reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Do badania poszło pięć 5-dniowych zarodków klas: 5.1.1, 5.1.2, 5.2.2, 5.2.2 i 5.2.3. Wynik był taki ze ten zarodek 5.1.2. miał 3 chromosomy płciowe czyli xyy - taki nadmężczyzna, inteligencja mocno poniżej przeciętnej, bardzo agresywny - przez klinike uznany jako uszkodzony i zniszczony. Podczas transferu miałam podane 2 zarodki - najlepszy 5.1.1(dziewczynkę) i najsłabszy 5.2.3 (chlopca). Jak widać morfologia nie znaczy ani o zdrowiu bądź chorobie zarodka ani nie przesadza o szansach implantacji [emoji1]

[emoji127] 28.10.2017
Dzieki za odpowiedz, a mozna wiedziec ile masz lat? I co bylo wskazaniem do zrobienia badan? Twoja klinika robila te badania na miejscu, czy gdzies zarodki wysylali? Fajnie tez, ze wiedzialas juz w momencie podania jaka plec. No taka super sytuacja, podaja parke, a ta parka w dodatku sie wgryza. Piekne :)
I jeszcze pisalas, ze Ci sennosc minela, a okolo ktorego tygodnia ciazy mniej wiecej?

Ostatnia edycja:
reklama
CzarnaInka test rano albo w nocy jak się na sikanie obudze.
A jak nie będzie cienia to się upije na maksa żeby zapomnieć :eek:

No, jak bedzie orzeszek to ja cała ciążę będę miała zawał bo w pierwszej było wszystko ok a malutka urodziła się 10 tygodni wcześniej. Tak po prostu... więc będę skazana na 0 seksu, 0 kąpieli, 0 basenu i innych aktywności i zawał każdego dnia aż do 21 potem 30 tygodnia...
Doskonale rozumiem, bo ja z kolei w tamtej ciazy 3x plamilam, 2x krwia, wiec juz myslelismy, ze po naszej ciazy i z zawalem jechalismy do szpitala, ale tam okazywalo, sie ze pikawka dalej pika :)
No i teraz nakupilam bialych majtek mama mini i wypatruje, zeby tylko byly biale, bez plamien :)
A co do testu, nie upijaj sie jesli nie byloby drugiej kreski, zeby bobaskowi nie zaszkodzic. Ja nie rozumiem jak w UK moga nie robic bhcg. Czytalam, ze sa babki, ktorym testy nawet przy bardzo duzej becie nie pokaza drugiej kreski, bo one maja jakis inny rodzaj bialka we krwi czy cos tam. No wiec kicha, ze tylko sikaczem mozesz potwierdzic. A ktory to dzien? Pewnie, skoro kaza robic sikacza, musialas dlugo czekac po transferze? A w poprzedniej ciazy sikacze Ci wyszly? Mi w obecnej wyszedl sikacz przy becie 15, ale w poprzedniej przy becie 150 kreska byla widoczna ledwo pod swiatlo. I nieraz czytalam, ze dziewczyny mialy duza bete a ta kreska jeszcze nie chce wyjsc...

W końcu nadrobilam, caly dzien nie czytalam to było tego troche :) za wszystkie dziewczyny trzymam kciuki ✊ ✊ żeby każda się doczekała swojego szczęścia :*

Przedstawiam wam mojego malucha ;) słyszeliśmy serduszko najpiękniejszy dźwięk :) wszystko jest super, maluch rośnie, wizyta za dwa tygodnie...

Załączniki

• 20170413_221237.jpg
    20170413_221237.jpg
    360,2 KB · Wyświetleń: 110
W końcu nadrobilam, caly dzien nie czytalam to było tego troche :) za wszystkie dziewczyny trzymam kciuki [emoji110] [emoji110] żeby każda się doczekała swojego szczęścia :*

Przedstawiam wam mojego malucha ;) słyszeliśmy serduszko najpiękniejszy dźwięk :) wszystko jest super, maluch rośnie, wizyta za dwa tygodnie...
Ojej! Super! Slicznosci!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

W końcu nadrobilam, caly dzien nie czytalam to było tego troche :) za wszystkie dziewczyny trzymam kciuki ✊ ✊ żeby każda się doczekała swojego szczęścia :*

Bardzo się cieszę z waszego szczęścia gratulacje.
Ja już włosy wyrywać z głowy do wizyty serduszkowej jak ja nie lubię czekać yyy
Jeszcze raz kochana gratulacje dla Ciebie i męża

Nie wiem sama co myśleć bo w sumie w poprzednim ivf nie miałam hiperki a pęcherzyków tyle samo było w sumie teraz tez czuje się nawet lepiej bo nie biorę innych leków bo transfer napewno będzie na crio a on uparcie ze dwa cykle . Jutro mam rano zrobić wyniki i o 17 mam usg. Napiszcie mi proszę jaki poziom świadczy o hiperce

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mialam 2x po 4000 i nie mialam hiperki. Jajek bylo ok12tu. To chyba zalezy od przypadku.

Tak się zastanawiam zrobiłabym sobie jeszcze jedna bete we wtorek tak dla siebie tylko przypuszczam że u mnie w klinice będą się krzywic bo to badanie w ramach programu mam za darmo, oni to robią w Śląskim Laboratorium Analitycznym, a jakbym poszła do diagnostyki to boję się trochę o rozbieżność w wynikach co myślicie będzie duża różnica? Jest wogole sens robić w dwóch różnych labo?
Tusiaczku, a ktory Ty jestes dpt po transferze? Bo wiesz, do usg to tak trudno wytrzymac, tymbardziej, ze mialas plamienia, ze mi sie wydaje, ze pewnie jeszcze nie raz a z dwa mozesz chciec ja powtorzyc. Dla wlasnego komfortu psychicznego. To jesli w klinice nie mozna zrobic odplatnie, co byloby dziwne, to moze przeskocz na ta diagnostyke i juz. A roznice ponoc potrafia byc miedzy laboratoriami, ale bete juz masz wieksza to i tak pewnie wzrost bedzie widac.

Dziewczyny czy to możliwe żeby przy 40 pęcherzykach Estriadol był tylko 1316? To gdzie ta hiperka moja? Wyczytałam wcześniej ze na hiperka to powinno być 2800

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry