reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja miałam criotransfer punkcje w styczniu bo miałam hiperke
Mozesz liczyc date transferu + 14 dni + 3 dni, bo 3dniowe. Ale nie wiem czy to ma az takie znaczenie, bo na jednym z pierwszych usg powiedza Ci,wg wielkosci dziecka jaka jest data ciazy. A sam porod to bardzo rzadko kiedy jest w terminie. Ta data liczona od transferu i tak bedzie w przyblizeniu podobna do tej z @ o pewnie jakis dzien-dwa.
Ps. Zdziwie sie, jak u Ciebie nie bedzie blizniakow, bo bete masz duzo wyzsza niz moja, bo Ty dodatkowo mialas 3dniowe, a ja blastki, wiec to jakby beta te dwa dni wczesniej mocniejsza. No ale roznie bywa, kiedys idziesz na usg?

reklama
Roksi ja chyba oszaleje z radosci!
Tak bardzo sie cieszę
Warto było poczekać ten miesiąc.
Tak sie denerwowałas!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dzis poraz kolejny powiedziałam do Boga ze życie jest niesprawiedliwe.
Dlaczego!
Pytam dlaczego ja?
Dlaczego Wy?

Mieszkaja u nas w bloku.
Każde dziecko z innym facetem ma
Teraz z jakimś innym mieszka
Juz w ciąży z 5!
Piwa noszą skrzynkami na 5 piętro
A jak dzis zobaczyłam ją z brzuchem na parkingu pod blokiem PALĄCA PAPIEROSA TO MI CIŚNIENIE PODSKOCZYŁO I KREW SIE ZAGOTOWAŁA.
[emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24]

Dzis poraz kolejny powiedziałam do Boga ze życie jest niesprawiedliwe.
Dlaczego!
Pytam dlaczego ja?
Dlaczego Wy?

Mieszkaja u nas w bloku.
Każde dziecko z innym facetem ma
Teraz z jakimś innym mieszka
Juz w ciąży z 5!
Piwa noszą skrzynkami na 5 piętro
A jak dzis zobaczyłam ją z brzuchem na parkingu pod blokiem PALĄCA PAPIEROSA TO MI CIŚNIENIE PODSKOCZYŁO I KREW SIE ZAGOTOWAŁA.
[emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24]

Nosz... ale 2000 bedzie... i na piwo bedzie...

Dziewczyny, dostałam komentarz do moich wczorajszych wyników od lekarza, który mi zlecił bete i progesteron. Komentarz brzmi "
Wyniki badań poza granicami normy. Proszę o PILNY kontakt lub umówienie wizyty. kontakt z lek prowadzącym - niski progesteron"

Do wyników:
Progesteron (s)
24,95 nmol/l
KOBIETY CIĘŻARNE: I trymestr ciąży 35 - 141; II trymestr ciąży 80,8 - 264; III trymestr ciąży 187 - 681

Progesteron (jedn.tradyc.)
7,834 ng/ml
KOBIETY CIĘŻARNE: I trymestr ciąży 11,0 - 44,3; II trymestr ciąży 25,4 - 83,3; III trymestr ciąży 58,7 - 214

I zaczęłam się stresować... Umówiłam się na wizytę u lekarza w klinice na jutro, i nie wiem co teraz, na własną rękę nie chciałabym nic brać...

Swoją drogą Roksii, ile placisz za jedną wizytę w Invimedzie we Wrocławiu? Bo chyba podnieśli cenę ze 150zl do 180zl...
Jeszcze się nie stresuj. Jutro pojedziesz, zmieni Ci leki i będzie dobrze. A co teraz bierzesz?

0d1ycsqv6el2ukba.png

No to licz chyba normalnie od pierwszego dnia ostatniego okresu. Ale głowy uciąć sobie nie dam. Może dziewczyny doradza. Najważniejsze, że już masz co liczyc
emoji8.png
emoji7.png

0d1ycsqv6el2ukba.png
Tutaj w linku jest fajny kalendarz (na dole strony) Link do: ivf-infertility.com | Calculating the due date of delivery

Trzeba tylko zaznaczyc date ;) Mam nadzieje, ze sie przyda.

First day of last menstrual period - Dzien ostatniej miesiaczki
Date of egg collection or insemination- Dzien punkcji albo inseminacji
Date of replacing cleaved embryos- dzien podania zarodkow (nie blastocyst)
Date of replacing blastocyst embryos- dzien podania blastocysty

reklama
A Ty słoneczko jak się czujesz? Jakieś małe symptomy? Czy tak jak u mnie ich brak?

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Dziekuje bardzo , ze putasz i gratuluje super przyrostow bety.
A ja tak jakos normalnie sie czuje. Bez wielkich zmian. Raz po raz mnie zakluje w brzuchu czy w jajnikach ale poza tym to nic.
Chyba za tydzien zrobie pierwszego sikanca bedzie akurat przed swietami i bedzie to 11 dpt - w piatek. Ale nie nakrecam sie wcale do tego czasu. Tak jakos boje sie rozczarowac. Tyle to jest emocji...
Ostatnio mi wyszedl pierwszy pozytywny test w zyciu na 9 dpt wiec teraz troszke poczekam dluzej.

Do góry