reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny ja leze a ze mną takie przypadki, jednej ciąża obumarła i czeka na poronienie, a druga walczy, krwawi i w ogóle, no masakra, płakać mi sie chce [emoji22]

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio
Pixi bądź dobrej myśli kochana!!
Wiem że horror przezywasz, ale Twój kropek jest z Tobą. Bije mu serduszko [emoji173] stres mu nie pomoże. [emoji8] Wypoczywaj kochana, poczytaj jakąś książkę i nie zamartwiaj się [emoji8]

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01-wczesne poronienie, 2 blastki czekaja

Ja jeszcze 3 tygodnie wróżę z fusów - bylo plamienie 16 i 17 dpt bete z pojiedzlku odbieram jutro i jutro tobie kolejna a usg za 3 tygodnie ....oni nie robia eczesniej zeby domysłów nie było wiec 3 tygodnie chodze i mysle... Jsest czy nie jest ;/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana jak Twoja beta ? :-)

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01-wczesne poronienie, 2 blastki czekaja

Podnisl mi na dzien luteine dopochwowa do 3x2 tabl duphaston 2 tabl i 2 zastrzyki z prolutexu ktory ma lepsze wchlanianie niz te dwa pierwsze...

No mi wychodzi teraz o jedna tabletkę więcej luteiny bo zmienili na 2x2, dzisiaj było ok nawet przy aplikowaniu juz prawie czysto oby to było to, No nic leze dalej.
Kolorowych snów dziewczyny!

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio

Ja szukałam cały czas mojego badania na amh bo widziałem ostatnio kilka wpisów i znalazłam i mam 4,19 ng/ml to dobrze, czy źle robiony 16 lutego 2016 dokładnie rok temu :p

Nie ma tutaj dziewczyn, nikogo z Novum?
Może jednak jest ktoś, cokolwiek.
Czytałam, że w Invicie mają to Famsi i że jeszcze coś bardziej ulepszonego , ale nic nie mogę znaleść.
Czy rzeczywiście AMH na poziomie ,1, 5 i 1,2 jest aż tak złe?
Najpierw nam mówiono, że tylko moje komórki się starzeją więc czas goni, a teraz po pogorszeniu wyników M powiedziano nam, że u mężczyzn też spada liczba plemników, chociaż miesiąc temu była rozmowa, że plemniki u każdego mężczyzny regenerują się w 30 dni.
Dlatego tym razem chcemy dobrze wybrać klinikę.
Też miałam długi z anty i krótki z anatagonistą, ale krótkiego z antykoncepcją nigdy i dla mnie to jakieś dziwne, na froum embriologicznym piszą, że nie robi się takich stymulacji.:confused2:
Ja jestem z Novum w Warszawie,ale my mieliśmy Icsi tylko.
Z jakiego miasta jesteś?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ivo2014- moja koleżanka miała podobny przypadek ona wycinania tarczyca; amh też 1 z hakiem on beznadziejne nasienie(dostał kiedyś łomot i miał krew w spermie a plemniki zmutowane czy coś ) . Białystok nie dał im szansy na dziecko z in vitro podeszli w Novum i udało się za 1 razem . Z wychodowaniem 2 zarodków 1 się zaimplementowaĺa i ma dziś 3.5 roku :rolleyes:

BeataWarszawa,

a czy poleciłabyś dr obuchowską, bo tylko do niej udało się nam zapisać?

Rustynko, dzięki za pocieszenie, a nie wiesz u kogo podchodzili?

jest nam okropnie ciężko, przepłakałam ostatnio 2 godziny i ciągle mi się płakać chce.
wiem, że jest bardzo źle, chciałabym trafić w dobre ręce, żeby ktoś nas odpowiednio poprowadził
czytam Was i cieszę się z waszego szczęścia, jest mi przykro jak się nie udaje.
wiem,że to ciężka droga i jest mi trudno. po ostatniej konsultacji w innej warszawskiej klinice jesteśmy rozczarowani.
nie robią schratchingu przed świeżym transferem, nie stosują encortonu przy przeciwciałach i nie przepisują clexanu więc dla mnie odpadają, jeszcze krótki protokół z antykami.
teraz mam obawy , co wymyślą inni lekarze.

BeataWarszawa,

a czy poleciłabyś dr obuchowską, bo tylko do niej udało się nam zapisać?

Rustynko, dzięki za pocieszenie, a nie wiesz u kogo podchodzili?

jest nam okropnie ciężko, przepłakałam ostatnio 2 godziny i ciągle mi się płakać chce.
wiem, że jest bardzo źle, chciałabym trafić w dobre ręce, żeby ktoś nas odpowiednio poprowadził
czytam Was i cieszę się z waszego szczęścia, jest mi przykro jak się nie udaje.
wiem,że to ciężka droga i jest mi trudno. po ostatniej konsultacji w innej warszawskiej klinice jesteśmy rozczarowani.
nie robią schratchingu przed świeżym transferem, nie stosują encortonu przy przeciwciałach i nie przepisują clexanu więc dla mnie odpadają, jeszcze krótki protokół z antykami.
teraz mam obawy , co wymyślą inni lekarze.
Moja Pani dr [emoji7]
Dzięki niej jestem w ciąży :) Ja ją uwielbiam, choć nie każdy złapie z nią wspólny język bo jest bardzo konkretną, często malomowna, choć zawsze bardzo dokładnie bada i wszystko wyjaśni. Niektórzy opisują ja jako chłodna. Poleciła mi ją moja koleżanka, która dzięki Pani dr ma też 2 dzieci :)
To było nasze drugie podejście (pierwsze w invimed), pierwsze w Novum u dr Obuchowskiej i dziś 20tc.
Zapewne mąż będzie musiał odwiedzic dr Wolskiego (androlog),żeby spróbował mu "podkrecic" nasienie.
Ja szłam u niej długim protokołem, dostałam też encorton że wspomagaczy. Na pewno w standardzie w cenie macie embrioglue, scraching też wykonują.
Kiedy masz wizytę?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry