reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, dostałam komentarz do moich wczorajszych wyników od lekarza, który mi zlecił bete i progesteron. Komentarz brzmi "
Wyniki badań poza granicami normy. Proszę o PILNY kontakt lub umówienie wizyty. kontakt z lek prowadzącym - niski progesteron"

Do wyników:
Progesteron (s)
24,95 nmol/l
KOBIETY CIĘŻARNE: I trymestr ciąży 35 - 141; II trymestr ciąży 80,8 - 264; III trymestr ciąży 187 - 681

Progesteron (jedn.tradyc.)
7,834 ng/ml
KOBIETY CIĘŻARNE: I trymestr ciąży 11,0 - 44,3; II trymestr ciąży 25,4 - 83,3; III trymestr ciąży 58,7 - 214

I zaczęłam się stresować... Umówiłam się na wizytę u lekarza w klinice na jutro, i nie wiem co teraz, na własną rękę nie chciałabym nic brać...

Swoją drogą Roksii, ile placisz za jedną wizytę w Invimedzie we Wrocławiu? Bo chyba podnieśli cenę ze 150zl do 180zl...
Mi tyle (180 zł) liczyli w invimedzie (Wrocław) za wizyty ciążowe. Za inne wizyty 120 zl.

Mhm, czyli pewnie dlatego mnie tak chcą policzyć... Muszę zagadać do lekarza czy nie ma prywatnej praktyki i czy nie odbiera porodów.
Magda, a masz kontakt z lekarzem prowadzącym?
Ja pisałam do swojego maile, bo też miałam niski progesteron, odpisywał jak zmienić dawki i zostawiał receptę na recepcji jeżeli brakowało mi leków. Wskazywał też kiedy zrobić następne badanie kontrolne bety z progesteronem.

Przestymulowali mnie... Nie spodziewali się, że tak zareaguję na leki. jajniki po punkcji miałam po 12cm, brzuch mi wywaliło.

Bardzo mi przykro... Będziesz podchodziła jeszcze raz z własnymi? Jakbym mogła podzieliłabym się z toba.
Bedziemy probowac jeszcze narazie mi daja dipedreline 3,75 jestem po 1 zastzyku za miesiac 2 i juz konkretna stymulacja ale chca wprowadzic jakies inne leki zeby udalo sie chociaz 3 zarodeczki zaplodnic to zawsze 3 podejscia do transferu.

Magda, a masz kontakt z lekarzem prowadzącym?
Ja pisałam do swojego maile, bo też miałam niski progesteron, odpisywał jak zmienić dawki i zostawiał receptę na recepcji jeżeli brakowało mi leków. Wskazywał też kiedy zrobić następne badanie kontrolne bety z progesteronem.

Właśnie nie mam. Ale i tak chciałam go podpytać o prowadzenie ciąży.
Ja nawet nie plamię. Podchodziłam do crio na sztucznym cyklu więc, pewnie nie cały progesteron jest "widoczny". Łyknę jeszcze jeden dhupostan (czy jak mu tam) i powinno być ok.

Pierwsze dni po nieudanym transferze naprawde byly ciężkie... Ale co by mi dalo lezenie i placz? Trzeba bylo wstac otrząsnąć sie isc dalej do przodu [emoji4]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
To jest naprawdę wspaniale podejście, ja po nieudanych iui szybko upadam po porażce, ale w sercu cały czas nadzieja

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry