reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
mi mi - No ja jestem z Olkusza ale obecnie mieszkam w Irlandii, ale jak bede w PL na urlopie to czemu nie :-) ogolnie leczyłam się tutaj w polskiej klinice ale laparo robił mi na własne życzenie Gin Tylnicki z Oświęcimia, jest u nas w Olkuszu ordynatorem oddziału ginekologiczno-Położniczym, jest bardzo ale to bardzo dobrym ginekologiem z tego co wiem to z rożnych miast do niego dziewczyny przyjeżdzają, nie słyszałaś nigdy o nim ? tu masz link Jerzy Tylnicki - lek. med. Spec. ginekolog położnik a opinie o klinikach mam głównie z internetu np. ze strony bocian i tam własnie dziewczyny piszą ze niby lekarze dobrzy,mili itp. ale bardzo rzadko dziewczyny zachodzą tam w ciąże. Provita ma wiadomo dobre i zle opinie, ale duzo wiecej tych dobrych, dziewczyny polecaja doktora Mańkę z provity i ja się do niego będę wybierać prawdopodobnie w kwietniu bo wtedy planuję urlop w PL.

Mimi- no może rzeczywiście taka zmiana kliniki i inne spojrzenie na sprawę przez innego specjalistę pomoże. Kurcze szkoda wielka, że Ci nie wyszło tyle już przeszłaś, ale jeszcze przyjdzie czas i na Ciebie:tak:

roxii- kochana jak sie trzymasz ?martwie sie
Dzieki!:-) U mnie tak sobie, raz lepiej raz gorzej:sorry: Generalnie jakos sie zbieram do kupy, bo co mam zrobić, życie toczy się dalej trzeba pracować i iść do przodu, to ze się załamię i zamkne w domu nic mi nie pomoże. Ale ciągle mam w sobie ogromny smutek i żal, to tak bardzo boli, tyle lat już się staramy pojawiła sie nadzieja i dalej nic:-( Ale najgorsze jest to, że teraz niewiadomo ile znów muszę czekać na crio, boję się że powiedzą np za pół roku, to będzie dla mnie jak wyrok:-( Nie wiem czemu, ale czuję ze najgorsze jeszcze przedemną. @ dalej nie mam, nawet nie plamię, więc podejrzewam ze we wtorek dadzą mi tabletkę na poronienie, a to chyba też nie bedzie fajne:sorry: Generalnie jakos się trzymam, ale czasem czuję się rozbita i nie radzę sobie ze tym wszystkim. Boje się wtorku, boję się tego co moge usłyszeć. Zobaczymy może jakoś się wszystko ułoży:tak:
A Ty jak tam kochana? Jak mężuś, lepiej się czuje???? Trzymam za was mocno kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&;-)

Sylha - Bardzo Ci gratuluję , szczęściara z Ciebie. Czekam na wynik kolejnej bety:-)

Sakmi - Zobaczyć swojego bąbelka to chyba uczucie nie do opisania. Bardzo Ci gratuluję:-)

Roxii - Bardzo mi przykro , że musisz przez to wszystko przechodzić. Bądź dzielna , trzymam kciuki .

Lola - Tobie również gratuluję 2 kresek , czekam teraz tylko na potwierdzenie bety:tak:

MiMi - Co mogę powiedzieć bardzo mi przykro , że się nie udało. Pozdrawiam

Dziewczyny ja jestem po 2 nieudanych imsi w Provicie i raczej obiektywnej opinii nie mam mimo , że w ogóle to cała organizacja była ok. Leczyłam się u dr Grettki , ale polecam dr Mańkę. Miałam okazję mieć kilka wizyt u niego i byłam bardzo zadowolona.

jo.M wsumie ile ludzi tyle opini na temat lekarzy, kliniki... no coz nie wiem co jeszcze zrobie... a ty gdzie sie leczysz teraz ???? bo ty to tez po przejsciach jak ja :((( doly mam jeszcze ale mam nadzieje ze jakos sie podniose wsumie w piatek do pracy ide wiec musze jakos funkcjionowac pozdrawiam a ty jakie wskazania masz do in vitro???

Roxi Przykro mi,że tak się wszystko ułożyło....

Widzę,że jest kilka nowych brzuchatek-więc ogromne gratulacje zafasolkowania:-)
Kilka oczekuje na dzień testowania-za Was też trzymam mocno kciuki,żeby były same pozytywne;-)

A ja jakoś się pozbierałam po porażce,teraz czekam na @ i zaczynamy nowy protokół:tak:,ta wiadomość,że nie musimy czekać kilka miesięcy dodała mi sił:tak:

Fakt, co pacjent to opinia i wydaje mi się , że w takim czymś główna rolę odgrywa, czy ma się do danego lekarza pewność i zaufanie- jeżeli tego brakuje to nawet najlepsze opinie nie pomogą, bo jednak przy inv czy IUI ważna jest relacja pacjent-lekarz

reklama
roxii- u mnie jakos leci :) od jutra zaczynamy chyba remont :) jakos na dniach :) to sie w koncu czyms zajme :)
eh ja jeszce ze 2 miesiace bede czekam , a teraz czekam na @ i chyba pojade na wizyte jak bede miec czas zeby pogadac co teraz i wogole , u mnie po in vitro kazali odczekac jeden cykl i moglam podchodzic znowu ale w sumie wole zeby organizm sie torche oczyscil z tej chemii calej co w tych zastrzykach jest :) moze akurat nastepnym, razem podejdziemy jakos razem :) trzymaj sie kochana :* i pozdrawiam !!!!! RAZEM DAMY RADE !!!!!!

Do góry