reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jest tyle ciąż z invitro ze to az niesamowite.
Cieszę sie ze ludzie nie robią z tego tematu taboo.
Mówią otwarcie tak mam dziecko z invitro. U mnie w bloku sa 3 panie co oficjalnie mówią tak invitro dało nam dziecko. W jednym przypadku bliźniaki.

Dziewczyny gratuluje z całego serca, pozytywnie zazdroszcze.
Tym którym sie nie powiodło, cycki w gore i do przodu!
Kiedys i na nas przyjdzie czas.

Popieprzony rząd zabrał refundowane invitro. A to jest CUD! To powinno byc nagradzane nagrodami, bo to jedyna szansa dla kobiet, które maja problemy, by zostać matkami.
Debile sobie z tego sprawy nie zdają.

Eh.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja już po wizycie-bardzo happy - ciąża bardzo dobrze umiejscowiona, serduszko bije, progesteron ok, nie za wysoki dlatego dalej zastrzyki i lusterka, focia z wieczora bo w drodze :)

Napisane na F5121 w aplikacji Forum BabyBoom
Super
[emoji4]
Obydwie razem zaczynalysmy przygode zwana in vitro a teraz popatrz bedziemy czekac na nasze fasolki [emoji7] u mnie termin na 29.12 ale lekarz powiedzial ze przy blizniakach to koniec listopada poczatek grudnia moge sie dzieciaczkow spodziewac.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny odebrałam wyniki i mam paciorkowca GBS i enterokoki spp. Mam nadzieję że na tak wczesnym etapie ciąży to nie będzie groźne dla dziecka [emoji45] na pewno czeka mnie antybiotyk tego też się obawiam

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]
A czemu tak wcześnie robiłaś badanie GBS? Pytam z ciekawości,bo to badanie zaleca się w 33-34tc.
Miałaś tylko z pochwy czy też z odbytu? Bo teraz robią te dwa posiewy.
Nic się nie martw, dziecko może się zarazić podczas porodu,stąd dostaniesz wcześniej antybiotyk i ewentualnie później dziecko :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

A czemu tak wcześnie robiłaś badanie GBS? Pytam z ciekawości,bo to badanie zaleca się w 33-34tc.
Miałaś tylko z pochwy czy też z odbytu? Bo teraz robią te dwa posiewy.
Nic się nie martw, dziecko może się zarazić podczas porodu,stąd dostaniesz wcześniej antybiotyk i ewentualnie później dziecko :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Właśnie tez sie zdziwilam. Ogólnie mialam wymaz z szyjki macicy i pochwy. W tej chwili myślicie że to nie stanowi zagrożenia np poronieniem??

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

Ja w l4 mam napisane ze mogę chodzić więc jak chcą się ze mną zobaczyć to niech się zapowiwdza [emoji6]

[emoji127] 28.10.2017

Niestety tak kolorowo to nie wygląda. Chodzą i sprawdzają jeśli cię nie zostaną to wstrzymują wypłatę zasiłku i musisz się wytłumaczyć - cały proces trwa dość długo zanim zadecydują i wypłaca pieniądze.

Niestety tak kolorowo to nie wygląda. Chodzą i sprawdzają jeśli cię nie zostaną to wstrzymują wypłatę zasiłku i musisz się wytłumaczyć - cały proces trwa dość długo zanim zadecydują i wypłaca pieniądze.
Dziwne to skoro możemy wychodzić...

reklama
Dziwne to skoro możemy wychodzić...

L4 2 czyli chłodzone obligacje tylko do zakupów pierwszej potrzeby, wizyt u lekarza, i spaceru. Niestety też uważam że to głupie ale mam to sprawdzone już i jestem tego pewna. Może Ci oczywiście nie trafić ale nigdy nie wiadomo. Niby jest maszyna losujaca ale jakoś częściej trafia na tych którzy pobiera a wyższe zasiłki. Uważam to za poniżajace. Zapytaj il nawet Pani w ZUS która przyjmuje zwolnienia ja ostatnio ja o wszystko wysyłałam i powiedziala dokładnie to co napisalam

Do góry