reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nas na posiew skierował właśnie urolog, gdy okazało się, ze usg w porządku, a nasienie kiepskie. U meza były bakterie i do tego problem z tarczyca, a konkretnie choroba Hasimotoo. U mnie bakterii wtedy nie było. Posiew możecie zrobić i sami. My w przychodni płaciliśmy coś ok 30 zł. Wyniki po trzech dniach.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Oska, za Twoją poradą M. zrobił posiew i wyszły liczne enterococcus faecalis :/. Wy też mieliście problem z tą bakterią? Musze teraz napisać do kliniki bo nie wiem w takim razie co z próbą mrożenia. Czy mrozimy za 3 tyg. w tym stanie czy leczyć. A jak leczyć to czy antybiotyk nie wpłynie na jakość? :(

reklama
Czekałam na szczęśliwy finał tej opowieści. Gratuluję. Wiem że cierpliwość popłaca. Jedno mnie zastanawia- ciąża bliźniacza wykryta dopiero w 13 tc ?? ??

Tak, w 13tc. Podane miałam 2 zarodki. Na poprzednim usg ewidentnie było widać jednego maluszka, słychać było jedno równe tętno. Pogodziłam się juz z myślą, że będzie jeden dzidzius i cieszylam sie z tego co dostalam od losu. Na usg genetycznym zobaczyliśmy dwie dzidzie,okazało się, że ten drugi maluszek jest mniejszy, schował się z tyłu i do tego ma identyczme tętno jak ten większy :) takiego psikusa mi chłopcy zgotowali :)

Oska, za Twoją poradą M. zrobił posiew i wyszły liczne enterococcus faecalis :/. Wy też mieliście problem z tą bakterią? Musze teraz napisać do kliniki bo nie wiem w takim razie co z próbą mrożenia. Czy mrozimy za 3 tyg. w tym stanie czy leczyć. A jak leczyć to czy antybiotyk nie wpłynie na jakość? :(
U męża była e cola i nie mogliśmy się starać dopóki tego nie wyleczył antybiotykami. Ale nie trwało to dlugo i potem miał dużo lepsze nasienie. Więcej żywych plemnikow. Nie wiem jak u Was będzie z tą bakteria, musiałabyś porozmawiać z lekarzem.

Tak, w 13tc. Podane miałam 2 zarodki. Na poprzednim usg ewidentnie było widać jednego maluszka, słychać było jedno równe tętno. Pogodziłam się juz z myślą, że będzie jeden dzidzius i cieszylam sie z tego co dostalam od losu. Na usg genetycznym zobaczyliśmy dwie dzidzie,okazało się, że ten drugi maluszek jest mniejszy, schował się z tyłu i do tego ma identyczme tętno jak ten większy :) takiego psikusa mi chłopcy zgotowali :)

Gratulacje !!!
Ja ribilam to samo wyobraz sobie mialam podane dwa i szukalam drugiego dlugo bo na usg serduszkowym byl jeden no i zostal jeden (coreczka), na usg serduszkowym pytalam trzy razy jest doktor!pewny ze tylko jeden .....[emoji13]Ale fakt jest ze szukalam dlugo drugiego;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ta fatalna nieplodnosc dotknac moze kazdego czy to mloda kobiete czy starsza ;((;, to bardzo smutne ;(
Trzymam kciuki mocno natalko!!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Bardzo Ci dziękuję :* od dzisiaj zaczynam brać estrofem, we wtorek za tydzień kontrola i zobaczymy kiedy transfer :) nie mogę się doczekać, ale jednocześnie się tak boje ze się nie uda..

U męża była e cola i nie mogliśmy się starać dopóki tego nie wyleczył antybiotykami. Ale nie trwało to dlugo i potem miał dużo lepsze nasienie. Więcej żywych plemnikow. Nie wiem jak u Was będzie z tą bakteria, musiałabyś porozmawiać z lekarzem.
Dziękuję! Napisałam do koordynatora. Zobaczymy co zalecą. A przypomnisz w jakiej klinice jesteście?

reklama
Do góry