reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witajcie dziewczyny :-)
Czy ktoras z Was miala moze weryfikacje po transferze? Chyba malo ktora klinika je zleca a szukam jakiegos punktu odniesienia.
Mialam 2 blastki , 1BC i 3BB
3dpt - beta 1.9
6dpt - beta 16.34
Czy ktoras z Was moze miala podobnie?
Powodzenia dla wszystkich :-) bociany juz lataja wiec tylko czekac na wiosenne dobre wiesci :-)
Beta bardzo obiecująca. Bądź dobrej myśli [emoji6]

[emoji127] 28.10.2017

reklama
Ja zaczynam w maju krotki to moze sie jakos zrównamy!! :) teoretycznie @ powinnam dostać 4.03, wiec jesli bierzesz pełny cykl antyki to będziemy szły równo :)

Vinszka, mutacja genu który ci wyszedł bądź v-Leiden, który masz zrobić (czyli trombofilia) to wpływa tylko na krzepliwość i nie musisz wg mnie badać z tego powodu zarodków, tylko brac cała ciąże porządna dawkę clexane i acard. Obowiązkowo. Tylko tak sie leczy trombofilie. W zasadzie odkrytą trombofilie łatwo sie "leczy" w ciąży bo wlasnie wdraża sie clexane + acard i gotowe.

I ja jestem z wątku IUI :)
Ja tu pierwsza wpadłam a ostatnia ruszam ze stymulacja. Niespodziewane niestety kłody pod nogi ciagle jakies mogą nas spotkać. Takze mam nadzieje ze w maju to juz na 100% ruszę ze stymulką!

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku
Mutacja w genach może mieć związek z większym ryzykiem poronienia m.in ze względu na krzepliwosc i mikrozakrzepy w pierwszych tygodniach ciąży. Ja mając mutacje mthfr usłyszałam od genetyka ze mam zwiększonej ryzyko urodzenia dziecka np z zespołem downa i dlatego robiłam pgs. Ale na pocieszenie ton połowa populacji żeńskiej ma jedną z badanych przez kliniki mutacji

[emoji127] 28.10.2017

Gosiu trzymam kciuki żeby diagnostyka szybko poszła. A jak Twój M - jak oparzenia?
DZiekuje kochana :)
A emek i jego oparzone nozki juz wyleczone zostal jeszcze jeden maly fragment bez skory wielkosci 1x1 cm takze leczenie mozna uznac za zakonczone. Pieknie wyglada z plamami brunatnymi na dwoch nogach :) dobrze ze nie jest kobieta to ma to gdzies :)
Ja bym sie zalamala majac 40 cm place na obu lydkach :)
Mam nadziehe ze uda mi sie szybko zrobic badanua a przede wszystkim dostac zielone swiatlo na ivf

Pgd nie ingeruje w zarodki tylko sprawdza ich poprawności genetyczna a właściwie aberacji w chromosomach.

[emoji127] 28.10.2017
O ile się nie mylę pobierany jest jeden blastomer do badania wiec ingeruje. Poza tym ostatnio przeprowadzone badania wskazują ze PGD obnizylo sukces rate u par ktore pomimo braku wskazań zastosowaly te procedurę

Yyyy druga noc już nie śpię nie boli mnie głowa. Ale nie mogę spać :|
Roksi, ja juz kilka nocy nieprzespanych, a to za sprawa rosnacej bhcg. Moze u Ciebie to objaw ciazy :) Czesto poczatki ciazy tak wygladaja, mnie tylko zdziwilo ze tym razem zaczelo sie to tak wczesnie.
Z tego co obserwuje na forach i u siebie to te poczatkowe objawy potrafia byc takie: nieprzespane noce, bol w okolicach krzyza, erotyczne sny (tak tak). Natomiast powiekszone piersi, ciagniecia w macicy i bol jak na @ sa rownie czesto objawem ciazy jak i hormonow, ktore bierzemy. A chyba najczestszy objaw ciazy, to brak objawow, ale wiadomo kazda z nas po transferze nasluchuje swojego ciala.

Jak u was bylo z zarodkiem w 4 dobie tzn ile komorek posiadal bo nasz jedynaczek ma 12 zrobil postep od wczoraj ale obawiam sie że za mały
W 4 dobie- morula powinna miec od 12 do 16 blastomerow ale najlepiej rokuje jak zarodek kompaktuje. Czyli zlewają sie komórki w całość. A to oznacza ze nie widac ile ich jest wtedy many oznaczenie P8 powyżej 8 blastomerów.

Ostatnia edycja:
Dziękuje kochana, mam taka nadzieje,ze to kropek był słaby [emoji6]

Przyrosty miałam ok 160% wysoko ale mieściła sie w normach. A serduszko pokazało sie razem z zarodkiem, który dopiero w 6 tyg sie pokazał i tydzień pózniej sie zatrzymał. Gdzieś wyczytałam, ze bardzo wysoka beta moze świadczyć o wadach ale czy właśnie tak u mnie było....? Niby badania genetyczne mamy dobre z mężem ale on ma słaba morfologię... No zobaczymy jak to z moimi blastakim bedzie. Statystykę mamy słaba: 6 kom , 5 sie zaplodnilo, jedna sie złe rozwijała, 2 trzydniowe miałam podane- nie udało sie i jeszcze 2 blastki czekają [emoji58]

U mnie chyba koło 3 dpt zaczęły sie ukłucia w podbrzuszu, podwyższona temp, i spulchnienie pochwy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Za wysoka beta to przyrostyv5-6x wieksze. Na samym poczatku hcg moze wzrastac nawet 3-4 krotnie. Potem powinno zwolnic ale I tak nie ma. Ja mialam bete 6dpt blastki 46 9dpt 206 11dpt 306 I mialam bardzo silne mdlosci. Moja beta podwajala sie potem powoli a u nie ktorych caly czas 2x w ciagu 48 I dzieci Sa. Paradoksalnie idealne przyrosty bety okazywaly sie pustym jajem a Te niebidealne idealna ciaza:-)
Statystyke Te macie dobra:-) po pieresze 5 na 6 zaplodnionych to super wynik! Niestety z 6 czesto jest jedno dziecko. Na 10 zaplodnionych komorek jest 1-2 blastocysty srednio 1 dziecko. A prawdodobienstwo poronienia po ivf jest wyzsze biz przy naturalnych staraniach. Do samego potwierdzenia USG jest 30%. Konczac elaborat wszystko z toba wporzadu:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry