reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
W szpitalu mi powiedzieli ze kazda kobieta powinna to miec zrobione. Jest to wymaz z pochwy i odbytu. Tez mowili ze niektorzy lekarze nie chca pobierac i kaza pacjentkom isc do szpitala albo do jakiejs przychodni pobrac. A kobiety ktore w karcie ciazy nie maja wpisane ze mialy robione gbs to i tak profilaktycznie dostaja ten antybiotyk bo za pozno juz na badania...

Ale czy którejś z was przed przystąpieniem do ivf wyszedł w wymazie ten paciorkowiec (gbs) i jakie miałyście zalecenia? Bo juz w ciąży to wiem ze przy porodzie dają antybiotyk, ale co jesli przed ivf wychodzi dziad?
Miała któraś z was taka sytuacje?
Czy moze nie miałyście wymazu jako obowiązkowe badanie przed ivf?

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

Ale czy którejś z was przed przystąpieniem do ivf wyszedł w wymazie ten paciorkowiec (gbs) i jakie miałyście zalecenia? Bo juz w ciąży to wiem ze przy porodzie dają antybiotyk, ale co jesli przed ivf wychodzi dziad?
Miała któraś z was taka sytuacje?
Czy moze nie miałyście wymazu jako obowiązkowe badanie przed ivf?

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku
Mi w wymazie wyszly candida tylko i musialam wyleczyc antyb dopochwowym...

Witam Was,
jestem szczęśliwą mamusią synka, który jest z nami dzięki in vitro. Problemem jest u mnie brak owulacji. Miałam transfer dwóch 3-dniowych świeżaczków. Minęło już trochę czasu i zamyślamy o rodzeństwie. W klinice hoteluje nam się kilka mrozaczków, w tym jedna blastocysta. Za nim podejmę pierwszy telefon do kliniki w celu ustalenia wizyty chciałam się od Was dowiedzieć jak wygląda przygotowanie do kriotransferu. Jakie badania będą niezbędne? Czy będę musiała brać jakieś leki/suplementy diety? Czy znów czekają mnie zastrzyki? Chciałabym już teraz zacząć brać witaminy wspomagające, co polecacie? Jaki kwas foliowy najlepszy?

Witam Was,
jestem szczęśliwą mamusią synka, który jest z nami dzięki in vitro. Problemem jest u mnie brak owulacji. Miałam transfer dwóch 3-dniowych świeżaczków. Minęło już trochę czasu i zamyślamy o rodzeństwie. W klinice hoteluje nam się kilka mrozaczków, w tym jedna blastocysta. Za nim podejmę pierwszy telefon do kliniki w celu ustalenia wizyty chciałam się od Was dowiedzieć jak wygląda przygotowanie do kriotransferu. Jakie badania będą niezbędne? Czy będę musiała brać jakieś leki/suplementy diety? Czy znów czekają mnie zastrzyki? Chciałabym już teraz zacząć brać witaminy wspomagające, co polecacie? Jaki kwas foliowy najlepszy?
Hej [emoji3] badania to hormony, infekcyjne inna chlamydie - tak w podstawie. Jeśli chodzi o kwas foliowy to ja preferuję femibion 1 bo ma aktywną formę folianow.
W jakim wieku masz synka?

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny pomóżcie , dzis odebrałam wyniki infekcyjne i u mnie dobrze a u M - CMV Igg dodatni i Toxoplasma Igg dodatni - zadzwoniłam do kliniki - lekarz oddzwonił i musimy oboje zrobić jeszcze badania Igm - kurcze skąd to sie u niego wzięło - lekarz powiedział że jezeli wyjdzie że choroba jest w trakcie to będziemy musieli przerwać stymulacje bo jest opcja że mąż mnie zarazi i wówczas byłoby to szkodliwe dla płodu , kurcze ja już zastrzyki przyjmuję a tu takie coś - co myślicie ??co teraz

Dziewczyny pomóżcie , dzis odebrałam wyniki infekcyjne i u mnie dobrze a u M - CMV Igg dodatni i Toxoplasma Igg dodatni - zadzwoniłam do kliniki - lekarz oddzwonił i musimy oboje zrobić jeszcze badania Igm - kurcze skąd to sie u niego wzięło - lekarz powiedział że jezeli wyjdzie że choroba jest w trakcie to będziemy musieli przerwać stymulacje bo jest opcja że mąż mnie zarazi i wówczas byłoby to szkodliwe dla płodu , kurcze ja już zastrzyki przyjmuję a tu takie coś - co myślicie ??co teraz
Nie martw się, u mnie mąż też tak miał tylko okazało się, że wartość wyniku wskazuje, że przechodził te choroby i teraz jest ok i zrobiono nam iui.

Pixie co za historia...Trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło!

My mamy kolejną wizytę w marcu - mam nadzieję, że nasienie będzie nadawało się do mrożenia. Stresuję się ;/. Poza tym wykonałam już większość badań potrzebnych do in vitro. Jeszcze tylko usg piersi. No i niestety dwumiesięczne oczekiwanie na kariotyp:/. Kurczę, mógł to zlecić wcześniej...

Mój M zażywa pro fertil, koenzym q10 i D a ja folik, wit D i też koenzym.

reklama
Do góry