reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

ala u mnie wygląda to podobnie:tak: ładuję aparat i jak sie uda to wrzuce fotę, ale krecha jest podobnej intensywnosci;-)

reklama
Dziewczyny czytałam juz kiedyś ze testy owulacyjne tez wykrywają wczesną ciąze, czasem nawet szybciej niz testy ciazowe, nie wiem na czy dokładnie to polega ale tak kiedyś wyczytałam. No i przypomniałam sobie o tym, a miałam w domu parę testów owu, bo mi zostały jak jeszcze kiedyś sprawdzałam. No i zrobiłam ten test owu. i wyszła druga kreseczka jest blada ale mocniejsza od tej na tescie ciążowym:tak: Kurka ja zaraz oszaleję:-p dziewczyny co myslycie na temat tego testu owu.? słyszałyscie kiedyś coś na ten temat???

Roxii - ja mysle ze test owu nie pokaze ciazy, przeciez jak by pokazywal to po co bylyby dwa rodzaje testow? dwie kreski w tescie owulacyjnym nie zawsze wskazują dni płodne. W ulotce jest napisane,że jeśli pojawi się mocno czerwona kreska w polu "C" czyli kontrolnym i słabsza w polu "T" czyli testowym to oznacza,że są dni niepłodne.
Po co ty sie tak dobijasz jutro masz bete!!!!

A w necie znalazlam cos takieg i w co to wierzyc??? "
Jak się okazuje testy owulacyjne potrafią wykryć ciążę wcześniej niż testy ciążowe gdyż wykrywają szybciej stężenie hormonu HCG który wzrasta gdy zagnieździ się jajeczko w macicy. To czy zostanie wykryty przez test owulacyjny zależy od tego jak długa ma się faze lutealną. Jeśli ta faza jest krótka to ten hormon wzrasta po ok 6-7 dniach od poczęcia czyli przed samą @, jeśli długa to wzrost występuje dużo wcześniej przed @. Znam kilka osób które potwierdziły ciążę dużo przed @ testami owulacujnymi, natomiast test ciążowy wychodził zaraz przed @ bądź po wystąpieniu planowanej @. Są również wyjątki od reguły."

Ostatnia edycja:
Dziewczyny podczytuje was jak zawsze i sama jestem ciekawa jak to z tymi waszymi testami.Trzymam bardzo mocno kciuki za betki i mam nadzieje,ze juz niedlugo dolaczycie do nas na watku ciezaroweczek:tak:
Badzcie pozdrowione i zaciazane laseczki:happy::tak:

Ps.Co do bladych kreseczek,to was pociesze. U mnie w 13dpt tez wyszla bladziocha,a wy testy robilyscie o wiele wczesniej wiec glowki do gory.Czekamy na wasze badania krwi :tak:

ala gratulacje:)) takie ciche:) kreske widac jak byk:)) beta napewno bedzie ciążowa:))
a Ty Roxii jak mialas taka sama kreche to tez ciche gratki:) i Sakmi tak samo:)

uciekac jutro na bete z samego rana i to wszystkie trzy:))

ja robilam test i bete w 8dpt i tez byla blda kreska a beta prawie 400 i pieciodniowe blastki mialam...:)) i to jeszcze dwa sie zagniezdzily:))

takze złamcie moje statystki i pokazujcie ładne bety:))

ala , roxii , sakmi - Ja chyba przez Was osiwieje:rofl2:. Kciuki cały czas zaciśnięte jak coś. Jutro macie z samego rana na bete lecieć. Ale by było super jakby Wam 3 się udało , to chyba był by rekord na Naszym forum.

reklama
Do góry