reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jak najdłużej chciałam żyć z tą świadomością, że się udało... no niestety nie tym razem. Zobaczymy czy następnym też będę taka wytrwała. Czy zarażę się od Was i niepewność nie da mi spać... ;)
Wiem już na pewno, że nie będę robiła sikańca. Jakoś one dołują mnie najbardziej... chyba poprostu zrobiłam ich już tyle, że nie wierze, aby one pokazały mi szczęście.
A do kłócia, pobieranai krwi już się tak przyzwyczaiłam ostatnio, że zdecydowanie lepiej czeka mi się na takie wyniki

reklama
[/QUOTE]

Tylko czas zaleczy trochę rany. Ja tam do tej pory płacze, a ostatnio to codziennie, bo moja dziewczynka niedawno powinna była się urodzić, a nie pół roku temu. Sporo dziewczyn z tego wątku miało termin na maj, także ściska mnie za serducho regularnie .
We wtorek mam prenatalne, A od kilku dni już spać nie mogę.. . Czuje że będę tam się trzesla jak galareta.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE]

Trzymam za Ciebie moooocno kciuki! Będzie dobrze! Tylko tak myśl!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jak ktoś o coś pyta to mówię otwarcie. Wiedza wszyscy w koło ze walczymy o dziecko od lat. Szczerze mam dość podchodzenia do tego tematu jak do inwalidztwa w tym kraju. Dopóki my będziemy się tego wstydziły to nigdy w tym kraju się nic nie zmieni. A to kiedy dokładnie mam to mówię tym którym wiem ze na mnie zależy .

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Jestem tego samego zdania. Nie napisałam sobie na czole ze jestem w ciąży dzięki in vitro ale nasi znajomi tez wiedzą co i jak. Jak ja mówiłam o tym otwarcie to wielu znajomych przyznało się do tego ze podchodzą, ze dziecko które mają też jest dzięki tej metodzie itd.

[emoji127] 28.10.2017

A mam jeszcze pytanie do bardziej doświadczonych niż ja.
Kiedy dokładnie odbywa się criotransfer? W sensie w którym dc? Tak jak owulacja?
To zależy czy podejdziesz na naturalnym czy sztucznym cyklu. Nikt ci nie powie ze na pewno będzie w 18 dc bo i endometrium musi być odpowiednie i hormony jeśli na sztucznym. ...

[emoji127] 28.10.2017

[/QUOTE]

A jak sobie poradziłaś bez szpitala? Ja tu u mnie w małym mieście to nie wiem nawet do jakiego lekarza bym miała iść, żeby wiedział co robić. Nie mówiąc o szpitalu ‍♀️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE]

Ja tez z małego miasteczka, ale byłam cały czas w kontakcie z lekarzem. Był płyn ale wyniki krwi miałam dobre wiec odradzał mi szpital bo tam i tak pewnie nic by nie zrobili. Męczyłam sie strasznie, najbardziej to brzuch przeszkadzał, potem juz mm bolały od leżenia, ale po tyg jak ręka odjął i w końcu byłam w stanie cos zjeść i był to KEBAB [emoji12]oczywiście cały czas sie mierYlam i ważyłam.

[/QUOTE]

Tylko czas zaleczy trochę rany. Ja tam do tej pory płacze, a ostatnio to codziennie, bo moja dziewczynka niedawno powinna była się urodzić, a nie pół roku temu. Sporo dziewczyn z tego wątku miało termin na maj, także ściska mnie za serducho regularnie .
We wtorek mam prenatalne, A od kilku dni już spać nie mogę.. . Czuje że będę tam się trzesla jak galareta.

Oj ciężko, u mnie tez jest porównywanie, i liczenie który to byłby juz tydzień... Tez dalej płacze ale gadam do siebie,ze to juz za nami i przytrafić sie mogło każdemu i następny raz juz bedzie szczęśliwy!!
Także Czekamy na piękne zdjecie pięknego maluszka z pięknymi liczbami [emoji8][emoji8][emoji8]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Jestem tego samego zdania. Nie napisałam sobie na czole ze jestem w ciąży dzięki in vitro ale nasi znajomi tez wiedzą co i jak. Jak ja mówiłam o tym otwarcie to wielu znajomych przyznało się do tego ze podchodzą, ze dziecko które mają też jest dzięki tej metodzie itd.

[emoji127] 28.10.2017

A ja dalej bije sie z myślami. Raz myśle,ze powiem a zaraz,ze moze lepiej nie...

To zależy czy podejdziesz na naturalnym czy sztucznym cyklu. Nikt ci nie powie ze na pewno będzie w 18 dc bo i endometrium musi być odpowiednie i hormony jeśli na sztucznym. ...

[emoji127] 28.10.2017

Dokładnie, ja myślałam ,ze moze koło 15 dc będę mieć a w 10dc endomondo [emoji12] miało juz 10 mm
Miałam na sztucznym [emoji6]

A jak sobie poradziłaś bez szpitala? Ja tu u mnie w małym mieście to nie wiem nawet do jakiego lekarza bym miała iść, żeby wiedział co robić. Nie mówiąc o szpitalu ‍♀️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE]

Ja tez z małego miasteczka, ale byłam cały czas w kontakcie z lekarzem. Był płyn ale wyniki krwi miałam dobre wiec odradzał mi szpital bo tam i tak pewnie nic by nie zrobili. Męczyłam sie strasznie, najbardziej to brzuch przeszkadzał, potem juz mm bolały od leżenia, ale po tyg jak ręka odjął i w końcu byłam w stanie cos zjeść i był to KEBAB [emoji12]oczywiście cały czas sie mierYlam i ważyłam.

[/QUOTE]

Oj ciężko, u mnie tez jest porównywanie, i liczenie który to byłby juz tydzień... Tez dalej płacze ale gadam do siebie,ze to juz za nami i przytrafić sie mogło każdemu i następny raz juz bedzie szczęśliwy!!
Także Czekamy na piękne zdjecie pięknego maluszka z pięknymi liczbami [emoji8][emoji8][emoji8]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"[/QUOTE]

No ja sprawdzałam wagę wieczorem i obwód, rano trochę było mniej. Potem piłam dużo wody i znowu więcej. Póki co leżę, pije i odpoczywam. Jak coś zadzwonię do kliniki. Dziękuje za wsparcie i wskazówki [emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas wszyscy najbliżsi wiedzą, że podchodzimy do in vitro. Jak się uda to planujemy nie robić z tego tajemnicy, a raczej otwarcie o tym mówić.
Chodziło mi dokładnie o daty punkcji, transferów itd z tego względu, że tak sobie myślę, że ja poprostu zapeszyłam i nasza kropka się wystraszyła. W koło już wszyscy wiedzieli i czekali na nią razem z nami. To był błąd. Teraz tylko ja i mąż będziemy wiedzieli. I staram się oswajać z myślą, że niestety trzeba uzbroić się w jeszcze większą cierpliwość i spokojnie czekać.

Do góry