reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

ale jaja dzieki !!!!! to po co kazali mi to brac ???? i kaza dalej nie czaje powiedzieli ze musza zbadac mezowi krew i jak ma tez ten defekt to musze brac wiecej prednisolonu i na wkrecali ze gdybsym mieli dostac coreczke to moglaby sie urodzic chora czy cos ..... bo mam ten blad genu !!!!!

reklama
No to chyba odwrotnie (bo ja też mogę być nosiceilką poważnej choroby). Jak chłopczyk to może być chory bo ma chromosomy xy a dziewczynka xx więc jak ty jej przekażesz zmutowany x to będzie nosicielka a jak chłopczykowi przekazesz zmutowany x to niestety będzie chory. Wiem co mówię bo naprawdę ja dopiero będę się cieszyć jak urodzę zdrowe dziecko. Moje dwie kuzynki urodziły chorych synów i niestety już byłam na dwóch pogrzebach takich maleństw ;(

Joweg, kochana nie mam pojęcia dlaczego Ci kazali to nadal brać. Na defekt, czy tez mutacje genów niestety nic nie pomoże ( żaden lek). Trudno powiedzieć, czemu musisz to brać ( szczególnie w tak niskiej dawce ). Normalnie ten steryd bierze sie na roznegotypu choroby immunologiczne, więc może na coś takiego cierpisz. Poza tym ja radzę przeczytać w internecie na temat tego sterydu, bo jego skutki uboczne mogą być bardzo poważne więc ja bym raczej tego nie jadła jak draze. W czasie In Vitro zazwyczaj dostaje sie prednisolon do 12 tyg ( często o wiele krócej, w zależności od wskazań) ale po In Vitro - profilaktyczne, raczej nie ma sensu sie tym truc.

Lotinda- pewnie, że będziesz się cieszyć z maluszków!!!!!!!Też właśnie czytałam troszkę o tych chromosomach...
Ja się boję, że mam za małą dawkę progesteronu- wszystkie tu piszą o dawkach "końskich" a ja mam tylko dzisiaj na noc: 2xlutka, 2xdupek, a od jutra 3x1 lutki i 3x1 dupka- pytałam jeszcze raz o to ginia to powiedział, że jest dobrze i wystarczy

lotinda- u mnie powiedzieli ze moga to odziedzyczyc tylko dziewczynki i ze musze to brac , w jakiej dawce to bierzesz ? ja jestem tylko nosicielka ale sama nie choruje

nostalgiA-wladnie tak mi powiedzieli ze do 12 tygodnia i jak bym miala chlopca to nie musze brac a jezeli dziewczynke to do konca ciazy biore juz to od wrzesnia , myslisz ze przez ten defekt moglo mi sie nie udac ?a w genach niby mam wrodzony przerost nadnerczy.

sylha-ja mialam 3x2 utrogest i nic wiecej :)

Ostatnia edycja:
ej przeczytalam o tym wrodzonym przeroscie nadnerczym i dalej nic nie kapuje co i jak :/ tylko zauwazylam ze u 40-50% u kobiet wystepuje nieplodnosc :/

ala jak tam twoj wynik?
Roxi jak sie czujesz?
sylha to teraz niech sie ladnie zaplodnia i dziela:)

wole byc tutaj z Wami na forum :) bo nie jest nas duzo i pamietam co tam sie z kazda dzieje:) a na pazdziernikowkach jest na pelno, ze ciezko ogarnac:))
nostalgia a jak tam u Ciebie ? kiedy sie stymulujesz? czy juz zaczelas??

ja tez bralam encorton ale przy iui a do inv zapomnial mi powiedziec, zebym brala i po transferze sie zapytal czy biore ja pow, ze nie bo nic pan nie mowil, aon na to to juz nie bierz.....
moze i dobrze ze tego nie bralam bo pelno skutkow ubocznych tam..
w czw mam wizyte to mi estrofem odstawi.. najchetniej juz bym go odstawila

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Dziewczynki.
Sylhe- ciesze sie,ze jestes juz po punkcji :-) Bardzo ladna ilosc komorek naprodukowalas. Jak sie czujesz ??? Trzymam kciuki za seksik na szkielku ;-);-)
Nostalgia - Dzieki, ze doradzilas Roxii :-) My dziewczyny,ktore nie mieszkamy w UK trudno jest nam udzielic jej dokladniejszych informacji,wskazowek gdzie i do ktorej przychodni powinna sie udac itd...

Do góry