reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Krew na trombofillie juz sie bada , mam czekać około 7 dni na wyniki . Pobrali mi z 10 fiolek krwi... nie sądziłam , ze aż tyle bedą potrzebować u was tez tak było ?

u mnie tez tyle pobierali probek tylko ja miałam cała immunologie i kariotyp robiony,i czekałam na wynik ponad 2 mc a na opisy kolejne 2 muszę czekac
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE]

Ninius a co u Ciebie? Plamienia ustały, jak progesteron?

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio
Wlasnie myślałam co u Ciebie. Prawie cały poprzedni tydzień plamilam. Lekarka powiedziała że tak może być. Takie skąpe plamienie może pojawiać się u kobiet z nadzerkami lub jest to jeszcze spowodowane implantacja. Byłam dwa razy w poprzednim tygodniu na wizytach. Wszystko w porządku. Transfer mialam 5.01 a 31.01 pierwszy raz słyszałam serduszko :) w piątek bąbelek miał już 7,5mm. Progesteron w normie (34ng/ml). Od niedzieli odpukac nie plamie co ogromnie mnie cieszy. A jak u Ciebie?

Koniczyna 3dniowy zarodek ma tylko 8 blastomerow blastka ok 60 jak niewiecej. Pobranie jednego blastomeru nie uszkodzi zarodka 5dniowego jak 3dniowego. Bo to jest to klasyczne PGD. No I jeszcze jedno Te komorki to piereotne komorki macierzyste zmienia sobie f-cje jak I'm czegos bedzie brakowac.

Pixie z tego co piszesz musialabys podac date kiedy mialas transfer;)

Date of replacing cleaved embryos
Ja moje liczylam cykl naturalny I swierze embrio,data kiedy byla punkcja ,wyszlo mi 2dni do przodu 30t3d a jestem w 30t5d

Ale ja i tak pytalam w klinice to powiedzieli liczyc jak data pierwszego dnia ostatniej miesiaczki....;)) a cala ciaze tu mi uwazaja jak kazda inna czyli te pierwsze usg np lekarz sie pytal data ost miesiaczki a mowie ze ivf ciaza a on to co z tego ciaza jak inna tylko zaplodnienie inne ;)

Sluchaj ci tobie powie lekarz;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wlasnie myślałam co u Ciebie. Prawie cały poprzedni tydzień plamilam. Lekarka powiedziała że tak może być. Takie skąpe plamienie może pojawiać się u kobiet z nadzerkami lub jest to jeszcze spowodowane implantacja. Byłam dwa razy w poprzednim tygodniu na wizytach. Wszystko w porządku. Transfer mialam 5.01 a 31.01 pierwszy raz słyszałam serduszko :) w piątek bąbelek miał już 7,5mm. Progesteron w normie (34ng/ml). Od niedzieli odpukac nie plamie co ogromnie mnie cieszy. A jak u Ciebie?

U mnie tez juz plamienie ustało, ale zrezygnowałam z aplikatora i używam palca przy luteinie, wiec moze to było to. Pierwsze Usg jeszcze przede mną, wiec ciagle taka niepewność a serduszka pewnie i tak nie bedzie jeszcze słychać . Podbrzusze juz rzadko boli, ale dzisiaj zaczęło mi w głowie huczeć i z objawów to tyle [emoji6]

Pixie z tego co piszesz musialabys podac date kiedy mialas transfer;)

Date of replacing cleaved embryos
Ja moje liczylam cykl naturalny I swierze embrio,data kiedy byla punkcja ,wyszlo mi 2dni do przodu 30t3d a jestem w 30t5d

Ale ja i tak pytalam w klinice to powiedzieli liczyc jak data pierwszego dnia ostatniej miesiaczki....;)) a cala ciaze tu mi uwazaja jak kazda inna czyli te pierwsze usg np lekarz sie pytal data ost miesiaczki a mowie ze ivf ciaza a on to co z tego ciaza jak inna tylko zaplodnienie inne ;)

Sluchaj ci tobie powie lekarz;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie wychodzi różnica 5 dni to dość sporo jak na taki wczesny etap, No ale zobaczymy co doktorek wyliczy [emoji6]

reklama
Koniczyna 3dniowy zarodek ma tylko 8 blastomerow blastka ok 60 jak niewiecej. Pobranie jednego blastomeru nie uszkodzi zarodka 5dniowego jak 3dniowego. Bo to jest to klasyczne PGD. No I jeszcze jedno Te komorki to piereotne komorki macierzyste zmienia sobie f-cje jak I'm czegos bedzie brakowac.
No właśnie z jednej strony tak... A z drugiej nie ma sie pewności czy cokolwiek dotrwa do piątego dnia. Nigdy nie zapomnę jak strasznie sie czułam kiedy z 15 dojżałych oocytow udało sie zapłodnić 13, po dniu było 10
a ja spokojna, miałam sie pojawić 5tego dnia i podpisać zgodę na mrożenie i biopsje. I wtedy mi powiedzieli ze hodowla stanęła i kiepsko to wyglada, ze blastki wykształconej nie ma ani jednej. I ze potrzymaja dzień dłużej i może coś ruszy ale nie dają gwarancji na nawet jeden. I w dodatku konieczność zamrożenia co tez może sie nie udać. Na szczęście zarodeczki ruszyły i w 6 dniu do blastki dotrwało 5. Ale co ja przeżyłam miedzy tym 5 a 6 dniem to tylko ja wiem. Jak kąpiel w przerębli, zupełnie nie byłam na to przygotowana.

Do góry