Agnieś191
Fanka BB :)
Cmv to może być przebyta choroba wirusowa np opryszczka, a mój mąż czesto maAle skąd to dziadostwo...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Cmv to może być przebyta choroba wirusowa np opryszczka, a mój mąż czesto maAle skąd to dziadostwo...
No nie. Wirus opryszczki to zupełnie coś innego niż cmv. Cmv ro cytomegalowirus. Większość osób dorosłych przechodzi to zakażenie bezobjawowo. Cmv jest niebezpieczne dla płodu i małych dzieci.Cmv to może być przebyta choroba wirusowa np opryszczka, a mój mąż czesto ma
Poczytaj na internecie. Bo jezeli ktores jest dodatnie nie pamietam czy igg czy igm to znaczy ze mialo sie ta chorobe w dziecinstwie lub na nia szczepilo. Ja tez mialam ktores dodatnie. Poczytaj i glowa do gory...Dziewczyny pomóżcie , dzis odebrałam wyniki infekcyjne i u mnie dobrze a u M - CMV Igg dodatni i Toxoplasma Igg dodatni - zadzwoniłam do kliniki - lekarz oddzwonił i musimy oboje zrobić jeszcze badania Igm - kurcze skąd to sie u niego wzięło - lekarz powiedział że jezeli wyjdzie że choroba jest w trakcie to będziemy musieli przerwać stymulacje bo jest opcja że mąż mnie zarazi i wówczas byłoby to szkodliwe dla płodu , kurcze ja już zastrzyki przyjmuję a tu takie coś - co myślicie ??co teraz
A twoja bedzie piekna i bedzie trwac 9 miesiecy...Dziewczyny ja leze a ze mną takie przypadki, jednej ciąża obumarła i czeka na poronienie, a druga walczy, krwawi i w ogóle, no masakra, płakać mi sie chce [emoji22]
I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio
Ja slyszalam tylko o dlugim z antykomcepcja...ja pomyslalabym nad novum i walka od dziecko z nasieńia meza a w ostatecznosci od dawcy...Kochane,
bardzo proszę o Was o pomoc, czy któraś z Was miała może inf FAMSI w Invictie?
mamy wyniki ostatniego nasienia i jesteśmy załamani, szukamy kliniki, która specjalizuje w bardzo kiepskim nasieniu.
czy Novum jest dobrą kliniką jeśli chodzi o słabiutkie nasienie?
odwiedziliśmy tą klinikę ,
bo poprzez konsultacje telefoniczne recepcjonistki mówiły że nie ma miejsc, a jednak jak dojechaliśmy na miejsce znalazły się wolne terminy i teraz mamy dylemat pomiędzy Invictą , a Novum.
i muszę wam napisać, że po tej suplementacji okropnie poleciały wyniki mojemu M, gorzej niż było.
co więcej ostatnio na konsultacji w jednej z klinik proponowano mnie krótki protokół z antykoncepcją czy któraś z Was o takim słyszała?
jesteśmy w kompletnej rozsypce. ja już myślę o dawcy, ale nie wiem jak z mężem.
przykro mi bardzo... Jak Ty sie w ogóle czujesz? Miałaś dzisia usg? Widziałas kropka?Dziewczyny ja leze a ze mną takie przypadki, jednej ciąża obumarła i czeka na poronienie, a druga walczy, krwawi i w ogóle, no masakra, płakać mi sie chce [emoji22]
No tylko się nie doluj. Musisz być silna dla swojej fasolki. Niestety na podtrzymaniu zazwyczaj są trudne przypadki. Kiedy kolejne usg i badania hormonów?Dziewczyny ja leze a ze mną takie przypadki, jednej ciąża obumarła i czeka na poronienie, a druga walczy, krwawi i w ogóle, no masakra, płakać mi sie chce [emoji22]
Będzie wszystko dobrze :-) jak się dzisiaj czujecie?Dziewczyny ja leze a ze mną takie przypadki, jednej ciąża obumarła i czeka na poronienie, a druga walczy, krwawi i w ogóle, no masakra, płakać mi sie chce [emoji22]