reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
ja nadal nie mam wyniku takze bedzie jutro. ciezko tak czekac.....dzis jakis taki smutny dzien a rano myslalam ,ze bedzie wesoly.eh jak to sie wszystko szybko zmienia. w niektorych domach teraz placz i przykrosc.znam to bardzo dobrze i wiem jak Wam Kochane teraz ciezko.tule Was mocno i nadal trzymam za Was kciuki bo to nie moze byc koniec walki.jeszcze nie!!!

reklama
... co ja mam robić ? Gotowa jest dołożyć sobie sama dawkę progesteronu ale wiem ze to nieodpowiedzialne bardzo.
teraz biorę 2x100 Duphaston i 2x2 (100) utrogestanu.
Progesteron w ciazy powinien byc powyzej 20, to wazne. Ale... duphaston nie jest wykrywany w badaniach krwi, wiec Twoj progesteron bedzie wiekszy niz te 6. Dawke wydaje sie, ze masz wysoka. Progesteron podczas badan, nawet w ciagu jednego dnia bedzie rozny, wystepuje skokowo, bodajze jak sinusoida.
To co dziewczyny mowia, ze dostaly lek na podtrzymanie ciazy, najczesciej w szpitalu albo od ginekologa. To zawsze jest wlasnie progesteron i czesto w duzo wiekszych dawkach niz Ty dostalas. On generalnie nie szkodzi. Osobiscie bym sobie dla bezpieczenstwa zwiekszyla tak jak pisalas, bo Twoj spokoj jest b wazny i jak najszybciej skontaktowac sie z innym lekarzem. Mozesz tez zrobic jeszcze raz progesteron, mozliwe, ze wyjdzie ok.

Do góry