reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cmv to może być przebyta choroba wirusowa np opryszczka, a mój mąż czesto ma
No nie. Wirus opryszczki to zupełnie coś innego niż cmv. Cmv ro cytomegalowirus. Większość osób dorosłych przechodzi to zakażenie bezobjawowo. Cmv jest niebezpieczne dla płodu i małych dzieci.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ja leze a ze mną takie przypadki, jednej ciąża obumarła i czeka na poronienie, a druga walczy, krwawi i w ogóle, no masakra, płakać mi sie chce [emoji22]

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio

Kochane,

bardzo proszę o Was o pomoc, czy któraś z Was miała może inf FAMSI w Invictie?
mamy wyniki ostatniego nasienia i jesteśmy załamani, szukamy kliniki, która specjalizuje w bardzo kiepskim nasieniu.
czy Novum jest dobrą kliniką jeśli chodzi o słabiutkie nasienie?
odwiedziliśmy tą klinikę ,
bo poprzez konsultacje telefoniczne recepcjonistki mówiły że nie ma miejsc, a jednak jak dojechaliśmy na miejsce znalazły się wolne terminy i teraz mamy dylemat pomiędzy Invictą , a Novum.
i muszę wam napisać, że po tej suplementacji okropnie poleciały wyniki mojemu M, gorzej niż było.
co więcej ostatnio na konsultacji w jednej z klinik proponowano mnie krótki protokół z antykoncepcją czy któraś z Was o takim słyszała?
jesteśmy w kompletnej rozsypce. ja już myślę o dawcy, ale nie wiem jak z mężem.

Dziewczyny pomóżcie , dzis odebrałam wyniki infekcyjne i u mnie dobrze a u M - CMV Igg dodatni i Toxoplasma Igg dodatni - zadzwoniłam do kliniki - lekarz oddzwonił i musimy oboje zrobić jeszcze badania Igm - kurcze skąd to sie u niego wzięło - lekarz powiedział że jezeli wyjdzie że choroba jest w trakcie to będziemy musieli przerwać stymulacje bo jest opcja że mąż mnie zarazi i wówczas byłoby to szkodliwe dla płodu , kurcze ja już zastrzyki przyjmuję a tu takie coś - co myślicie ??co teraz
Poczytaj na internecie. Bo jezeli ktores jest dodatnie nie pamietam czy igg czy igm to znaczy ze mialo sie ta chorobe w dziecinstwie lub na nia szczepilo. Ja tez mialam ktores dodatnie. Poczytaj i glowa do gory...

Kochane,

bardzo proszę o Was o pomoc, czy któraś z Was miała może inf FAMSI w Invictie?
mamy wyniki ostatniego nasienia i jesteśmy załamani, szukamy kliniki, która specjalizuje w bardzo kiepskim nasieniu.
czy Novum jest dobrą kliniką jeśli chodzi o słabiutkie nasienie?
odwiedziliśmy tą klinikę ,
bo poprzez konsultacje telefoniczne recepcjonistki mówiły że nie ma miejsc, a jednak jak dojechaliśmy na miejsce znalazły się wolne terminy i teraz mamy dylemat pomiędzy Invictą , a Novum.
i muszę wam napisać, że po tej suplementacji okropnie poleciały wyniki mojemu M, gorzej niż było.
co więcej ostatnio na konsultacji w jednej z klinik proponowano mnie krótki protokół z antykoncepcją czy któraś z Was o takim słyszała?
jesteśmy w kompletnej rozsypce. ja już myślę o dawcy, ale nie wiem jak z mężem.
Ja slyszalam tylko o dlugim z antykomcepcja...ja pomyslalabym nad novum i walka od dziecko z nasieńia meza a w ostatecznosci od dawcy...

Dziewczyny ja leze a ze mną takie przypadki, jednej ciąża obumarła i czeka na poronienie, a druga walczy, krwawi i w ogóle, no masakra, płakać mi sie chce [emoji22]

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio
No tylko się nie doluj. Musisz być silna dla swojej fasolki. Niestety na podtrzymaniu zazwyczaj są trudne przypadki. Kiedy kolejne usg i badania hormonów?

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry