reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Przyczyna... hmmm.... 5 lat staran bez skutku, dwie nieudane iui no i jak poszlam teraz w styczniu na badanie to sie okazalo ze moja torbiel endometrialna urosła w rok o 2cm czyli ma teraz 4cm, wiec robimy ivf.
Nasienie ok, jajka ok, blastka 4AA woec niewiem co sie dzieje ze nie chce zalapac... :(
Ja 4bb mialam podany, dwa takie same zamrożone . tez mialam nadzieje wielka tymbardziej ze u nas przyczyna bylo słabe nasienie ze mna wszystko ok. Wiec bylam bardzo zalamana w dzien bety [emoji20]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja 4bb mialam podany, dwa takie same zamrożone . tez mialam nadzieje wielka tymbardziej ze u nas przyczyna bylo słabe nasienie ze mna wszystko ok. Wiec bylam bardzo zalamana w dzien bety [emoji20]

U nas też jest problem z nasieniem i tak się zastanawiam, że skoro wybierają najlepsze plemniki - nawet jak się uda o zupełnie prawidłowej budowie to też w jakimś stopniu mogą spowodować nieprawidłowy rozwój zarodków?

Dzieki za kibicowanie[emoji5] tez mam OGROMNA nadzieje i WIERZE ze tym razem sie uda.
Powiedz mi ciaze prowadzisz w gamecie?
A co bylo przyczyna tych plamien? Ojej to rosnie Twoj kropek super [emoji4] zazdroszcze widokow na usg ale tak pozytywnie [emoji4]

Tak, w gamecie na nfz, stwierdzilam, ze maja tam cala dokumentacje w razie czego, i przyjmuje dr, u ktorej chcialam prowadzic ciaze, wiec fajnie sie zlozylo.

A plamienie wyniknelo ze spadku poziomu progesteronu. Jakis czas temu pisalam tu na forum, ze dr zarksperymentowal i kazal odstawic luteine od 9 tyg ciazy, ja co prawda dalej bralam, ale mniej az w koncu odstawilam no i troche poplamilam, ale szybko wrocilam do luteiny i nie ma problemu

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

11dpt 5 dniowej blastki. Beta 0.100... :( :(
:(

Dziewczyny jestem po wizycie startowej do ivf! :) czekam na okres -bedziekolo 4 go kwietnia i zaczynam stymulację. Otrzymałam do stymulacji Elonva - koszt ponoć 2400 ale z refundacją kolo 400 zł. Brała któraś? Jak znosiłście ten lek? Ile pecherzykow udalo Wam sie po nim wychodowac? drugi lek to orgalutran na niepekniecie pecherzykow. Czy robiłą któraś z WAs akupunkturę ? Lekarka polecała miją do ivf..
U mnie było 6 komórek po Elonvie, ale ja mam niskie amh, więc i tak wynik był dobry. Zapłodniło się tylko 2 i w pon miałam transfer. Liczę na pozytywny wynik bo nie wiem czy zrobimy kolejne podejście. Czy kosztowo damy rade :/ Ja mam leki bez refundacji...

Jutro wizyta, progesteron będę miała badany.
Spokojnych snów :)

U nas też jest problem z nasieniem i tak się zastanawiam, że skoro wybierają najlepsze plemniki - nawet jak się uda o zupełnie prawidłowej budowie to też w jakimś stopniu mogą spowodować nieprawidłowy rozwój zarodków?
Wydaje mi sie ze na etapie 5 dniowej blastocysty to raczej nie, bardziej w tych pierwszych dniach 2-3...co embriolodzy obserwują duzo przestaje sie rozwijac.

:(

U mnie było 6 komórek po Elonvie, ale ja mam niskie amh, więc i tak wynik był dobry. Zapłodniło się tylko 2 i w pon miałam transfer. Liczę na pozytywny wynik bo nie wiem czy zrobimy kolejne podejście. Czy kosztowo damy rade :/ Ja mam leki bez refundacji...

Jutro wizyta, progesteron będę miała badany.
Spokojnych snów :)
Kochana przypomnij mi ilu dniowe miałaś podane Zarodki w poniedziałek? czujesz już,że coś się zaczyna dziać?

Jutro już badassz progesteron ja niby dopiero mam 4 kwietnia

Tak, w gamecie na nfz, stwierdzilam, ze maja tam cala dokumentacje w razie czego, i przyjmuje dr, u ktorej chcialam prowadzic ciaze, wiec fajnie sie zlozylo.

A plamienie wyniknelo ze spadku poziomu progesteronu. Jakis czas temu pisalam tu na forum, ze dr zarksperymentowal i kazal odstawic luteine od 9 tyg ciazy, ja co prawda dalej bralam, ale mniej az w koncu odstawilam no i troche poplamilam, ale szybko wrocilam do luteiny i nie ma problemu

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Aaa to do kogo chodzisz teraz? No ja wlasnie tez sie caly czas zastanawiam jak to potem zrobic jak sie uda czy dalej w gamecie czy do gina mojego na miejscu wrocic.
A to dobrze ze szybko zareagowalas i ze juz jest dobrze [emoji4]

Kurcze zastanawia mnie fakt ze ciagle mam podwyższoną temperature.. czy to mozliwe ze przez leki? dzis w poludnie mialam 37.8°C...
No i brzuch co chwile zakuje. Plamien zadnych nie miałam... Niewiem co o tym myslec...

reklama
jasani, witamy w naszym gronie :) Zobaczysz że sporo nas już tu jest po IUI :p

Ja właśnie zaczynam antyki w kwietniu. Może równolegle będziemy szły :) Powodzenia, na pewno w końcu się uda!
Ja właśnie dopiero w piątek się dowiem którym protokołem ewentualnie będę szła. Widzę, że coraz więcej nas z IUI. A tam niestety nie za wesoło...

Do góry