reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej, jestem tu nowa. Udzielam się na wątku IUI bo początkowo miałam nadzieję, że na IUI się zakoińczy, niestety nie... Miałam 5 IUI w tym jedna udana ale poroniłam. 7.02 miałam transfer dwóch komórek i też nie wytrzymałam i zrobiłam dziś test ale niestety nic :( Powtórzę go jutro ale nie mam już nadziei... Pozdrawiam i gratuluję wszystkim którym się udało :)

reklama
Dziewczyny- to co jutro idziecie na betę, czy dajecie sobie dzień luzu jeszcze?!?!?!?Bo ja również uważam, że sprawa wymaga jeszcze czasu i nie należy jej skreślać......

Hej dziewczyny musiałam Was nadrobić troszkę, ale już mi się udało:-)
Ja ewidentnie widzę te drugie krechy:tak:Myślę, że betki będą jak należy.
Z niecierpliwością czekam na ich wynik-może tez będą blizniaki jak u Palu
Pozdrawiam Was i po cichutku gratuluję:-D

Lotinda- a ilu dniowe miałas zarodeczki? 7 dni po transferze to zbyt szybko na test więc ja bym miała jeszcze nadzieję...

Nie wiadomo koło 6-7 dniowe zarodeczki sa wstanie sie zagnieździć w macicy, bo musza miec jakies wypustki czy cosik a potem kilka-kilkanascie dni zanim poziom beta hcg będzie wykrywalny testami.

Testy zwykle robi się w terminie spodziewanej @ lub po tym terminie więc krechy wychodza juz mocne, bo zazwyczaj owulacja jest między 12-16 dni przed @ więc to już 12-16 dniowe zarodki, dlatego przy 2 dniowych zadoreczkach te 12-14 dni trzeba sie wstrzymac z testowaniem...

to tak na mój głupi rozumek...

Beta i tak przesądza o wszystkim bo sama znam osobę która miała negatywny test w dniu @ a tydz potem juz tłuuuuuuuusta krecha. Cykle miała 28 dniowe, ale owulacja w 18-21 dniu cyklu przewaznie więc zarodek był max 10 dniowy gdy testowała 1 raz i nie było tyle hcg by tescior go wykrył...

Śmigać na betki wszystki jutro z ranka i będzie wiadomo o co caman :tak:

Ehh ja to mam dzisiaj taką adrenalinę, ze zaraz eksploduję:-p Biję sie z myślami, po cichutku się cieszę, bo tak jak pisałam te kolejne testy też pokazały bladziutkie kreseczki:tak: ale nie chcę się zabardzo nakręcać, jutro bo betce będzie wszystko jasne i jak coś dopiero wtedy będe się w pełni cieszyć:-)

Palu ja miałam jednego bąbla podanego:-)

Lotinda nie załamuj sie bo to naprawdę za wcześnie na teścior, ja mam dzisiaj 10dpt a wyszły mi naprawdę bladziuteńkie drugie kreski, tego nawet nie da się normalnie zauważyć, to jest cień cienia:-D więc u Ciebie nie ma szans zeby test wykrył:tak: Poczekaj do tego piątku i nie panikuj. Trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&:-)

Dziewczyny mam pytanie, czy mogę sobie wziąć nospę?? bo naprawdę brzuch mnie napiernicza tak jak podczas @, trochę się boję:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Lotinda - ja mialam tranzwer 6.2 tez 2 babelki dwu dniowe, dzis rano zrobilam tes i cien cienia :), jutro ide na bete, ale do mojej ginekolog bo ja zbalamucialam a do kliniki mam jechac 21.2 wiec naprawde nie masz sie co przejmowac testem bo naprawde jeszcze za wczesnie, ja wiedzac ze za wczesnie zrobilam z dziewczynami solidarnie, ale naprawde nie biore sobie tego do serca i cierpliwie czekam. &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Roxii - gdzie fotka tesciorow? A ja dalej nic, tylko plecy, mysle ze nospe spokojnie mozesz wziasc.

Ostatnia edycja:
Do góry