reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ala tu nie ma u nas ginekologów, tzn są ale żeby sie do niego dostać trzeba mieć skierowanie od GP czyli lekarza rodzinnego. Tu system słuzby zdrowia funkcjonuje całkiem inaczej niż w pl. Nawet nie ma u mnie w mieście żadnego polskiego gina jak by był tu juz bym była u niego, podejrzewam ze on mógłby mi pomóc. A tu nawet ja pojdę prywatnie do gina to on nie zrobi nic:no: Pozostaje mi tylko miec nadzieję...:-(

A Ty kochana się tak nie dołuj i nie stresuj, będzie wszystko dobrze, zobaczysz!!!

reklama
Roxii - tu tez jaos zimno do tego podchodza - moja ginekolog to polka i wczoraj u niej bylam, ale tylko porozmawiala powiedziala ze mam do piatku na wynik czakac i nic wiecej ... a w przyszly piatek termim na usg mi zrobila :(

Roxii- Zakakuje mnie Twoje podejscie !!! "Naprawde rece opadaja." Wszystkie tutaj na forum walczymy aby in vitro zakonczylo sie sukcesem,a Ty podchodzisz do tego jak poronie to trudno. Walcz,bo bedzie za pozno.....
Idz prywatnie do ginekologa !!! Co on moze zrobic ??? 1) moze wypisac Tobie zwolnienie lekarskie,powinnas lezec !!!! 2) zwiekszyc dawke progesteronu !!!!!

Czesc Dziewczyny, Dzis pisze do Was na spokojnie. Nadrobilam poprzednie Wasze wpisy i przede wszystkim chce pogratulowac z calego serca ROXii,Sakmi :tak:
Zgredzik, gratuluje zajscia. Przyznam si e,ze tez ze zgroza czytalam Twoja opowiesc a tu taki piekny koniec :-)
Lotinda, przykro mi ,ze sie nie udalo i zycze udanego przyszlego transferka :tak:
ala widze ,ze Ty jestes w podobnym wieku co ja i tez dlugo sie staracie. Nam juz 2 lata minely odkad wiemy ze in vitro jest nam przeznaczone i jak pomysle ze dopiero jedno nietrafne podejscie bylo , to mi jest jakos tak ciezko na sercu ,ze tak sie to wszystko ciagnie a na dodatek to pierwsze podejscie zmarnowane przez lekarzy ahhhh poza tym tzrymam kciukasy za pozytywna betke jutro:-)

Roxii no nareszcie jakieś wieści i to pozytywne.

Skoro teścior wychodzi coraz mocniejszy to ok.

Zkichanie u was z tą selekcją, ja bym pojechała autem do najbliższej pl przychodni i za 100 funtów masz wizytkę i usg. Zobacz w necie adresy polskich przychodni w okolicy albo chociaż pl gina

Nic się nie denerwuj, myśl pozytywnie, dużo odpoczywaj, tak jak to każą w ciążach z plamieniami itd, ogranicz ruch do minimum, praca, wc lodówka a tak leż i niech tatuś ci dogadza.

Zdażaja sie plamienia, krwawienia przez kilka miesięcy w dniu @ no niestety tak bywa. Puki to takie leci jak by chciało a nie mogło to ok. za 2-3 dni powinno przejść więc duzo relaksu na ten czas kochana a będzie ok.

Sikaj testów ile wlezie, jak ci to pomaga, puki sa 2 krechy coraz mocniejsze to nadzieja rosnie...

Zapomniałam, które jeszcze dzis miały betkę, za duzo tłustego dzis zjadłam a jeszcze mały na mnie wisi bo wpadł na ciasteczka.

Gratuluje wszystkim z pozytywnymi testami i betkami i myśleć pozytywnie mi tu.

Syhla
tobie powodzenia na punkcji... teraz to najbardziej stresujące dni przed toba kochana, ale będzie ok i dzielnie z koleżankami podbijesz nasze pozytywne statystyki...

Lotinda przykto mi, że wam się nie udało, ale musicie walczyć dalej... w końcu i do was los się uśmiechnie... musi

Ostatnia edycja:
Sylha trzymam kciuki za jutrezjszą punkcję:-) jak tam stresujesz się???
alaT uwierz mi że jak bym mogła to zrobiłabym wszystko żeby uratować tą ciąże, czekałam na nią prawie 4 lata więc mam o co walczyć. Ale tak jaj pisałam juz wcześniej oni tu w UK nie ratują ciąży do 3 miesiąca i mogę sobie do nich iść ich błagać a oni i tak nic nie zrobią, zarówno prywatnie jak i państwowo! A w moim mieście nie ma ani polskiej przychodni ani polskiego gina, mieszkam tu 5 lat i nieraz juz szukałam i nie ma:no: Jak dzwoniłam do kliniki to pytałam czy mogę pracować to powiedzieli że tak ale mam się nie przemęczać, czyli zwolnienia też nikt mi nie wystawi-niestety. To jest właśnie jeden z minusów tego państwa i nic na to nie poradzę. Jak bym była w polsce to juz dawno byłabym u mojego gina i pewnie na L4 ale w polsce nie jestem i zaakceptować tutejsze warunki, bo nic innego zrobić nie mogę:-(
Lotinda bardzo mi przykro, współczuję...:-( trzymaj się cieplutko!

U mnie sytuacja trochę się uspokoiła, brzuch narazie nie boli i juz nic nie leci, narazie cisza.... oby tak pozostało..:tak:

A co powiecie o moim pomysle zeby jutro pujsc do znajomej ginekolog mojej kolezanki, moze tak na trzezwo oceni sytulacje, bo ja dzis zwarjuje :(, ale czy ogulnie to nie za wczesnie ...

Przepraszam dziewczyny ze sie wcinam ,ale was czasem poczytuje. Moja druga kreska wlasnie siedzi na mni i raczki zjada.

Roxii- jestem ze Szwecji i tu jest tak samo jak u was. ciaza do 3 miesiaca to nie ciaza. Kup sobie kochana test ciazowy ClearBlue ktory pokazuje przyrost bety.
Conception Indicator – How Far Along Are You?

Zrob sobie z 2 to bedziesz wiedziala czy jest ok. Sama wiem jaka to bezradnosc i niepewnosc.

reklama
Winki - ten test robi sie z moczu a bete z krwi, pogubilam sie teraz, mozna zrobic bete z moczu?

Alu - zarówno test z krwi, jaki i z moczu wykrywają stężenie HCG w organizmie (czyli hormonu wytwarzanego przez blastusia podczas podziału). Test z krwi określa Ci dokładne stężenie HCG np. 50 mlU/ml albo 250 mlU/ml, a test z moczu reaguje dopiero po osiągnięciu odpowiedniego stężenia w zależności od czułości testu.

Do góry