reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ile nowych osób pojawiło się na forum dawno nie zaglądałam :wink:
Gratuluje pozytywnych bet !!!! I trzymam kciuki za więcej :biggrin2::biggrin2::biggrin2: zyczę Wam aby się udało i aby kazda z Was doczekała się swojego małego wielkiego szczęścia.

Mój synek właśnie fika fikołki brzuszku słuchając Mozarta :rofl:

reklama
Cześć na forum jestem od stycznia. Byłam na iui teraz w maju mam wizytę do in vitro. Jakie badania musiałyście mieć do in vitro czy te co do iui wystarczą?

Cześć na forum jestem od stycznia. Byłam na iui teraz w maju mam wizytę do in vitro. Jakie badania musiałyście mieć do in vitro czy te co do iui wystarczą?
Witaj. Fajnie ze do nas dolaczasz.

Ja nie mialam iui w ogole, wiec z badaniami nie pomoge,.ale duzo jest dziewczyn po iui, wiec napewno ktoś ci pomoze.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Oj nie. Dużo więcej badań jest wymaganych w Internecie znajdziesz listę

wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się

reklama
Dziewczyny pomóżcie siedzę i płacze jutro mam wizyte u genetyka a dziś mam wyniki u pacjentki stwierdzono obecność heterozygotycznej mutacji H129R w genie czynnika V krzepnięcia i stwierdzono obecność heterozygotycznej mutacji A1298C w genie MTHFR. U pacjentki stwierdzono podejrzenie trombofili i skłonność do zakrzepicy. Kariotypy mamy dobre. Co to oznacza.? Tak się boję....
Ta pierwsza mutacja wydaje mi sie ze jest to v- leiden
A druga mthfr czyli zaburzenia metylacji wit b6 b12 i kwasu foliowego - musisz brac metylowane formy tych witamin
Przy mutacjach wynikajacych zaburzen krzepniecia jest wiejsze ryzyko krwiakow w ciazy i zakrzepicy
Spokojnie bedziesz musiala byc na clexanie po punkcji i przez prawdopodobnoe cala ciaze
Tez mam mutacje mthfr tylko ze homozygotyczna czyli ta gorsza opcje bo mam uszkodzone 2 allele genu

Do góry