reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, dostałam komentarz do moich wczorajszych wyników od lekarza, który mi zlecił bete i progesteron. Komentarz brzmi "
Wyniki badań poza granicami normy. Proszę o PILNY kontakt lub umówienie wizyty. kontakt z lek prowadzącym - niski progesteron"

Do wyników:
Progesteron (s)
24,95 nmol/l
KOBIETY CIĘŻARNE: I trymestr ciąży 35 - 141; II trymestr ciąży 80,8 - 264; III trymestr ciąży 187 - 681

Progesteron (jedn.tradyc.)
7,834 ng/ml
KOBIETY CIĘŻARNE: I trymestr ciąży 11,0 - 44,3; II trymestr ciąży 25,4 - 83,3; III trymestr ciąży 58,7 - 214

I zaczęłam się stresować... Umówiłam się na wizytę u lekarza w klinice na jutro, i nie wiem co teraz, na własną rękę nie chciałabym nic brać...

Swoją drogą Roksii, ile placisz za jedną wizytę w Invimedzie we Wrocławiu? Bo chyba podnieśli cenę ze 150zl do 180zl...
Myślę że możesz przadzwonić do kliniki i połączą Cię z twoim lekarzem ,lepiej szybko zadziałać!

reklama
Czekam i czekam zaraz szału dostanę dwa razy juz dzwoniłam do kliniki o wynik bety i dupa ona mi
nie poda bo lekarza nie ma
Jak człowiek ma sie nie denerwować jak maja go w dupie ...

Tak bylam wiesci po wizycie nastepujace :)
Lekarz zgodzil sie na encorton choc krecil nosem ale emek zaczol mowic ze jak nie ma dowodow ze pomaga to dla psychicznego spokoju niech da i zgodzil sie :D
Wyniki emka tyci tyci sie poprawily ale jednak dalej zolnierzyki wiruja w miejscu ni cholery nie chca sie ruszac do przodu. Zmienil sie laborant i jako jedyny na 4 badanja napisal ze skoro w nasieniu jest duzo leukocytow to podejrzewa infekcje bakteryjna. Musimy wiec emka podleczyc antybiotykiem. Lekarz przepisal miesieczna kuracje biseptol pizniej unidox i pozniej diclofenac. Ale moja czujnosc i wiedza na temat biseptolu sprawia ze dzis ide w pracy do urologa w imieniu emka skonsultowac czy niw jest to zbyt drastyczna terapia bo biseptol uszkadza plemniki. Moze urolog bedzie mial pomysl na mniej silny antybiotyk. Mam taka nadzieje bo w przeciwnym razie bedziemy musieli wszystko przesunac o 3 miesiace. Dla mnie to tragedia :)
Moze po leczeniu cos sie jeszcze poprawi z ruchem
Czytalam ze moze to byc mycoplazma albo ureoplazma one nie pozwalaja sie ruszac plemnikom. U nas w klinice przed ivf nie robia tych badan. Badaja tylko chlamydie.
I moze tu siedzi problem bo 3 lata temu emek mial 40% zywych plemnikow 30% o ruchu wolnym postepowym i w tamtych badaniach leukocyty byly w normie a traz pokrywaja cale pole widzenia. Wiem ze badanie ktore bylo robione 3 lata temu moze nie miec odniesienia do teeazniejszych ale jednak mam nadzieje ze to wina bakterii i da sie jeszcze cos z tym zrobic. Szkoda ze wczesniej nikt w badaniach o tym nie wspomnial
Jejuu ale Ty to masz wiedze Gosia. Powodzenia i oby nie trzeba bylo odwlekac tego w czasie...

Halo, halo Roksii gdzie do cholerki te Twoje wyniki, tyle tutaj wpisow, ze nic na szybko nie moge znalezc! ahhh :errr:

Mam wyniki widocznie plamienie nie Zaszkodziło
8dpt 90,2 badanie o 8 rano
9 dpt 218 badanie 14
10dpt 371 badanie o 8
Wydaje się ok ale beta rośnie strasznie bliźniaki jak nic :p
Ale się cieszę ale dopiero będę mega szczęśliwa jak usłyszę serducha
Jejuuu! Super! Dobrze Ci wrozylam! Nie potrzebnie sie tak stresowalas!
I'm so happy!
:p

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi bo sama nie wiem co myśleć...
Dziś już 9dpt ja nadal nie mam żadnych, objawów, wczoraj myślałam że mam zaparcie nie mogłam się wyprurznić a za godzinę dostałam biegunkę, coś gdzieś może czasem mnie w którymś jajniku zaboli, trochę jakby też dziś czuję takie lekkie rozpieranie w brzuchu ale nie jest nadęty, może też od czasu do czasu jakieś uczucie w pachwinach ale nie mogę nazwać to objawami bo myślę że to w normalnym cyklu też czasem tak jest...Czasem dość mocno zakłuje mnie w wargach, piersi mnie trochę bolą ale myślę że to od estrofemu...
Czy któraś z Was miała tak żeby nie mieć objawów. Ja podczas ostatniego nieudanego transferu od razu miałam bóle miesiączkowe, bóle jajników,bóle głowy a teraz to ja już sama nie wiem...
Takie objawy ciazowe to pojawia sie jakies 2 tygodnie po becie, teraz moze byc ich zero, a mozesz byc w ciazy. Tak naprawde to tylko beta Ci powie, czy jestes czy nie.

Do góry