reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziękuję, dziewczyny za Wasze wsparcie, kibicowanie i emocje :) Też miałam takie wrażenie, że komórek akurat w sam raz :)

A nospę ile godzin po transferze wziąć po raz pierwszy? Bierze się 3 razy dziennie?

Już wiem że z 6 komórek 5 prawidłowo się zapłodniło :) Jestem bardzo szczęśliwa :rofl:
To bardzo dobry wynik- tylko się cieszyć;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ropuszka 666 jak u ciebie? Jak się czujesz?

Dzięki ze pytasz [emoji846] fizycznie ok choć te zastrzyki z fraxiparyny są okropne tępe igły jak nie wiem , gorzej psychicznie za trzy dni transfer i zaczynam świrować . Pluje jadem na wszystkich z tych nerwów . Myślałam ze jak to już któryś raz to będzie łatwiej ale wcale tak nie jest [emoji20]brak mi wiary ze się w końcu uda. A jak u Ciebie ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję, dziewczyny za Wasze wsparcie, kibicowanie i emocje :) Też miałam takie wrażenie, że komórek akurat w sam raz :)

A nospę ile godzin po transferze wziąć po raz pierwszy? Bierze się 3 razy dziennie?

Już wiem że z 6 komórek 5 prawidłowo się zapłodniło :) Jestem bardzo szczęśliwa :rofl:

Uhh... to dużo :) Chciałabym mieć taki wyniki! :)

Hej :D czekam dzisiaj na informacje jak moje zarodki i bardzo się niecierpliwie [emoji3] ale wyczytałam międzyczasie o No- spie. Ja mam w zaleceniach z kliniki 3x1 w razie potrzeby. Zrozumiałam, że to oznacza w razie bólu. A, że mnie nie boli to nie wzięłam. A teraz czytam, że to zapobiegawczo przeciw skurczom macicy ... brać? Jak długo? Tyle tej chemii [emoji87][emoji85][emoji17][emoji17][emoji17]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

To jesteśmy na tym samym etapie :)

Hej dziewczyny .
Podgladam Was od jakiegos czasu. Jestem w trakcie in vitro. Jutro mam punkcje [emoji120] Moge dolaczyc?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Cześć! Długi czy krótki protokół?

Witam wszystkich!!!
Od jakiegoś czasu Was podczytuje i wszystkim kibicuję, więc w końcu postanowiłam się ujawnić. Może niektóre z Was mnie kojarzą z forum o iui :) Na razie szukam informacji na temat dobrej kliniki i lekarza. Czy któraś z Was leczy się w Poznaniu?
Mam 31 lat. Staramy się o dziecko od prawie 6 lat (4 lata temu mąż robił pierwsze badanie i było idealne) 1,5 roku temu podczas laparoskopii wypalili mi ogniska endometriozy. Po operacji były starania naturalne, ale nadal nie wychodziło, więc mąż robił badania i wyszła słabsza ruchliwość (ale nie jest źle bo do iui były wyniki dobre) a ja w zeszłym roku zrobiłam amh i wynik 1,34. Jestem po 4 nieudanych inseminacjach i teraz z mężem postanowiliśmy, że następny krok to in vitro.

Witaj! Widzę, że sporo przeszłaś. Mam nadzieję, że teraz zaowocuje upragnionym cudem! :)

Ja ani mój mąż nie mamy problemu z tym ze nie będzie to moja komorka. Juz to tu pisałam jakiejś dziewczynie również idącej z KD ze to przecież będzie całkowicie MOJE dziecko. Jeżeli to ma być jedyna droga to ja przyjmę.

Chce wiedzieć tylko jak to się wszystko odbywa, czy szansa wzrasta
emoji4.png
Witajcie laski w ten słoneczny dzień [emoji1][emoji274][emoji274] pisałam wam w moim pierwszym wpisie ze przez endomende rozważam podejście z KD... heh teraz po moim amh jestem prawie o tym przekonana, tym bardziej ze lekarz mi wczoraj powiedział ze mój wynik amh mówi o tym ze invitro może się udać ale wcale nie musi. Cóż, wiem ze nigdy nie ma pewności ale zaliczając endomende, homocysteine i amh raczej jestem na straconej pozycji , a niestety nie stać nas na spróbowanie i wyrazie gdyby nie wyszło podchodzić z KD [emoji52] kochane powiedzcie czy z KD moje szanse są większe niż z moimi ? Ja oczywiście na wizycie porozmawiam o tym z lekarzem, ale wiem też ze wy jesteście doświadczone i dobrze się znacie na tych tematach [emoji4]

Niskie amh nie oznacza slabszych komorek,a jedynie to ze moze ( bo nie musi) byc ich o wiele mniej i to juz zaniza szanse na powodzenie ,bo wiadomo bedzie wieksze jesli bedzie ich 6 ,a nie 1. Z drugiej strony ,jesli jest slaba armia ,zastanowila bym sie nad adopcja blastki, bo swietne mlode komorki moga nie dac rady ,jesli jakosc plemnikow jest nie taka jak byc powinna ( o tym chyba pisalas,jak pomylilam to sorry) .Masz do tego endomende ito moze byc problemem kluczowym.
Szanse z KD sa mysle wieksze ,bo bedziesz miala zagwarantowana ilosc komorek( gdzie chcecie to robic? ) natomiast nie jest to zadna cudowna metoda,gwarantujaca za pierwszym razem ciaze.Udaje sie to czesto u par ,powiedzmy po 40,gdzie nie ma innych problemow jak wiek i zla jakosc wlasnych komorek.Najwazniejsze zeby nie bylo u Ciebie problemow immunologicznych ,bo w tym momencie szanse nieco spadaja.Ogolnie uwazam to za dobry pomysl ,warty omowienia w "dobrej" klinice ,gdze lekarz nie bedzie owijal w bawelne i szczerze Wam powie jakie macie szanse. Wszystko kosztuje kupe kasy ,wiec warto rozwazyc kazdy krok.
Gdybys cos potrzebowala w temacie ,postaram Ci sie pomoc.:):):)

Hej dziewczyny! U mnie dzis 1dpt ;) z 11 pobranych komóreczek zaplodnilo się 5, 3 zamrozono a dwa podano mi w 3-dobie z hatchingiem(nacinaniem otoczki).tak więc czekamy do 29 maja! Za wszystkie betujace dzisiaj dziewczyny trzymam mocno kciuki !

U mnie też zapłodniło się 5 ale z 6, zobaczymy co dalej będzie. Ehhh to oczekiwanie. Kciuki za wysoką betę!

reklama
Nie ukrywam że bardzo sie boję dzisiejszych wyników ;( jestem wręcz przerażona - Blastusiu mój kochany jeśli mnie słyszysz daj znać mamusi że z nią zostaniesz!!!

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Trzymam jeszcze mocniej kciuki!
Wiem, że czekanie jest najgorsze, a ja na ogół jestem bardzo niecierpliwa. Nie wiem jak to wszystko znosimy, ale co się nie robi dla naszych przyszłych kruszynek :)

Do góry