reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

sakmi - Super wiadomości czekamy teraz tylko na ładny przyrost bety. Odpoczywaj i relaksuj się jak tylko można. Z gratulacjami też zaczekam do kolejnej twojej bety:-)

Roxii - wiem jak to jest w UK bo mieszkałam tam ok 4 lata. Martwią mnie te plamienia , ale specjalistą nie jestem i nie wiem czy to do końca normalne. Jedno wiem na pewno , że powinnaś zostać w domu i leżeć.

reklama
Witam! Rano zrobiłam betkę, wyniki odbiorą po pracy o 15:30.
Wczoraj byłam u dietetyka, postanowiłam że skoro tyle lat się starałam o dzidziusia to teraz mu muszę dostarczyć wszystkiego czego potrzebuje. Okazało się, że jestem odwodniona. Mam tylko 19 % wody w organizmie – co mnie strasznie zaskoczyło, bo piję ok. 2 litrów płynów dziennie. Kazała mi zwiększyć do 3 litrów i w tym mam wypijać 2 szklanki mleka dziennie. Nie przepadam za mlekiem ale dla maluszka wszystko… Mówiła że zapotrzebowanie kaloryczne w I trymestrze się nie zmienia. Tak więc ma mi przygotować jadłospis na miesiąc i mam go stosować cały I trymestr. W kolejnym trymestrze znowu mi opracuje nowy jadłospis ze zwiększoną kalorycznością o 10%. Co prawda słono za to zapłaciłam bo 300 zł (200 zł za dietę, 2x wizyty kontrolne po 50zł), ale mam nadzieję, że warto.
Roxii jeśli masz kogoś w Polsce (mamę, siostrę, brata) to możesz poprosić aby przeszli się do lekarza rodzinnego, aby wystawił receptę na luteine –– na pewno wypisze od ręki. Mi się wczoraj skończyły leki i mąż był u rodzinnego po receptę - nie robił problemu. Może te plamienia to wynik braku odpowiedniej ilości progesteronu i luteina by pomogła.
Sakmi – gratulację!, beta z pewnością pięknie urośnie.:happy:

Hej dziewuszki :-):-):-):-)już jestem i było zajefajnie:tak::tak::tak::tak::tak:, gin mi kazał ręce położyć tam gdzie nogi, była moja ulubiona położna, mieli ubaw ze mnie jak się obudziłam:eek::eek::eek::eek:, podobno fajną minę miałam.....
OK jestem już w domku, jak leżę i się nie ruszam to nawet nic mnie nie boli, pobrali 14 komórek, 12 pójdzie do zapłodnienia i w środę transfer. Pytałam się o to mierzenie i ważenie i badanie krwi- ale nie pamiętam co mi gadał!!!

Sylha- gratuluje dużej liczby jajeczek i trzymam kciuki za piękne zarodki!

Zgredzik, Ala- trzymam kciuki za dzisiejsza betke.

Zgredzik, a'propos Twojego odwodnienia to Twojej lekarce chyba coś sie pomyliło. Ciało ludzkie składa sie z ok. 60% wody ( z czego 20% to krew). Ale to nieważne, bo podczas odwodnienia do 2% odczuwalne są już objawy.
Przy ok.5% człowiek jest na maxa ospaly i przestaje sikac powoli:) A odwodnienie 10% to już delirka, powyżej 15 % można już sie przekrecic. Więc troszkę z przymrużeniem oka traktuj to co Ci powiedziała, bo jestem pewna ze jeżeli jesteś odwodnienia, to nieznacznie bo inaczej organizm by Cię o tym powiadomił.

reklama
Roxii ,tez sadze jak dziewczyny,ze warto poprosic rodzine w POlsce o pomoc. Moze wypisza lekarze recepte na luteine . Szczerze mowiac faktycznie dziwne podejscie do ciazy. Jak mozna uwazac ,ze do 3 miesiaca to nie ciaza.hmmm a co??? Dlaczego nie pomoc farmakologicznie utrzymac ciaze, skoro jest taka mozliwosc?

sylha, widzisz strach ma wielkie oczy hihih a punkcja naprawde jest krotka a narkoza bardzo lagodna. Ja tez sie jej balam , bo zazwyczaj pozniej wymiotuje. Tutaj ku mojemu zaskoczeniu dostalam sniadanko po ktorym nie mialam zadnych rewolucji i dosc szybko stanelam na nogi bez zadnych zawrotow czy innych doelgliwosci. Teraz odpoczywaj i czekam na kolejne info odnosnie zaplodnionych komoreczek :tak:

ala z niecerpliwoscia czekam na wyniki bety Trzymam kciukasyyyyy

Do góry