reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja dokładnie tak samo. Wiec tez tak chyba zrobię. A po transferze zostawalyscie w domu? Bo ja mam ten brzuch wzdęty i zastanawiam się czy gdzieś wychodzić, czy sobie darować ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie transfer był w czwartek w piątek wzięłam wolne i w poniedziałek do pracy . Prowadziłam normalny tryb życia . Tylko po transferze wracałam na leżąco 120 km ale to dlatego że wiozly mnie dwie kumpele i nie miałam wyjścia :sorry:

reklama
U mnie transfer był w czwartek w piątek wzięłam wolne i w poniedziałek do pracy . Prowadziłam normalny tryb życia . Tylko po transferze wracałam na leżąco 120 km ale to dlatego że wiozly mnie dwie kumpele i nie miałam wyjścia :sorry:

No ja wracała 300 km ‍♀️[emoji1381] ale tylko 200 byłam w stanie przeleżeć. Potem już siedziałam. Zobaczymy jaki to ma wpływ ... dr Wojewódzki był za tym żeby zostać, ale nie miałam z kim zostawić moich psiaków najkochańszych [emoji57]

Otóż to... żadne współczucia, ja powiem szczerze też ograniczylam niektóre kontakty i przebywam z ludźmi którzy dają mi moc i pozytywną energię, którzy nie dręczą mnie pytaniami, śmieją się i płaczą razem ze mną;) krąg się zawęził ,ale i dobrze, mam więcej czasu dla siebie, którego i tak mało;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie tez nikt nie wie. Boje się tylko, że jak mnie złapie teraz hiperstymulacja i wyląduje w szpitalu to się wyda [emoji57] tak to nie chce mówić do końca trzeciego moesiaca, bo same wiemy ile sie może wydarzyć. A nie zniosę współczucia i głupich pytań :(

A mam pytanie czy tez ci siniak wychodzi bo wczoraj zrobilam pierwszy zastrzyk a dzis wylazl siniak i jak tak to co to będzie później [emoji53]
Ja tez do tej pory miałam dwa zastrzyki Prolutex i Clexan. Kończę właśnie Prolutex. Brzuch bywał obolaly cały, bo po jednym robiły się gulki a po drugim siniaki, ale chyba się wprawilam, bo teraz siniaczki małe i gulek mniej, albo brzuch się przyzwyczail.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Nieeee - czekam cierpliwie - to moja mocna strona [emoji16]

Yhy... kto to widział 15 dni na bete czekać.. . [emoji6] Jeśli wytrzymasz to będziesz chyba pierwszą taką na forum [emoji4]

Mam pytanie do tych dziewczyn, które brały luteinę na wywołanie miesiączki. Od którego dnia cyklu? I czy to był duphaston czy luteina? I jak długo trzeba ją brać? Miałam dzisiaj sono hsg i wyszło, że jednak to nie polip...uffff....Teraz muszę czekać na kolejny okres, a ten może być za 2,3 lub 4 tygodnie. U mnie niestety nie wiadomo. Moja klinika zamyka się w lipcu na miesiąc i chciałabym jeszcze zdążyć przed. Kiedyś brałam duphaston na wywołanie, ale po odstawieniu czekałam 2 tygodnie, więc teraz muszę spróbować chyba czegoś innego.

Ja mam dupka od 16dc przez 10 dni i mam nadzieje do 5 dni po odstawieniu dostać okres, ale to sie dopiero okaże..

Podobno nadzieja umiera ostatnia....Ale moja właśnie odeszla...niedawno znów byłam na wizycie bo niestety pojawiło się obfite krwawienie i niestety poronilam ;-( 7 tydzień ... nie życzę nikomu tego okropnego widoku i uczucia ...strasznie się czuję ;-(

Strasznie mi przykro [emoji17]
Niestety bardzo dobrze wiem co czujesz, ale u mnie to sie strasznie ciągnęło...( jeśli chcesz możesz prześledzić moje wpisy) AniaCh ma racje,ze lepiej teraz, bo pózniej to nie wiem czy w ogóle dałabym radę sie ogarnąć. Jeśli chcesz napisz na priv bo niestety wydaje nam sie ,E juz niby wszystko jest ok ale pózniej wszystko wychodzi w najmniej oczekiwanym momencie [emoji17]....

U mnie tez nikt nie wie. Boje się tylko, że jak mnie złapie teraz hiperstymulacja i wyląduje w szpitalu to się wyda [emoji57] tak to nie chce mówić do końca trzeciego moesiaca, bo same wiemy ile sie może wydarzyć. A nie zniosę współczucia i głupich pytań :(

Ja udawałam mega grypę [emoji12] jak miałam hiperke ale do szpitala nie poszłam

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"[/QUOTE][/QUOTE]

Ja tez do tej pory miałam dwa zastrzyki Prolutex i Clexan. Kończę właśnie Prolutex. Brzuch bywał obolaly cały, bo po jednym robiły się gulki a po drugim siniaki, ale chyba się wprawilam, bo teraz siniaczki małe i gulek mniej, albo brzuch się przyzwyczail.

Aniu a czy te zastrzyki masz z pl przywiezione czy od GB nie będzie problemu ich uzyskac?

reklama
Popieram :) by nic nie mówić.
Ja wstępnie mówiłam mamie, siostrze i szwagierce że będziemy podchodzić do ivf bo 4 iui się nie powiodły. Ale jeśli już wystaruje to nie mam ochoty nikomu nic mówić kiedy co będę miała po kolei zwłaszcza, po słowach mojej mamy: "jesteś tego pewna? A tylko pieniądze stracicie i będziesz rozpaczać bo co zrobisz jak się nie uda" - takie słowa zabolały bo to tak jakby w nas nie wierzyła i za takie słowa to dziękuję bardzo... Nie powiem rodzinie a tym bardziej znajomym nawet kiedy zacznę. Nie potrzebuje współczucia tylko poparcia i wiary że jednak się uda...
Nieeee - czekam cierpliwie - to moja mocna strona [emoji16]

czekaj cierpliwie :) ja też zawsze czekam tak jak kazali. Niech maleństwo wgryza się tam w Ciebie

Do góry