reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Bylam dzis na usg, jest 11 pecherzykow i dwa małe :) w piatek jeszcze jedna wizyta i pn lub wt punkcja. jejku juz sie nie moge doczekac! :D i moze nastepny weekend tranfser.
Progesteron i estradiol w porządku.[/QUOTE ja też po wizycie u mnie na prawym 11 a na lewym 6 plus jakieś drobne i też w piątek 3 wizyta niedziela badz poniedziałek punkcja.

reklama
chyba macie rację i odmówię, rok starań, rok nie pracowania już mnie nie zbawi te parę miesięcy, a szkoda, żebym poźniej żałowała przez swoją własną głupotę, mój mąż też każe odmówić, ale wiecie jak to jest, siedzę w domu, nie ma gdzie do kogo wyjść,

Tu masz towarzystwo i to doborowe i rozumiejace Cie jak nikt, a dzieciatko najwazniejsze [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

chyba macie rację i odmówię, rok starań, rok nie pracowania już mnie nie zbawi te parę miesięcy, a szkoda, żebym poźniej żałowała przez swoją własną głupotę, mój mąż też każe odmówić, ale wiecie jak to jest, siedzę w domu, nie ma gdzie do kogo wyjść,

Ja pracowałam przed punkcją, po transferze... Dopiero hiperka mnie powaliła i musiałam iść do szpitala. Pracowałam też na produkcji, ale nie fizycznie. Nie chciałam rezygnować za wcześnie.

My ustaliliśmy, że nikt nigdy się nie dowie o in vitro - ani rodzina, ani znajomi. Nikt nie przeszedł tyle co my i nie rozumie naszych problemów i wieloletnich starań. Dziwią się tylko, że my wiecznie bez kasy... a leczenie kosztuje i to nie mało.

a dziewuszki mam do was pytanie. Jak funcjonujecie po in vitro? Chodzicie do pracy normalnie czy jednak odpoczywace? Szczescie w nieszczesciu dostalam propozycje pracy od wtorku ale na produkcji i nie wiem czy przyjac czy lepiej odmowic? Nie chcialabym sobie i dziecku jakby sie udalo zaszkodzic, ale czy rzeczywisvie trzeba sie az tak byczyc? Ja juz rok czasu nie pracuje, tyle zeszlo z leczeniem doradzcie co byscie zrobily
Ja pracuje w sklepie czyli też fizyczna praca i od momentu stymulacji jestem trochę na urlopie a teraz po transferze na l4 . Nie ma co ryzykować.

A ja melduje że wizyta po punkcji ok, nie ma torbieli, jajniki ok, transfer w następnym cyklu, narazie żadnych leków z wyjątkiem duphastonu przez 7 dni, a kolejna dobra informacja, 6 zarodków dożyło do 6 doby i dziś zostały zamrożone;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Super [emoji4] [emoji110] trzymam kciuki caly czas [emoji4] teraz to juz musi byc dobrze!

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Super [emoji4] [emoji110] trzymam kciuki caly czas [emoji4] teraz to juz musi byc dobrze!

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
no i bardzo dobra wiadomosc, u nas tylko dwa udaly sie zamrozic a bylo 6 , kochane czy to normalne ze mnie pobolewa ten brzuch dzisiaj tak czest, Boze jak dostane @ to sie zalamie:( jeszcze jedno glupie pytanie mam czy pijecie kawe? Moze lepiej zrezygnowac z niej? :(jak myslicie?

Dobry wieczór :-)
Czy można dołączyć do grona staraczek? :-)
Dzisiaj właśnie zaczęłam stymulację (czwartą w swojej przygodzie z ivf). Protokół krótki menopur 300j + cetrotide.
Wystartowało 8 pęcherzyków więc nie nastawiam się na wiele.

Za wszystkie dziewczyny trzymam kciuki i życzę powodzenia :-)

reklama
Dobry wieczór :-)
Czy można dołączyć do grona staraczek? :-)
Dzisiaj właśnie zaczęłam stymulację (czwartą w swojej przygodzie z ivf). Protokół krótki menopur 300j + cetrotide.
Wystartowało 8 pęcherzyków więc nie nastawiam się na wiele.

Za wszystkie dziewczyny trzymam kciuki i życzę powodzenia :-)
JA tez miałam takie same lei i krótki protokół przy punkcji pobrali 9 komórek także niewiele a 1 zarodek dzisiaj podali reszta walczy do jutra w labolatorium . Trzeba myśleć pozytywnie nawet jedna może wiele zdziałać

Do góry