reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A ja mam jeszcze j3dno pytanie, bo w sumie nikt mnie nie poinformowal, a sama nie spytalam, bo tak duzo sie dzialo. Ile czasu po transferze nie powinnam sie kochac? I po jakim czasie najlepiej zrobic test ciazoey? Dopiero po 2 tyg czy wczesniej?

reklama
Mi już chyba na mózg siadlo chcę brać leki szukam femibion 1 patrzę no kurde nie ma w lekach co jest grane myślę i ja mądra wywaliłam całe opakowanie puste zostało. Kurde jak nie wezmę Raz nic się chyba nie stanie? wzięłam folik bo miałam jutro lecę do apteki kupić kurde 40 zł poszło papa

Hello o

U mnie jutro 11dpt.
Wiem jak to jest. Rozumiemy się doskonale.
Też miałam 2x krwawienia w ciąży i było wszystko ok z dzidzia i nie mogli nic znaleźć a stres jest taki, że prawie umarłam.

Test sikany wtedy mi wyszedł już po 8 dniach od transferu ale miałam dwie blastki podane a teraz jedna z wiadomych przyczyn aby nie ryzykować ewentualnych komplikacji.
Myślę, że już jutro to wyjdzie jak coś się dzieje ale z tym upiciem do żartowałam, raczej nie pijaca jestem. Hehe.
To nie źle rzeczywiście z tą beta. Tak mówią, że każda ciąża jest inna.
Dziękuję za miłe słowa. Kochana jesteś.
Trzymam kciuki za jutro żeby były piękne dwie kreseczki

Kochana mam to samo brzuch jak 4 miesiącu ostatnio jak w 5 i jesxze te zaparcia, więc brzuch wielki dzisiaj jest nawet płaski ale to tylko dzisiaj bo zjadłam cały garnek zupy ogórkowej hehe :p

A ja mam jeszcze j3dno pytanie, bo w sumie nikt mnie nie poinformowal, a sama nie spytalam, bo tak duzo sie dzialo. Ile czasu po transferze nie powinnam sie kochac? I po jakim czasie najlepiej zrobic test ciazoey? Dopiero po 2 tyg czy wczesniej?
Ja się nie kochalam od transferu i nie wiem kiedy pozwolę sobie na to może po 3 miesiącu, lepiej Teraz na początku unikać sexu

Kochana mam to samo brzuch jak 4 miesiącu ostatnio jak w 5 i jesxze te zaparcia, więc brzuch wielki dzisiaj jest nawet płaski ale to tylko dzisiaj bo zjadłam cały garnek zupy ogórkowej hehe :p
Wy dzisiaj o ogorkowej, a ja mam ostatnio jazde na buraczki. Ugotowalam sobie wczoraj barszcz ukrainski i jadlam go na kolejne posilki :D

U mnie w zaleceniach kliniki jest, ze 2 tyg powstrzymac sie od seksu. Ale jesli jestes w ciazy, to nie wiem czy lekarz sie zgadza i kiedy, pewnie zalezy od lekarza. Mi dlugo zabraniali, bo mialam krwawienia, a tyle lat walki i klesk mielismy, ze w sumie i tak sie balismy, ze cos uszkodzimy. Ponoc w zdrowej ciazy mozna sie seksic. Najlepiej, to wstrzymac sie do testu, a jesli wyjdzie, ze jestes w ciazy, to pytac lekarza.
A co do bety, tak prawidlowo, to byloby przy 5dniowych zarodkach - blastocystach zrobic test ok 11-12 dzien po transferze, gdzie transfer liczysz jako dzien 0. A jesli zarodki mlodsze 2-3dniowe, to jeszcze doliczyc te 2-3 dni. Wtedy beta powinna byc juz konkretnie duza. Ale prawda jest taka, ze beta nie pojawia sie nagle, rosnie powoli w gore, od zera. Ja wiec robie test bardzo wczesnie (7dpt), tylko jakby co to nie odstawiam lekow(bo wciaz jest szansa na ciaze), a powtarzam go co 48h. Dzieki temu wiem wczesniej co sie dzieje, czy cos zaczelo sie wgryzac, mi tak latwiej...

reklama
Do góry