reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jest tyle ciąż z invitro ze to az niesamowite.
Cieszę sie ze ludzie nie robią z tego tematu taboo.
Mówią otwarcie tak mam dziecko z invitro. U mnie w bloku sa 3 panie co oficjalnie mówią tak invitro dało nam dziecko. W jednym przypadku bliźniaki.

Dziewczyny gratuluje z całego serca, pozytywnie zazdroszcze.
Tym którym sie nie powiodło, cycki w gore i do przodu!
Kiedys i na nas przyjdzie czas.

Popieprzony rząd zabrał refundowane invitro. A to jest CUD! To powinno byc nagradzane nagrodami, bo to jedyna szansa dla kobiet, które maja problemy, by zostać matkami.
Debile sobie z tego sprawy nie zdają.

Eh.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja już po wizycie-bardzo happy - ciąża bardzo dobrze umiejscowiona, serduszko bije, progesteron ok, nie za wysoki dlatego dalej zastrzyki i lusterka, focia z wieczora bo w drodze :)

Napisane na F5121 w aplikacji Forum BabyBoom
Super
[emoji4]
Obydwie razem zaczynalysmy przygode zwana in vitro a teraz popatrz bedziemy czekac na nasze fasolki [emoji7] u mnie termin na 29.12 ale lekarz powiedzial ze przy blizniakach to koniec listopada poczatek grudnia moge sie dzieciaczkow spodziewac.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny odebrałam wyniki i mam paciorkowca GBS i enterokoki spp. Mam nadzieję że na tak wczesnym etapie ciąży to nie będzie groźne dla dziecka [emoji45] na pewno czeka mnie antybiotyk tego też się obawiam

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]
A czemu tak wcześnie robiłaś badanie GBS? Pytam z ciekawości,bo to badanie zaleca się w 33-34tc.
Miałaś tylko z pochwy czy też z odbytu? Bo teraz robią te dwa posiewy.
Nic się nie martw, dziecko może się zarazić podczas porodu,stąd dostaniesz wcześniej antybiotyk i ewentualnie później dziecko :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

A czemu tak wcześnie robiłaś badanie GBS? Pytam z ciekawości,bo to badanie zaleca się w 33-34tc.
Miałaś tylko z pochwy czy też z odbytu? Bo teraz robią te dwa posiewy.
Nic się nie martw, dziecko może się zarazić podczas porodu,stąd dostaniesz wcześniej antybiotyk i ewentualnie później dziecko :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Właśnie tez sie zdziwilam. Ogólnie mialam wymaz z szyjki macicy i pochwy. W tej chwili myślicie że to nie stanowi zagrożenia np poronieniem??

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

Ja w l4 mam napisane ze mogę chodzić więc jak chcą się ze mną zobaczyć to niech się zapowiwdza [emoji6]

[emoji127] 28.10.2017

Niestety tak kolorowo to nie wygląda. Chodzą i sprawdzają jeśli cię nie zostaną to wstrzymują wypłatę zasiłku i musisz się wytłumaczyć - cały proces trwa dość długo zanim zadecydują i wypłaca pieniądze.

Niestety tak kolorowo to nie wygląda. Chodzą i sprawdzają jeśli cię nie zostaną to wstrzymują wypłatę zasiłku i musisz się wytłumaczyć - cały proces trwa dość długo zanim zadecydują i wypłaca pieniądze.
Dziwne to skoro możemy wychodzić...

reklama
Dziwne to skoro możemy wychodzić...

L4 2 czyli chłodzone obligacje tylko do zakupów pierwszej potrzeby, wizyt u lekarza, i spaceru. Niestety też uważam że to głupie ale mam to sprawdzone już i jestem tego pewna. Może Ci oczywiście nie trafić ale nigdy nie wiadomo. Niby jest maszyna losujaca ale jakoś częściej trafia na tych którzy pobiera a wyższe zasiłki. Uważam to za poniżajace. Zapytaj il nawet Pani w ZUS która przyjmuje zwolnienia ja ostatnio ja o wszystko wysyłałam i powiedziala dokładnie to co napisalam

Do góry