reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mnie też zapytali czy podajemy dwa na raz. I właśnie się zastanawiam, bo wszędzie się naczytałam, że jednak ciąża mnoga jest trochę bardziej narażona na niebezpieczeństwo. Rzeczywiście tak jest? Czy podanie dwóch Kropek na raz zwiększa szanse na powodzenie?
Ja też mam tylko 2
Zwieksza jednorazowo sznase ze ten transfer sie uda, ale osobno kazda kropka ma wieksze szanse sama. Ja bralam 2. Zostala ze mna 1. Ale nie zaluje, zalamalabym sie jakby sie nie udalo.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Już po :-) Niestety nie wszystko poszło po naszej myśli. Chcielismy wziąć dwóch najlepszych zawodników ale jeden przykleil sie do cewnika podczas podania także też został do dalszej hodowli. Zdarza sie tak czasami ale tu mógł też wpłynąć embrioglue. Już nie podaje się po raz drugi żeby nie uszkodzić tego co został w macicy. Także najlepszy z zarodków 8B jest ze mną a reszta jak dotrwa do 6.dnia będzie zamrożona. Cieszę się że już po ale czuję jakiś niedosyt :-( Może tak miało być jak powiedziała pielegniarka. Trzymajcie kciuki - testuję w dzień matki - 26.maja :-)
Oby szczesliwie!!!! Kciuki!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Czyli o ile dobrze rozumiem to lepiej byłoby gdyby zarodki były podawane dopiero 5 dniowe, prawda? A czy my mamy na to wpływ czy to lekarz decyduje kiedy 3 a kiedy 5 dniowe??

W takim razie powinnam o to zapytać podczas wizyty, prawda? Blastocyta jest już pewne silniejsza i mogą być większe szanse... czy dobrze myślę?

Ciężko tak stwierdIc jednoznacznie bo zarodki 3 dniowe zostają podane a nie hodowane na szkiełku i nie wiadomo co by z nimi było w 5 czy 6 dobie. ( mogłyby sie lepiej rozwinąć niż te blastki)A bywa tez tak ze 3 dniowe złe rokują ale nie ma innej opcji i transferują takie i sa dzieci [emoji6] No i ponoć u mamusi im lepiej niż na szkiełku

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

reklama
Do góry