reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Krew na trombofillie juz sie bada , mam czekać około 7 dni na wyniki . Pobrali mi z 10 fiolek krwi... nie sądziłam , ze aż tyle bedą potrzebować u was tez tak było ?

u mnie tez tyle pobierali probek tylko ja miałam cała immunologie i kariotyp robiony,i czekałam na wynik ponad 2 mc a na opisy kolejne 2 muszę czekac
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE]

Ninius a co u Ciebie? Plamienia ustały, jak progesteron?

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio
Wlasnie myślałam co u Ciebie. Prawie cały poprzedni tydzień plamilam. Lekarka powiedziała że tak może być. Takie skąpe plamienie może pojawiać się u kobiet z nadzerkami lub jest to jeszcze spowodowane implantacja. Byłam dwa razy w poprzednim tygodniu na wizytach. Wszystko w porządku. Transfer mialam 5.01 a 31.01 pierwszy raz słyszałam serduszko :) w piątek bąbelek miał już 7,5mm. Progesteron w normie (34ng/ml). Od niedzieli odpukac nie plamie co ogromnie mnie cieszy. A jak u Ciebie?

Koniczyna 3dniowy zarodek ma tylko 8 blastomerow blastka ok 60 jak niewiecej. Pobranie jednego blastomeru nie uszkodzi zarodka 5dniowego jak 3dniowego. Bo to jest to klasyczne PGD. No I jeszcze jedno Te komorki to piereotne komorki macierzyste zmienia sobie f-cje jak I'm czegos bedzie brakowac.

Pixie z tego co piszesz musialabys podac date kiedy mialas transfer;)

Date of replacing cleaved embryos
Ja moje liczylam cykl naturalny I swierze embrio,data kiedy byla punkcja ,wyszlo mi 2dni do przodu 30t3d a jestem w 30t5d

Ale ja i tak pytalam w klinice to powiedzieli liczyc jak data pierwszego dnia ostatniej miesiaczki....;)) a cala ciaze tu mi uwazaja jak kazda inna czyli te pierwsze usg np lekarz sie pytal data ost miesiaczki a mowie ze ivf ciaza a on to co z tego ciaza jak inna tylko zaplodnienie inne ;)

Sluchaj ci tobie powie lekarz;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wlasnie myślałam co u Ciebie. Prawie cały poprzedni tydzień plamilam. Lekarka powiedziała że tak może być. Takie skąpe plamienie może pojawiać się u kobiet z nadzerkami lub jest to jeszcze spowodowane implantacja. Byłam dwa razy w poprzednim tygodniu na wizytach. Wszystko w porządku. Transfer mialam 5.01 a 31.01 pierwszy raz słyszałam serduszko :) w piątek bąbelek miał już 7,5mm. Progesteron w normie (34ng/ml). Od niedzieli odpukac nie plamie co ogromnie mnie cieszy. A jak u Ciebie?

U mnie tez juz plamienie ustało, ale zrezygnowałam z aplikatora i używam palca przy luteinie, wiec moze to było to. Pierwsze Usg jeszcze przede mną, wiec ciagle taka niepewność a serduszka pewnie i tak nie bedzie jeszcze słychać . Podbrzusze juz rzadko boli, ale dzisiaj zaczęło mi w głowie huczeć i z objawów to tyle [emoji6]

Pixie z tego co piszesz musialabys podac date kiedy mialas transfer;)

Date of replacing cleaved embryos
Ja moje liczylam cykl naturalny I swierze embrio,data kiedy byla punkcja ,wyszlo mi 2dni do przodu 30t3d a jestem w 30t5d

Ale ja i tak pytalam w klinice to powiedzieli liczyc jak data pierwszego dnia ostatniej miesiaczki....;)) a cala ciaze tu mi uwazaja jak kazda inna czyli te pierwsze usg np lekarz sie pytal data ost miesiaczki a mowie ze ivf ciaza a on to co z tego ciaza jak inna tylko zaplodnienie inne ;)

Sluchaj ci tobie powie lekarz;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie wychodzi różnica 5 dni to dość sporo jak na taki wczesny etap, No ale zobaczymy co doktorek wyliczy [emoji6]

reklama
Koniczyna 3dniowy zarodek ma tylko 8 blastomerow blastka ok 60 jak niewiecej. Pobranie jednego blastomeru nie uszkodzi zarodka 5dniowego jak 3dniowego. Bo to jest to klasyczne PGD. No I jeszcze jedno Te komorki to piereotne komorki macierzyste zmienia sobie f-cje jak I'm czegos bedzie brakowac.
No właśnie z jednej strony tak... A z drugiej nie ma sie pewności czy cokolwiek dotrwa do piątego dnia. Nigdy nie zapomnę jak strasznie sie czułam kiedy z 15 dojżałych oocytow udało sie zapłodnić 13, po dniu było 10
a ja spokojna, miałam sie pojawić 5tego dnia i podpisać zgodę na mrożenie i biopsje. I wtedy mi powiedzieli ze hodowla stanęła i kiepsko to wyglada, ze blastki wykształconej nie ma ani jednej. I ze potrzymaja dzień dłużej i może coś ruszy ale nie dają gwarancji na nawet jeden. I w dodatku konieczność zamrożenia co tez może sie nie udać. Na szczęście zarodeczki ruszyły i w 6 dniu do blastki dotrwało 5. Ale co ja przeżyłam miedzy tym 5 a 6 dniem to tylko ja wiem. Jak kąpiel w przerębli, zupełnie nie byłam na to przygotowana.

Do góry