reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Co klinika różne zasady ja pamiętam jak dziś jak mi doktor powiedziała, że powyżej 2800 estradiol nie robią transferu
Ja mialam 8x stymulacje in vitro i za kazdym razem mialam estradiol powyzej 3000, a te 2 razy bylo 4000. Mysle, ze inne czynniki biora tez pod uwage. U mnie nie bylo podejrzen co do hiperki no i nie pojawila sie.

reklama
Hej. Miałam właśnie drugie usg. Moje Skarby mają po 6 mm[emoji7][emoji7] Wszystko jest w porzadku. Tylko jajniki jeszcze trochę powiększone. A plamienie to może być oczyszczanie się po punkcji. Jutro może w końcu wyjdę [emoji38]
Zyczę Ci, żeby jutro Cię wypisali i żebyś już mogła z maluchami odpoczywać w domu. Gratuluję :).

Hello o
Doskonale rozumiem, bo ja z kolei w tamtej ciazy 3x plamilam, 2x krwia, wiec juz myslelismy, ze po naszej ciazy i z zawalem jechalismy do szpitala, ale tam okazywalo, sie ze pikawka dalej pika :)
No i teraz nakupilam bialych majtek mama mini i wypatruje, zeby tylko byly biale, bez plamien :)
A co do testu, nie upijaj sie jesli nie byloby drugiej kreski, zeby bobaskowi nie zaszkodzic. Ja nie rozumiem jak w UK moga nie robic bhcg. Czytalam, ze sa babki, ktorym testy nawet przy bardzo duzej becie nie pokaza drugiej kreski, bo one maja jakis inny rodzaj bialka we krwi czy cos tam. No wiec kicha, ze tylko sikaczem mozesz potwierdzic. A ktory to dzien? Pewnie, skoro kaza robic sikacza, musialas dlugo czekac po transferze? A w poprzedniej ciazy sikacze Ci wyszly? Mi w obecnej wyszedl sikacz przy becie 15, ale w poprzedniej przy becie 150 kreska byla widoczna ledwo pod swiatlo. I nieraz czytalam, ze dziewczyny mialy duza bete a ta kreska jeszcze nie chce wyjsc...
U mnie jutro 11dpt.
Wiem jak to jest. Rozumiemy się doskonale.
Też miałam 2x krwawienia w ciąży i było wszystko ok z dzidzia i nie mogli nic znaleźć a stres jest taki, że prawie umarłam.

Test sikany wtedy mi wyszedł już po 8 dniach od transferu ale miałam dwie blastki podane a teraz jedna z wiadomych przyczyn aby nie ryzykować ewentualnych komplikacji.
Myślę, że już jutro to wyjdzie jak coś się dzieje ale z tym upiciem do żartowałam, raczej nie pijaca jestem. Hehe.
To nie źle rzeczywiście z tą beta. Tak mówią, że każda ciąża jest inna.
Dziękuję za miłe słowa. Kochana jesteś.

Tusiaczku, a ktory Ty jestes dpt po transferze? Bo wiesz, do usg to tak trudno wytrzymac, tymbardziej, ze mialas plamienia, ze mi sie wydaje, ze pewnie jeszcze nie raz a z dwa mozesz chciec ja powtorzyc. Dla wlasnego komfortu psychicznego. To jesli w klinice nie mozna zrobic odplatnie, co byloby dziwne, to moze przeskocz na ta diagnostyke i juz. A roznice ponoc potrafia byc miedzy laboratoriami, ale bete juz masz wieksza to i tak pewnie wzrost bedzie widac.

Dziś jest 16dpt, plamienie miałam jednodniowe w 10dpt od tego czasu spokój, potem dopiero w 13dpt była robiona pierwsza beta, no i powtórzona za 48h.
Pewnie zrobiliby mi w klinice i musieliby zrobić bezpłatnie ale pewnie by się krzywili że nie potrzebnie itd. Nie wiem jak starczy mi odwagi to we wtorek zrobię w diagnostyce a potem najwyżej powtórzę żeby mieć pewność że jest ok...Ale tak jak mówię zależy czy będę mieć odwagę hehh bo ostatnio strasznie mało odważna jestem...

Mam taki dziwny problem. Jakos po transferze sie zaczal, chyba w niedlugim czasie po. Mam wzdecie? Nie wiem czy to wzdecie, bo w zyciu wzdec nie mialam. Ale brzuch mi w okolicach zoladka, wysoko w kazdym razie, a nie nisko, jakos tak do przodu wywalilo. I nie wiem co to, przeciez macica, to jeszcze jest malutka. Czy to wina lekow? Jakis objaw ciazy? Ma ktoras z Was tak?

Mam taki dziwny problem. Jakos po transferze sie zaczal, chyba w niedlugim czasie po. Mam wzdecie? Nie wiem czy to wzdecie, bo w zyciu wzdec nie mialam. Ale brzuch mi w okolicach zoladka, wysoko w kazdym razie, a nie nisko, jakos tak do przodu wywalilo. I nie wiem co to, przeciez macica, to jeszcze jest malutka. Czy to wina lekow? Jakis objaw ciazy? Ma ktoras z Was tak?
A miałaś crio czy świeżynki? Przypomnij proszę bo ja miałam tak po pierwszym transferze.

reklama
Czesc. Ja tak mialam to pregnylu. Nie moglam jesc i mialam tez tak ze po zalatwieniu sie pecherz leciutko mi sie napelnil a mialam wrazenie ze pekne. Zostalo mi tak do teraz ale nie jest juz takie nasilone.

Do góry