CzarnaInka
Fanka BB :)
Niektore kliniki podaja zapobiegawczo, chyba wynika to z tego, ze aby przebadac problemy z krzepliwoscia, to trzebaby zrobic duzo badan. U mnie w badaniach nie za bardzo cos wyszlo, a i tak problem jest, bo kiedys mialam incydent z wielkim skrzepem, ledwo mnie odratowali. Tych badan, pod tym katem, mialam naprawde duzo. Natomiast, jesli sa jakies problemy, a to wcale nie takie rzadkie, to beda problemy z implantacja zarodka.Też się tego obawiałam bo mój lekarz powsciagliwy byl jeśli chodzi o leki po iui, i chyba dlatego teraz z grubej rury dla pewności, nadal zastanawiam się czemu służy fraxiparine, czytałam że na zaburzenia immunoligiczne i coś podobnego ...ktoś ma większą wiedzę?
Tu mozna o tym poczytac
http://www.ptmp.com.pl/png/png4z1_2011/PNG41-6-Malinowski-algorytm.pdf
W ogole polecam ten link, dla dziewczyn, ktore zadaja sobie pytanie, czemu sie nie udalo. Najczestszym powodem sa wady genetyczne zarodka, co zreszta widac, jak sie poczyta wypowiedzi osob, ktore robily PGD, zdecydowana wiekszosc, nawet pieknych zarodkow, jest uszkodzona. Ta publikacja jest w zasadzie o poronieniach nawykowych, ale czesto kwestie sa wspolne z brakiem implantacji, badz implantacja, po czym ciaza biochemiczna, czyli spadkiem bhcg na wczesnym etapie.