reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Coraz bliżej :)
A Ty masz jakieś objawy po tym Crinone?
Bo czytam że po transferze czujesz się dobrze :)
Ja po progesteronie mam ogromne "oczy" . Rosną mi o 2 rozmiary i strasznie mnie bolą.
Poza tym jakiejkolwiek objawy czy ich brak cokolwiek świadcza.
Kiedy będziesz testować? Będziesz twarda i dasz radę wytrzymać do bety bez sikancow?
Nie mam żadnych objawów cycki bolą ale mnie zawsze bolą bo mam torbiele.
Chyba z czystej ciekawości zrobię sikańca ale jeszcze zobaczę 4 mam zrobić progesteron, a 7 beta jeszcze długi czas przed tym ważnym dniu zobaczymy co będzie hehe

Ps. proszę o wpisanie mnie do kalendarza na betę 7 kwietnia.

Ale faktycznie patrzę w lusterko to piersi są bardziej okrągłe takie fajne kiedyś takie miałam jak brałam tabelki, mam duży biust ogólnie więc jakieś tam różnicy nie zobaczę :p

reklama
Witajcie dziewczyny :-)
Czy ktoras z Was miala moze weryfikacje po transferze? Chyba malo ktora klinika je zleca a szukam jakiegos punktu odniesienia.
Mialam 2 blastki , 1BC i 3BB
3dpt - beta 1.9
6dpt - beta 16.34
Czy ktoras z Was moze miala podobnie?
Powodzenia dla wszystkich :-) bociany juz lataja wiec tylko czekac na wiosenne dobre wiesci :-)

Ja miałam 6dpt 15,2

A dostałaś teraz prolutex?z tego co pamiętam miałaś wysoki progesteron.
Tak. Dostałam. Na te moje bole brzucha. W usg jest wszystko ok, ale może pomoże.
Dziś mam 298 progesteronu. Ale ja mam dziwne jednostki, Doktor zawsze przelicza. Bo ja nie robie badań w invicta. Za drogo.
Teraz biorę 3 razy 2 luteiny dopochwowej, 3 razy 4 podjezykowej i ten prolutex.

Witajcie dziewczyny :-)
Czy ktoras z Was miala moze weryfikacje po transferze? Chyba malo ktora klinika je zleca a szukam jakiegos punktu odniesienia.
Mialam 2 blastki , 1BC i 3BB
3dpt - beta 1.9
6dpt - beta 16.34
Czy ktoras z Was moze miala podobnie?
Powodzenia dla wszystkich :-) bociany juz lataja wiec tylko czekac na wiosenne dobre wiesci :-)
Ja "studiowalam" na forach weryfikacje z 6dpt (mowa o blastkach) i te dziewczyny, ktore zaszly w ciaze mialy najczesciej tego dnia bete 10-20. 6ego dnia moglaby jeszcze byc zerowa, ale wtedy szanse jednak mniejsze, wiekszosc w tym 6dpt bedzie miec pozytywna. Teraz tylko oby rosla :)

reklama
Dziewczyny, jestem happy :) Od pierwszego dnia cyklu startuję z długim protokołem czyli zaczynam antyki - najpóźniej w poniedziałek to się wydarzy ;)

Jednak techniki zamrażania i późniejszego wykorzystania oocytów są jeszcze mało efektywne także zdecyduję się na zapłodnienie 6 komórek a resztę pewnie wywalimy.

Jeszcze mam zrobić AMH (do refundacji leków) i morfologię - do punkcji. W końcu dołączę do Was :p

Kto zaczyna ze mną? :rofl:
Ja zaczynam w maju krotki to moze sie jakos zrównamy!! :) teoretycznie @ powinnam dostać 4.03, wiec jesli bierzesz pełny cykl antyki to będziemy szły równo :)

Wszystkie terminy pozajmowane, umówiona jestestwem na wizytę dopiero 5 kwietnia, ale do tego czasu mogę dostać już @.
W dodatku nie tylko u mojego męża stwierdzono mutację, u mnie występuje też jedna, a dokładnie mutacja G20210G>A, ponoć powoduje, że mogę mieć wysokie prawdopodobieństwo poronienia. Genetyka mam zapisanego na 6 kwietnia, także kuuuupa stresu przed nami.

Nie wiem czy nie będę musiała robić kolejnego badania na mutację czynnika v leiden.
No pełno niewiadomych, więc możliwe że i pgd nas czeka, a nie bardzo chcę ingerować w zarodki.
Vinszka, mutacja genu który ci wyszedł bądź v-Leiden, który masz zrobić (czyli trombofilia) to wpływa tylko na krzepliwość i nie musisz wg mnie badać z tego powodu zarodków, tylko brac cała ciąże porządna dawkę clexane i acard. Obowiązkowo. Tylko tak sie leczy trombofilie. W zasadzie odkrytą trombofilie łatwo sie "leczy" w ciąży bo wlasnie wdraża sie clexane + acard i gotowe.

Dziewczynki z forum iui, też z Wami zaczynałam historię z iui;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

I ja jestem z wątku IUI :)
Ja tu pierwsza wpadłam a ostatnia ruszam ze stymulacja. Niespodziewane niestety kłody pod nogi ciagle jakies mogą nas spotkać. Takze mam nadzieje ze w maju to juz na 100% ruszę ze stymulką!

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

Do góry