reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Lola- cieszę się bardzo!!!!!I nie denerwuj się, bo przecież wiesz, że to niewskazane, ja moją pierwszą krechę miałam taki cień cienia, ale każdego dnia robiła się wyraźniejsza :-), beta to tylko teraz formalność:-D, ale przestań myśleć o tym co było kiedyś, takie rozpamiętywanie w niczym Ci nie pomoże, ciesz się tymi 2 kreseczkami i myśl pozytywnie!!!!!!!!!Będzie dobrze!!!!

reklama
Sylha- a Ty masz jakies dolegliwości? Ja 4dpt i 6dpt mialam straszne klucia w macicy i byłam strasznie senna a teraz 9dpt oprócz tego, ze na piersiach pojawily mi sie żyły ( nigdy tak nie mialam) to czuje sie normalnie. Mysle, ze w poniedzialek bardziej sie rozpisze jesli wszystko sie potwierdzi...
Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny

Lola216 po cichutku się cieszę razem z Tobą:tak:Każda ciąża może być inna co za tym idzie objawy też więc myśl pozytywnie.
Czyli w poniedziałek czekamy na Twoją betę, drugą Sylhy i mi mi :tak:

Gratuluje dwoch kreseczek niestresuj sie bo kazda ciaz jest inna ja pierwsza czulam sie swetnie gory moglam przenosic a teraz z luzka bym nieschodzila czuje sie slabo wogole czujesie zle.

Dzisiaj mój 9DPT i beta: 223 :-), co o tym sądzicie?!?!?
gratki beda blizniaki:))

nie mogę dodac suwaczek, jak to zrobic - rok po kroku?
wejdz na moj suwaczek i sobie zrobisz:)
gratki

Czesc Dziewczyny. Zrobilam rano test i wyszly... 2 krechy( jedna slabsza)!! No to teraz tylko oby w poniedzialek potwierdzila to beta. Zaczynam denerwowac sie tym bardziej , ze raz juz poronilam... W sumie nie mam objawow ciazowych jak w przypadku gdy bylam 1 raz w ciazy wiec to mnie troche stresuje czy testy dobrze teraz pokazuja...

ciche gratki:))

Palu- ja mam nadzieję, że ty dalej dobrze kraczesz:-p:tak:, bo nawet gin mi nie umie tego na 100% potwierdzić......
Lola- każdy objaw to dobry objaw, ale brak jakichkolwiek to też dobry znak!!!!!!Moja sąsiadka jakby nie gruba krecha na teście to by niedowierzała, że jest w ciąży!!!1Przez pierwsze 2 miesiące kompletnie nic!!!!Także nie próbuj się na siłę czegoś doszukiwać, bo każda z nas inaczej to odczuwa. Jest dobrze. Ja dzisiaj np też się czuję bardzo dobrze:tak::tak:, hmmm dobra lenia mam, ale to już inna bajka:-D. Pobolewanie w dole brzucha miałam od poniedziałku może do czwartku. Dzisiaj kompletnie nic. Piersi owszem bolą, ale to już od dnia punkcji.

Sakmi dobre wiesci:)
ale mialam dzis epizod..
pojechalam z tatem na zakupy-tata w roli wielblada;)
wracamy kolo 11 zabolal mnie masakrycznie brzuch normalnie myslalam ze juz @ przyjdzie przedwczesniej, ale potworny bol..wrzucilam mrozonki do zamrazalki reszte zostawilam i na sofe...polezalam z 10 przeszlo zjadlam drugie sniadanie...teraz sie czuje jak nowo narodzona...nic mi nie jest ...hm...

teraz to nawet na swiezym powietrzu bylysmy godzinie z corka..ale mi to dobrze zrobilo, zjadlysmy zupe ona zasnela a ja mykam na sofre polezec troche;)

LOLA GRATULACJE:)!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Ostatnia edycja:
meg czesc kochana tak ja sie lecze u dr Sz. nic sie nie pomylilas... crio mialam na bezowulacyjnym cyklu bo mam to pco wiec w moim przypadku bylo tak ze dostalam progynowe na endo i ok 10dc bylam sprawdzic endo a 17dc mialam criotransfer (blastocysty bo takie mialam zamrazane) wsumie to nigdy nie bylo problemu zeby sie nieodmrozily a ty kiedy podchodzisz??? ja jutro na bete alenie wiem co z tego wyjdzie :((( bo wczoraj popoludniu zrobilam test i nic i sie zdolowalam i mam dosc :(((( tez sobie obiecalam ze zadnego wolnego nie biore przy nastepnym transferze bo za kazdym razem siedzie w domu i nic wiec moze faktycznie jak bede pracowac to myslec nie bede i co ma byc to bedzie... tylko jak sobie pomysle o tej calej procedurze od nowa i tym jezdzeniu na usg to szlak mnie trafia ale chyba i tak nie odpuszcze... jak bys miala jeszcze jakies pytania to sluze pomoca :)))

mi mi - będę trzymała za Ciebie kciuki, mój crio był przewidywany na początek kwietnia teraz pewnie sie przesunie na koniec ponieważ przez miesiąc miałam brać marvelon po którym czuję się niezbyt i po którymś dniu brania odstwiłam. Oczywiście dostalam @ po 2 tygodniach od ostatniej @ i sama na własne życzenie tak sobie namieszałam. W sumie to miałam jakąś straszną zaćmę bo przecież to było do przewidzenia że dostanę@. Aaa szkoda gadać, głupia jestem. No i teraz znowu czekam na kolejny!!! @ i dopiero pojadę. Też mam 2 blastusie. Już wcześniej powiedział mi że proponuje podać 1. Ja miałam szereg badań związanych z poronieniem które nic nie wykazały a ciąży dalej nie ma, więc stwierdził że lepiej podać 1. Powiem Ci, że u mnie po ostatnim podaniu zarodków świeżaków już czułam że nic z tego nie będzie:( Miałam wrażenie że jakoś dziwnie mi to podał, wiesz że rach ciach i że nieprzyłożył się do tego, no gotowe i już. Pierwszy raz robił mi w zastępstwie dr.M. Inne odczucie. Ciąża była ale poroniłam. Teraz bardze chcę ale równie bardzo boję sie porażki, że znów zanim odzyskam siły to minie trochę czasu a on działa w pewnym sensie na niekorzyść bo latka lecą. Wow rozpisałam się:-)...kciukasy zaciśnięte;-)

palu - mega mega podwójne gratulację!

Ostatnia edycja:
reklama
lola gratulacje :)))

meg powiem Ci ze po tylu porazkach to ja jestem juz tak zalamana tym bardziej ze mialam ladne zarodeczki, jestem szczupla i mloda i nie wiem co dalej, czasem mysle o zmianie kliniki tylko gdzie isc bo w krakowie to chyba tylko ta klinika ma dobra opinie w sumie innych nie znam... a powiedz mi dlaczego chce ci podac jednego zarodka ??? wsumie im wiecej tym wieksza szansa tak przynajmniej mi sie wydaje ??? a jak moge spytac to jakie macie wskazanie do in vitro ??? ja mam to paskudne pco i powiedzial mi ze na naturalna ciaze nie mam co liczyc a najskuteczniejsze jest in vitro tym bardziej ze sie dobrze stymuluje ale ja juz czasem mam takie mieszane uczucia do tego wszystkiego poprostu brak mi sil :((( moze kiedys sie spotkamy na wizycie to na kawke sie wybierzemy :))) trzymaj sie i trzymam kciuki za crio :)))

ja przed crio mialam jeszcze anty i 21dc (cykl przed crio) decepeptyl depo domiesniowo przypomnialo mi sie niby mial pomoc ale nie wiem... w poprzednim crio tez tak mialam i dupa z tego a mam jeszcze pytanko jakie leki mialas przed transferem i jakie dawki ??? pytam z ciekawosci czy wszystkim daje tak samo czy dobiera progesteron indywidualnie i inne leki tez z gory dziekuje he he he teraz ja sie rozpisalam :))))

sylha a ty gdzie sie leczysz?????

Ostatnia edycja:
Do góry