reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
A ja mam doła :(. Po leczeniu wyniki nasienia się pogorszyły :(. I jak było ponad milion i 3%II klasy to teraz są pojedyncze ruchome i nieruchome...Jak się dowiedzieliśmy to lekarz nas niemalże zrugał, że przy wynikach, które były wcześniej to normalne, że mogło się pogorszyć! I proponuje próbę mrożenia za miesiąc. No wtf!? Teraz proponuje?!!! Gdybyśmy wiedzieli, że to takie "normalne" to mrozilibyśmy wcześniej! No i może niech jemu z 1 mln na koncie zostanie 10 zł i wtedy zobaczy, że to nie jest takie normalne :(.
Jestem na zmianę to wściekła to zdołowana jak zbity pies :(
Teraz badania przed ivf a w marcu jak bedzie ok to stymulacja a czy będzie czym zapłodnić to zobaczymy :(
A mąż bierze jakieś witaminy??

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

A mąż bierze jakieś witaminy??

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Brał kilka miesięcy fertilman nawet zanim poszliśmy do kliniki i wyniki były 1,3 mln i 0% prawidłowych i 3% II klasa. Dwa badania w odstępie dwumiesięcznym dały takie wartości. Potem androlog - tamoxifen tabletki jakiś żel do wcierania w jądra i witaminy - 2mce . Dzień po zakończeniu leczenia poszedł na badanie i nie byli w stanie wykonać MSOME przez to, że były pojedyncze plemniki :(. Teraz przez miesiąc znowu tylko suplement pro-fertil a potem próba mrożenia.
Mam straszny żal, że nie kazali nam wtedy mrozić :(.
Lekarz twierdzi, że to nie od tego leczenia. Ale ja sama nie wiem :(

Brał kilka miesięcy fertilman nawet zanim poszliśmy do kliniki i wyniki były 1,3 mln i 0% prawidłowych i 3% II klasa. Dwa badania w odstępie dwumiesięcznym dały takie wartości. Potem androlog - tamoxifen tabletki jakiś żel do wcierania w jądra i witaminy - 2mce . Dzień po zakończeniu leczenia poszedł na badanie i nie byli w stanie wykonać MSOME przez to, że były pojedyncze plemniki :(. Teraz przez miesiąc znowu tylko suplement pro-fertil a potem próba mrożenia.
U mojego męża też nasienie raz źle raz bardzo źle, a jeszcze raz w miarę. Przed punkcją robił badanie i o ile pamiętam 3,2 morfologia, w dzień punkcji znowu lipa. W marcu mąż ma kupić właśnie ten fertilman plus bo teraz brak kasy, a to jakoś 170 zł. I zobaczymy jaki będzie wynik po 3 miesiącach :-)

Czyki skoro mialam podane 3 dniowe ktore zle Sue dzielily i nie dotrwaly do Blastocysty tzn ze wina plemnikow? I na przyszlpsc nie musze szukac przyczyny czemu z 17 kom,6zarodkow zostala tylko corka ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też czytałam o tym, że do 3 doby w podziale bierze udział komórka jajowa a po 3 dobie zaczyna działać plemnik. Jak się czujesz?

Pixie_Dixie a jak u Ciebie? Jak się czujesz? Kiedy TP? Przepraszam, ale nie mam czasu wszystkiego czytać :)

Koniczyna Już wiadomo kiedy?

U mojego męża też nasienie raz źle raz bardzo źle, a jeszcze raz w miarę. Przed punkcją robił badanie i o ile pamiętam 3,2 morfologia, w dzień punkcji znowu lipa. W marcu mąż ma kupić właśnie ten fertilman plus bo teraz brak kasy, a to jakoś 170 zł. I zobaczymy jaki będzie wynik po 3 miesiącach :-)
No ale ile było w dzień punkcji? Pojedyncze czy w ogóle nic? Martwie się, że po punkcji okaże się, że trzeba będzie zamrozić same komorki jajowe :(.A potem czekać niewiadomo ile i niewiadomo na co :(.
Czyli parametry mogą tak skakać? Czyli jeszcze sa szanse, że się troszkę poprawi?

reklama
Mój mąż miał również 0% prawidłowych. Od 4%ponoć jest szansa ale lekarz zalecił profertil do tanich nie należy ale po 3 mcach mieliśmy 2% później 4% później przestał brać bo okazało się ze ja musze zrobić porządek również ze sobą. Wtedy w lecie miał znow źle ale przez to tez ze plemniki nie lubią gorąca i teraz przed zimą znów profertil i nasienie po 3 miesiącach takie sobie, wiec jeszcze miesiąc spróbowałam zmienić nawyki żywieniowe codzień orzechy 2 brazylijskie i nadal profertil i wykluczyłam nawet okazyjne picie wódki na 2 mieisace i????embriolog powiedziała mi ze plemniki były jak po wiagrze z takim zapędem tak więc ja wierzę że profertil plus orzechy i nie przegrzanie jajeczek. Pozdrawiam

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry