pracę że wiem że będę miała zwolnienie cała ciążę i tak jak teraz od punkcji do transferu i nie chodzi o niezdolność do pracy jestem zdrowa tylko pracę mam szkodliwa. Ale ZUS ma to gdzieś. Zupełnie nie mówię żebyście siedziały w domach tylko miejcie na uwadze:)

Dziwne to skoro możemy wychodzić...

Ja chodzilam cala ciaze...nawet poerwsze 4 miesiace nie mieszkalam w swoim miejscu zamieszkania i ani razu nie mialam kontroli. W sumie to nie znam osoby ktora miala...ale slyszalam ze moga byc...

Niestety tak kolorowo to nie wygląda. Chodzą i sprawdzają jeśli cię nie zostaną to wstrzymują wypłatę zasiłku i musisz się wytłumaczyć - cały proces trwa dość długo zanim zadecydują i wypłaca pieniądze.
Tez nie do końca bo ma l4 mogę chodzić, nigdzie nie jest napisane że mam być w domu i czekać na kontrolę. Co więcej ciągłe wizyty u lekarzy, laboratorium itd. Gdyby w takiej sytuacji wstrzymali mi wypłatę świadczenia to pójdę z nimi do sądu.

[emoji127] 28.10.2017

Po prostu lepiej się pilnować. Chodzą tylko w godzinach pracy urzędu zazwyczaj do południa, chodzi im tylko o podpis jeśli Cię nie ma to zostawiają kartkę w skrzynce. Ja mam założony profil w pue tam są wszystkie decyzje o wypłacie zasiłków jeśli decyzja już zapadła to nie przychodzą. Uważam że jest to straszne bo człowiek jest więźniem w domu a jeśli lekarz nie każe leżeć to po co siedzieć w domu. Ja mam taką pracę że wiem że będę miała zwolnienie cała ciążę i tak jak teraz od punkcji do transferu i nie chodzi o niezdolność do pracy jestem zdrowa tylko pracę mam szkodliwa. Ale ZUS ma to gdzieś. Zupełnie nie mówię żebyście siedziały w domach tylko miejcie na uwadze:)
Popieprzone to wszystko jest

[emoji127] 28.10.2017

@Ewunka mialas może robione wymazy z pochwy i szyjki już w ciąży?

reklama
@Ewunka mialas może robione wymazy z pochwy i szyjki już w ciąży?

Nie nic mi nie mazali :-) :)
Na wizycie 9.06 dostanę 1 skierowanie na badania.
Teraz tylko usg i prog badalam kilka razy w imię nauki zbadam też teraz po odstawieniu prolutexu

Do góry