reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej Dziewczyny :-)
Dawno mnie tu nie było, podeszliśmy do drugiej procedury. Pobrano mi 9 komórek, 4 były nieprawidłowej budowy, zapłodnieniu poddali 5, ale tylko trzy sie zapłodniły. A z nich jeden 3dniowy zarodek mi podano a pozostałe dwa niestety nie dotrwały do blastki. Niestety nie mamy mrozaków. Dzisiaj 9 dzień po transferze, ale powiem Wam szczerze że jakoś wiadomość że pozostałe dwa zarodki się nie rozwinęły nie nastawia mnie pozytywnie... Martwie się strasznie, że ten maluch którego dostałam też się nie rozwinął... Od poniedziałku biorę No-spe 3 razy dziennie tak mi kazał mój lekarz bo miałam dość mocne skurcze. Poza tym strasznie bolą mnie piersi. Ale cóż tylko można czekać...
Wybieram się jutro na bete ale się zastanawiam czy już coś wyjdzie przy 3dniowych zarodkach, chociaż w zaleceniach miałam napisane, że beta między 10 a 12dpt. Jak sądzicie?
Trzymam kciuki bardzo mocną za Was wszystkie :) niech się spełni to o czym każda z nas marzy:)

Odradzam robienie bety na tym etapie, bo sama powtarzalam ja wielokrotnie i wiem jak to smakuje. Po 14 tyś skoczyla tylko do 22 tyś - nie było przyrostu prawidłowego i przeżyłam male załamanie nerwowe. Do wizyty przeżywałam koszmar i napisałam sobie czarny scenariusz ze to nie może się udać. Lekarz potwierdził że na tym etapie istotne jest tylko usg. Zatem jeśli nie ma przyrostu - nie panikuj.
Tak,tylko ja sobie sama zrobiłam w pon.bo miałam w weekend małe plamienia a dziś na wizytę miałam w zaleceniach i się trochę przestraszyłm,ale lekarka mówiła że na tym etapie ciąży beta spowalnia , a wogole po criotransferze, za tydzień też robić będę ale w tej klinice tak zalecają.

Jasne. Ja przytyłam 6 kg podczas dwóch stymulacji w krótkim odstępie czasu [emoji52]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja po pierwszej stymulacji strasznie opuchlam i miałam +5kg szłam krótkim protokolem.,poszłam do dietetyczki.,chciałam zmienić styl odżywiania ze względu na moje pcos i tarczyce i udało się schudnąć 7 kg.,teraz mam tak +2 kg po stymulacji.,myślę że to hormony piersi nabrzmiale.,to też więcej ważą :)tak sobie tłumacze.,ogólnie zawsze miałam skłonności do tycia i teraz przyszła wzroście 1,69 ważę 63 kg ,i zawsze musiałam się pilnować
Dzięki dziewczyny! Widzę, że to dość indywidualna sprawa...No zobaczymy, może się uda ;)

Tak jak już pisałam, jesli przeniesiesz zarodki za granicę to ustawa RP ciebie nie obowiązuje.

Ja lecze się za granicą i tu zarodki możesz trzymać do 50 rż A potem przechodzą do adopcji lub do eksperymentów jest opcja zniszczenia zarodeka w niektórych klinikach Ale
Potrzebne są 2 zaświadczenia i historia choroby że nie możesz mieć więcej dzieci .
Np psychiatra onkolog że ewentualna ciąża zagraża Twojemu życiu .
2 Zaświadczenia + historia choroby

Dziewczyny mam coraz bardziej okresowe objawy. Biustu już dotknąć nie mogę, brzuch boli i kłucia jak co miesiąc. Jakiś dołek mnie dopada, że się nie uda. No bo czemu miało by się powieść właśnie mi?? [emoji17]
No coś Ty, Oska! Dopóki nie zrobisz bety w wyznaczonym terminie to jeszcze nic nie wiadomo! Trzymaj się dzielnie i nie poddawaj :*

Transfer 28.03 o 17. Dosc późno, ale spoko, wole późno niz zeby przekladac.

Jestem taka szczęśliwa. Banan mi z twarzy ni schodzi, paskudna wiosna mi nie straszna.

Dzisiaj moge wszystko!

To normalne zeby tak cieszyc sie na sama mysl o transferze?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Chyba normalne bo ja się cieszę, za Was wszystkie więc jak Wy musicie :D. A przed swoim to chyba oszaleję z radości...albo ze strachu ;)

Ja właśnie wróciłam od onkologa z usg piersi wszystko jest Oki po stymulacji, faktycznie gruczoły i torbielki są powiększone po stymulacji ale powiedział, że piersi są gotowe na ciąże i pozostaje tylko zajść w ciążę, żeby to było takie proste jak wszystkim się wydaje
Super Roksii :). Już coś do przodu!

reklama
Deklarujesz czy
- mrozisz w nieskończoność
- oddajesz do adopcji - przecież jest wiele par które tak jak my chcą mieć dzieci ale oboje nie mają na to szans na zostanie rodzicem biologicznym
- nakazujesz zniszczenie.
Sprawa nie jest prosta. Ja tez stanę przed takim dylematem. Jestem w ciąży bliźniaczej i 2 piękne zarodki zamrożone po badaniach preimplantacyjnych. Myślę że po jednego jeszcze wrócę, jeśli będę mogła sobie pozwolić na dwojke to biorę oba ale jeśli okazałoby się z jakiegoś powodu, że nie będę mogła zabrać tych mrozaczkow do domu to chyba zdecyduje się na oddanie do adopcji.

To można niszczyć? Wydawało mi się, że nie - tylko oddanie do adopcji. Też mnie to trochę zastanawia, jakoś tak dziwnie oddawać no ale mnie te rozważania na razie nie dotyczą..

Do góry