reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ostatnio jak poszłam do jednej z sieci aptek i usłyszałam 52 zł to zrobiłam oczy wielkie jaj jaja strusie i powiedziałam zeby sie zastanowili nad ta cena. Wyszłam

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Rozbieżność cenowa jest olbrzymia, zazwyczaj czekam na promocję w DOZ.pl i zamawiam do najbliższej apteki. Od ponad 3 lat biorę ten femibion wiec czasami mam zapas na 3 miesiące, nie zmarnuje się [emoji4]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oska sukces rate IUI w super warunkach poniżej 35lat, zero endometriozy i nasienie od 15-20mln plemników PO PREPARATYCE to zaledwie 12-14%. Stad zaleca sie maksymalnie 3IUI ale to zalezy od warunków towarzyszących. Bo przy nasieniu 5-10mln po preparatyce szanse sa 5-6% i paradoksalnie najwyższe sa za pierwszym razem a potem szanse spadają. Czasem robią IUI gdy jest poniżej 5mln po preparatyce wtedy suces ratę jest 3%. A 5mln po preparatyce to okolo 10mln w nasieniu normalnie. Czasem poprostu nie ma sensu. Pytanie jaki u was jest problem i jakie sa parametry nasienia jezeli czynnik męski.

U nas przed preparatyką było 50 mln w ml. A 8% i B 32%. 97% o morfologii patologicznej. Po preparatyce 120 mln w ml. Z czego A 20% i B 45%. Podano mi 19,5 mln. I o dziwo miesiąc temu były lepsze wyniki, a przecież mąż cały czas bierze leki. Chyba jego tarczyca daje o sobie znać, bo ma chorobę Hasimotoo :-(

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie dziewczyny. Trochę mnie tu nie było. Kilka dni temu wyszłam ze szpitala po leczeniu hiperstymulacji. Nikomu nie życzę takiego początku ciąży...

Dużo się działo na forum także postaram się nadrobić.:p

Gratuluję pozytywnych bet!!! :) Trzymam kciuki za pomyślne wieści. :)

Znajoma wczoraj powiedziała mi ze jest w ciąży w 4 tygodniu. Przed wczoraj dostała rozwód.
Ma juz innego partnera od roku
Pytanie, kto jest prawnym ojcem nienarodzonego dziecka? [emoji38]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Były mąż niestety
mało tego, nawet jakby zaszła w ciążę po rozwodzie to i tak były mąż
Zgodnie z kodeksem rodzinnym i opiekuńczym (art. 62 k.r.o.) dziecko, które urodziło się przed upływem 300 dni od uprawomocnienia się wyroku rozwodowego jest – w świetle prawa – dzieckiem byłego męża

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny. Trochę mnie tu nie było. Kilka dni temu wyszłam ze szpitala po leczeniu hiperstymulacji. Nikomu nie życzę takiego początku ciąży...

Dużo się działo na forum także postaram się nadrobić.:p

Gratuluję pozytywnych bet!!! :) Trzymam kciuki za pomyślne wieści. :)

Ja hiperke przeszłam w domu ale juz prawie do szpitala szlam, najważniejsze,ze juz po [emoji6]

Były mąż niestety
mało tego, nawet jakby zaszła w ciążę po rozwodzie to i tak były mąż
Zgodnie z kodeksem rodzinnym i opiekuńczym (art. 62 k.r.o.) dziecko, które urodziło się przed upływem 300 dni od uprawomocnienia się wyroku rozwodowego jest – w świetle prawa – dzieckiem byłego męża

[emoji15] ja pikole

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio

Właśnie robię listę leków dla męża
Więc tak pyłek pszczeli
Menmag
Centrum on
Fertilman plus
I kwas foliowy.
Coś jeszcze mogę mu podać? czy tyle wystarczy

reklama
Osek jest terato jak rozumiem zaledwie 3% form prawidłowych. Ja bym prubowala IUI bo jest duza szansa. Pod warunkiem ze masz sprawdzona drożność i test hba byl zrobiony? Sa badania które mówią ze jezeli jest duzo ( a u was jest) plemników to nawet naturalnie mężczyźni plodza dzieci. Jednak często nasienie jest molekularnie gorszej jakości stad pytanie o hba i dobrze bybylo zbadać frag chromatyny bo jak te badania wyją zle to szkoda kasy tylko ivf. Przy takich parametrach naturalnie powinno wyjść. Samo badanie ogólne nie określa jakości nasienia.

Do góry