reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Nic z tego nie rozumiem.....
Jak ktoś może Ci kazać wziąść ten pakiet:szok:
Przy ahm 0.2 jeśli dobrze pamiętam to i tak nie masz refundacji na leki...
Więc jedyne co mi przychodzi do głowy to że chce zrobić Ci kilka stymulacji by uzbierac jajka wtedy zaplodnic i zrobić bezsensowne pgd . Różne dziwne rzeczy już czytałam Ale to .....

Nie mam nic na refundacje bo w polsce nie jestem ubezpieczona. A mialam podjac decyzje jedynie od ilu zarodków zrobic badanie pgd zaznaczylismy ile bedzie w pierwszej stymulacji zarodkow tyle zbadac. Za każdą kolejna stymulacje bysmy musieli placic dodatkowo za leki ok 3.5 tys. To nie chodzi jeszcze za te dodatkowe koszty tylko na wizycie u doktor powiedziala zebysmy z duzym dystansem podchodzili do tego ivf z naszymi zarodkami zeby miec świadomość ze moze sie nie udać bo mamy male szanse i ze nastepnym razem sprobowac z zarodkami od dawcy. Dlatego nie chcielismy wiecej stymulacji przy tak małych szansach ale teraz jak sie nie uda zmieniamy lekarza.

reklama
@nieagatka
Nie no chyba nie aż tak jak nie będzie co badać bo nie będzie nic w 5 dobie to nie mogą wziąść pieniędzy za badania którego nie zrobili.....

No wiem, ze byloby przegieciem, ale to naprawde mi wyglada na straszne naciaganie wiec sama nie wiem.
A co do robienia kilku stymulacji to wiesz - niskie amh komorek jest zazwyczaj malo i nie wiadomo ile przetrwa az do 5 doby wiec to moze trwac w nieskonczonosc i kosztowac majatek...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Też chodziłam do tej kobiety... Byłam na 3 wizytach i invicte zamienilam na Gametę... Zupełnie inne podejście do pacjenta...
To co w invicta jeszcze mnie wkurzylo to to ze pani genetyk probowala wcisnac dla męża badania genetyczne wartosci ok 3 tys. Gdzie mój mąż wykonal wczesniej dokladnie te same badania za niższą cene w tej samej klinice tylko ze pani genetyk nie potrafila znaleźć w serwisie medipoint wynikow wiec wypisala zalecenie wykonac jeszcze raz oczywiście mąż nie zrobil tego. No i dziewczyny na recepcji pobieraja oplate jak cos jest w pakiecie, trzeba pilnowac by nie zaplacic za cos co juz bylo oplacone.

@Julita1234 super gratulacje.
Proszę przypomnij mi po ilu dniach od transferu robiłaś sikańca i ilu dniowe zarodki.

A co do naciągania kasy to chyba każda klinika tak robi, my też robiliśmy milion badań niby tak potrzebne i jak były wyniki to doktor nawet nie patrzyła na nie

Proszę przypomnij mi po ilu dniach od transferu robiłaś sikańca i ilu dniowe zarodki.

A co do naciągania kasy to chyba każda klinika tak robi, my też robiliśmy milion badań niby tak potrzebne i jak były wyniki to doktor nawet nie patrzyła na nie
D zieki zobaczymy jaka jutro beta wyjdzie to wtedy będę się cieszyć. 18 miałam transfer jeden 5 dniowy blastus. Dziś jest 8 dzien

Dziewczyny czy się orjentujecie jak to jest z prawem pracy. Jeżeli podpisałam już umowę na czas nieokreślony ale ważna jest od 1 kwietnia, to czy jeżeli poj de od 1 na zwolnienie to będę chroniona czy nie

No nie każda, bo w mojej miałam zleconych mnóstwo badań, cześć zrobiłam z pakietu medycznego który mam z pracy. Nie wszystkie się udało, bo np za amh i kilka innych musiałam zapłacić ale i tak trochę oszczędziłam.

reklama
Dziewczyny, czy też brałyscie antybiotyk przed punkcją i transferem bo muszę dzisiaj wziąć i się zastanawiam po co to?

Do góry